" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“VERİLEMEYECEK HESABIMIZ YOK, BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK; HODRİ MEYDAN!”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“VERİLEMEYECEK HESABIMIZ YOK, BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK; HODRİ MEYDAN!”
167 views
16 Nisan 2024 - 11:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Geçmiş dönem Samandağ Belediye Başkanı, 24. Dönem Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, Samandağ Belediye Başkanı Diş Hekimi Emrah Karaçay başkanlığında gerçekleşen ilk meclis toplantısını değerlendirdi.

Avukat Eryılmaz, değerlendirme yazısında “yeni seçilen Belediye Yönetimi ilk Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Öncelikle yeni yönetimin ilçemize hayırlı işler yapması konusunda muvaffak olmasını temenni ediyorum.

Sosyal medyada canlı olarak yayınlanan meclis toplantısının bir kısmını izleme fırsatı buldum. Üzülerek ifade etmeliyim ki bazı meclis üyesi arkadaşların tutum ve davranışları kamuoyunda ciddi bir rahatsızlığa yol açmıştır.

Yüzyılın felaketinin yaşandığı ilçemizde halkımızın önemli bir bölümü konteyner kentlerde ve çadırlarda yaşamaktadır. İlçenin üçte biri yıkılmış durumda, insanlarımız hayata tutunmaya çalışıyor. Halkımız yeni seçilen başkan ve yönetimden çözüm ve yardım bekliyor. Böyle bir ortamda birkaç meclis üyesi arkadaşın kin ve öfkelerine yenik düşerek, kontrolsüz ve saygısız tavırları hiç yakışı kalmamıştır. Meclisin saygınlığına gölge düşürmüştür.

İlk meclis toplantısında bir önceki yönetimin faaliyet raporu onaylanmadı. Peki, ben bu arkadaşlara soruyorum, bu kararınızın herhangi bir hukuki geçerliliği ya da yaptırımı var mı?

Bence KESİNLİKLE HAYIR.

Net söylüyorum BU KARAR HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDİR.

Peki, bunu yeni yönetim ve meclis üyesi arkadaşlar bilmiyor mu? BENCE BİLİYOR.

Bildikleri halde böyle bir karar aldılar ve tribüne oynadılar. Bazı arkadaşlar kinlerine yenik düştü, bazı arkadaşlar da onlara uydu. O kadar.

Hele bizim dönemde Başkan Yardımcılığı yapmış ve bu dönemde de Meclis Üyesi seçilen bir arkadaşın evlere şenlik, samimiyetten uzak bir önergesi var ki sormayın gitsin. Neymiş efendim, yeni seçilecek BAŞKAN YARDIMCILARINA ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN MAAŞ VERİLSİN! Söyleyene bakın!

Peki, adama sormazlar mı? Arkadaş sen 4 yıl boyunca başkan yardımcılığı yaptın, NEDEN ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN MAAŞ ALMAK AKLINA GELMEDİ? Sana gelince BELEDİYE BAŞKANININ ALDIĞI MAAŞIN 3/2’Sİ, başkalarına gelince ise asgari ücret öyle mi?

Adaletinizi, samimiyetinizi sevsinler. Çay, kahve parası üzerinden kendisine ayrıcalık yapılmasını isteyen adamdan, bu memlekete ne fayda bekleyebiliriz ki?

Ben daha önce söyledim bir kez daha söylüyorum. Bizim VERİLEMEYECEK HİÇBİR HESABIMIZ YOKTUR. BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AÇIK. HODRİ MEYDAN DİYORUM.

Benim, yeni seçilen Başkan ve Meclis Üyesi arkadaşlara naçizane tavsiyem;

Bir önceki yönetimin hatalarını ve kusurlarını aramak yerine o dönemde yapılan projeleri, yurtdışından-yurtiçinden getirdiğimiz hibeleri, devam eden projeleri ve yaptığımız önemli hizmetleri inceleyip; bunun üzerinden ne yapabileceğinize kafa yorun. Memleketin menfaati açısından, doğru olanı budur. Halkımız çözüm bekliyor. Halkımız hizmet istiyor.

İntikam aşkıyla yanıp tutuşan meclis üyesi arkadaşlara önerim; bizim dönemimizle ilgili hukuksuz, kanunsuz iş ve işlem yapıldığını düşünüyorsanız elinizdeki bilgi ve belgeleri Sayıştay Denetçilerine ve Mülkiye Müfettişlerine teslim edersiniz, onlar da gereğini yaparlar.

Nitekim biz de öyle yapmıştık. Bizden önceki yönetim 68 milyon (Bugünün parası ile 400-450 milyon) borç bırakmıştı, Belediyeye ait 438 parsel satmıştı, giderayak toplu konutlarda Belediyeye ait onlarca daireyi satmıştı ve buna benzer bir çok şaibeli iş ve harcamaya rağmen faaliyet raporunu onayladık. Ancak daha sonra şaibeli olduğunu düşündüğümüz işlemler hakkında müfettişlere başvurumuzu yapmıştık. Çünkü doğru olanı, usule ve hukuka uygun olanı budur.

Meclis toplantıları birilerinin siyasi şov yapacağı, siyasi hesaplaşmanın yapılacağı, birilerinin kin ve öfkesini kusacağı yerler değildir.

Meclis toplantıları; projelerin, halkımızın ve ilçemizin sorunlarının ve çözüm yollarının tartışıldığı ve karara bağlandığı yerlerdir.

Özetle; İlk sınavınız kötüydü, toplumda hayal kırıklığı yarattı. Bundan sonraki toplantılarda aklıselimin hakim olmasını ve ilçe yararına olan kararların alınmasını temenni ediyorum.

Saygılarımla…”dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.