" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

Samandağ CHP İlçe Başkanı Nadir KİMYON: ŞİMDİ AYRIŞMA ZAMANI DEĞİL; BİRLİK VE DAYANIŞMA, ŞİMDİ GÖREV ZAMANI.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Samandağ CHP İlçe Başkanı Nadir KİMYON: ŞİMDİ AYRIŞMA ZAMANI DEĞİL; BİRLİK VE DAYANIŞMA, ŞİMDİ GÖREV ZAMANI.
435 views
06 Nisan 2024 - 13:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Değerli basın emekçileri, değerli partili yoldaşlar, değerli Samandağ Halkı;

Bir seçimi daha geride bırakmış bulunmaktayız. Cumhuriyet halk partisi tüm Türkiye’de başarı elde etmiş olmasına rağmen, maalesef Samandağ’da ve Hatay’da bu başarıyı gerçekleştiremediğimizi görüyoruz. Öncelikle mazbatasını alan Emrah KARAÇAY’ın belediye başkanlığının yanında, yeni seçilen encümen üyelerimizin, yeni seçilen, eski olup seçimi kazanan tüm muhtarlarımızın, tüm Samandağ Halkı için hayırlı olmasını diliyorum.

Arkadaşlar tüzüğümüzün ilk maddesi der ki; EMEK EN YÜCE DEĞERDİR. Partili BelediyeBaşkanımızı, Kadın kolları Başkanımızı, İlçe Seçim kurulu Avukatımızı, Sandık görevlilerini, İlçe örgütünü töhmet altında bırakıp sanki seçimin kaybedilmesinin nedeni gibi algı yaratanları kınıyoruz. Öncelikle açıklamada bulunan arkadaşları parti disiplinine uygun şekilde hareket etmeye davet ediyoruz. Sandık görevlilerimizin hepsi Cumhuriyet Halk Parti’lidir. Pırlanta gibi Samandağlı gençleri töhmet altına tutmak ne demek oluyor? Sandık sorumluları Cumhuriyet Halk Partili olanlardan seçilmiştir. Ayrıca Kurul Avukatımız koyu bir CHP’lidir. Partimizin yılmaz savunucusudur. Her ikisi ve ilçe örgütümüz, Onlarca saat yemek yemediler, uzunca bir süre beklediler. Hiçbir mahalleden bir sıkıntı, bir taşkınlık haberi gelmemiştir. Huzurla, barış içinde bir seçim gerçekleştirmiş durumdayız. Kadın kollarımız, Seçim Kurulumuz, Sandık görevlilerimiz ve ilçe örgütümüz görevini HEM SAMANDAĞ’DA, HEM DE BÜYÜKŞEHİRDE layıkıyla yapmıştır. Öncelikle emeklerine sağlık diyorum.

Görüldüğü üzere meclisin çoğunluğunun CHP’Lİ olması, Başkanlığın Samandağ halkı tarafından verilmemesi bir mesaj niteliği taşımaktadır. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partili olarak, şapkamızı önümüze koyacağız. Önce kendimizi sorgulayacağız. Başkasına şöyle böyle demenden önce, biz neyi yanlış yaptık dememiz gerekiyor. Samandağ halkının iradesi bir şey söylemiştir. Onu iyi okumak gerekir. Günah keçisi aramaya hiç gerek yoktur.

Hal böyle iken, Adayımızın açıklandığı tarih bildiğimiz üzere 20 Şubattı. Sandık görevlilerini teslim ettiğimiz tarih ise 23 Şubat idi. Adayımızın adaylığı belli olduğunda yönetim ile beraber belirlenen isimler yazılmıştı. Ben diyorum ki; Arkadaşlar sandık kurulları oluşturulurken Belediye Başkan adayımız neredeydi? Onun adaylaşma süreci 20 Şubat’ta belli oldu.

Lütfen algı yaratmayın.

Sandık kurullarının belirlenmesi sürecinde bana sandık kurulları ne oldu? Dediniz mi? İsim verdiniz mi? Kaldı ki isimleri örgüt yönetimimle Adayımız belli olmadan tespit etmiştik. Bu süreçte neredeydiniz? Niye farklı bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz? Bizler Cumhuriyet Halk partililer olarak, her daim partimizin yılmaz savunucularıyız, partimizi iktidara taşımak için elimizden geleni yaparız. Bir bayrak yarışı oldu. Herkes Kendi özeleştirisini yapmalıdır. Başaramadıysak bunun nedenini tartışmamız gerekir. Şapkamızı önümüze koymalıyız. Arka dolabımızda neyi kötü yaptığımızı bulmalıyız. Suçu başkasında arayan Mızıkçı çocuklara dönüşmemeliyiz. Önce kendi dolabınızdaki eksiklikleri görmemiz gerekiyor. Kendi noksanlıklarınızla yüzleşemiyorsunuz, almışsınız elinize feneri gölgemiz de kusur arıyorsunuz. BU DOĞRU BİR TUTUM DEĞİLDİR. HERŞEYDEN ÖNCE EMEĞE SAYGISIZLIKTIR. İlçe örgütü bu seçimde de gereğini yapmıştır. Tüm mitinglere mümkün mertebede katılım sağlamıştır. Hem birlik beraberlikten bahsedeceksin, hem de arkamızı dönünce bizi itibar suikastine uğratacaksın. YAZIKTIR GÜNAHTIR arkadaşlar. Tüm bunları bizler, Büyükşehir için alandayken, yürüyüşteyken, mücadele içerisindeyken, geleceksin partide basın açıklaması yapıp ilçe örgütüne vuracaksın. Kol kırılır yen içinde kalır arkadaşlar. Bizler Cumhuriyet Halk Partisiyiz, ebetteki tartışacağız. Ebetteki konuşacağız. Basının önünde algı yaratmak Cumhuriyet Halk Partisini itibarsızlaştırmaktır. Doğru bir davranış değildir.

Arkadaşlarımızı, 8 ay önce, son 40 yılın referandum sayılan seçiminde en yüksek oyunu alan bu ilçe yönetiminin emeğine saygıya davet ediyorum.

Siyasi itibarsızlaştırma çabanız beyhudedir. Partili belediye başkanını suçlamak, seçim stratejisini, rakip aday olmayan partili belediye başkanıymış gibi onun üzerinden kampanya yürütmek, sandık kurulunda görev alan pırlanta gibi Samandağlı gençleri töhmet altında tutmak, İlçe Seçim Kurulunda görev alan partilimizi eşinden dolayı töhmet altında tutmak, sanki seçim sandıkta kaybedilmiş gibi göstermek ne denli doğrudur?

Böyle düşünerek ne partimize ne de halkımıza yararlı olabiliriz. Çatışmacı, ayrıştırıcı dil Samandağ’ına ve CHP’ye yapılacak en kötü eylemdir.

Sonuç olarak arkadaşlar Yüzyıldır bu tartışmalar yeni ve güçlü başlangıçlarımız için bir liman görevi görmüştür. Her bir tartışmadan CHP GÜÇLENEREK çıkmıştır. Seçimler halkın verdiği bir mesaj niteliği taşır. İyi okumak gerekir. Halkın iradesini okuyabilen Siyasette varlığını sürdürebilir. Bundan sonrada böyle olacaktır.

Samandağ halkı yakın zamanda deprem yaşamış, halen onun acılarını yaşamakta, sosyal ve ekonomik sonuçlarıyla boğuşmaktadır.

Gün birlik, beraberlik, dayanışma günüdür.

Gün bu kenti yeniden kurma günüdür.

Samandağ halkı, seçim sonuçları ile bize izlememiz gereken yolu göstermeye devam ediyor. Samandağ’ında yaşayan her siyasi kişilik ve birey artık bunun farkına varmalı. Her birey ayrışma yerine Birlik ve beraberlik içinde bu halka hizmeti baştacı ederek var gücüyle çalışmalıdır.

Samandağ’ında sandıktan SOL çıkmıştır. Başkanlık TİP’te, meclis CHP’dedir. Samandağ halkı SOL’u sandıkta birleştirmiş, SİYASİLERİ yaşadığımız felaketlerden sonra ayrışmaya, cepheleşmeye değil, birlik ve beraberliğe, sorumluluğa davet etmiştir. Halkımızın bizden beklentisi kayıkçı dövüşünü bırakarak ilçemizin sorunlarına, halkımızın sorunlarına çözüm yolları aramaktır, bulmaktır. Filler tepişirken çimenler sürekli ezilmek zorunda değildir.

Her CHP‘li üyemiz, her Samandağlı vatandaşımız baş tacıdır. Bizler hizmet etmek üzere burada olmalıyız. Dolayısıyla CHP’liler Samandağ’ında seçim kaybetmedi, CHP’lilere ve TİP’li arkadaşların omuzlarına halk tarafından çok yüce ve ağır sorumluluk yüklendi.

ŞİMDİ BİRLİK VE DAYANIŞMA, ŞİMDİ GÖREV ZAMANI.

Hepinizi yürekten selamlıyorum. Bayramınızın sağlık, barış, huzur içinde geçirmenisi temenni ediyorum. İyi bayramlar diliyorum.

Saygılarımla

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.