" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

GERİLEN MECLİS, GERİLEN SAMANDAĞ MI?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
GERİLEN MECLİS, GERİLEN SAMANDAĞ MI?
378 views
16 Nisan 2024 - 11:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısını, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay Başkanlığında hafta sonunda gerçekleştirdi. Gündem maddeleri arasında yer alan bir önceki dönem Samandağ Belediye Yönetimine ait Faaliyet Raporu oy birliği ile red edildi. Toplantıda yaşanan gergin tablo üzerine habere ek meclis toplantısını değerlendireceğim. Ancak Başkan ve meclis üyelerine şunu belirtmek isterim; ‘Huzur, birey de başlar. Yönetimde ki huzurlu ise huzurunu paylaşır.’ 

Toplantıda gündem maddeleri: İki asil meclis katibi kapalı oylama ile yapılan seçimle Nurhak Ray ve Hikmet Suadiye oy çokluğuyla seçildi. İki yedek meclis katibi Gökhan Kamacı ve Meltem Ramazan oy çokluğuyla seçildi.

Birinci Meclis Başkan vekili olarak Ali Açıkyol oy çokluğuyla seçildi.

İkinci Meclis Başkan vekili olarak Gökhan Taşar oy çokluğuyla seçildi.

Üç encümen üyesi olarak İbrahim Küçükçay, Anıl Can ve Mehmet Liman oy çokluğuyla seçildi.

İmar komisyonu üyesi olarak Kurtuluş Okur, Meltem Ramazan ve Timurlenk Bozoğlan seçildi.

Plan Bütçe komisyonu üyesi olarak Emrah Gümüş, Çiğdem Şahinoğulları ve Sezgin Gümüş seçildi.

5393 sayılı yasanın 49. Maddesine istinaden Belediye Başkan Yardımcısı maaşının belirlenmesi ile ilgili Belediye Başkan yardımcılarının iki asgari ücret tutarında maaş almaları oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısının 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10.00’ da toplanması oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisinin tatil yapacağı ayın, Ağustos ayı olması oybirliğiyle kabul edildi.

HAYIRLI OLSUN!  

Gelelim Meclis toplantısı değerlendirmeme;

– Muhalefet koltuğunda kalanlar BİR’likteyiz demek yerine çoğunluk biziz mesajını vererek, sopa mı gösterdi? Asıl ve yeni BAŞKAN biziz mi dediler?

– Bu meclisten bu üslupla Samandağ hayrına bir karar çıkabilir mi?

– Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcılığı maaşları ile başlayan ve her bireyin demek isterdim ama maalesef ”grubun” fikrini beyan ettiği gündem maddesi bizlere yönetime dair nasıl bir bakış açısına sahip olduklarını göstermiyor mu sizce?

– CHP grubu sizce yıllardır sürdürdüğü Samandağ’a ihanetini sürdürmüyor mu? CHP bundan vazgeçtiyse Cumhuriyet Halk Partisini Samandağ’daki temsilcileri konusunda incelemeye ve gereğini yapmaya davet ediyorum.

– Grup adına CHP Samandağ Meclisinden ilk öneri, emek ve değer kavramlarının üstünü çizerek, Başkan yardımcılığı maaşlarından tasarruf yapılması oldu.

Ne kadar devrimci! Bir hamle.

İşini gücünü bırakacak olup, belki de ailesinin geçimini sağlayacağı tek kaynak olan BAŞKAN YARDIMCILIĞI maaşının Türkiye Cumhuriyeti günümüz koşullarında ki ekonomik buhranı görememelerinden olsa gerek zira ”Samandağ Cumhuriyeti” söylemi de mevcuttu; 2 asgari ücret olması yönünde oldu?

SORUYORUM;

Türkiye Cumhuriyetinin asgari ücret koşulları insan geçimi için yeterli midir?

”Samandağ Cumhuriyetinde ” ki işletmelerdeki gerçek: asgari ücretli çalışan sayısı nedir bir fikri olan var mı? Asgari ücretli gösterilip maaşının yarısı ‘elinde altın bileziğin SSK’ var denilen? Hakkı yenilen ailelerin varlığından haberdar mıdır meclis ve hatta kendi personeli olan meclis üyelerine soruyorum; siz işçilerinizi hangi koşullarda çalıştırıyorsunuz?

Zorunluluk olmadıkça benim “Samandağ sevdamız” şiarıyla şahlanan güzel memleketimde, kaç işletme sigortalı çalışan çalıştırabilmektedir. Düşündüğümüzde 2 asgari ücret” HARİKA TEKLİF ”olsa gerek bu grup zihniyeti için.

HATIRLATIYORUM.

İnsan nefisten yaratılan bir varlık değil midir? Yaşam mücadelesinde geçimini rahatlıkla sağlayamayan insanlar idealleri bu olmasa da nefislerine yenik düşmezler mi? Geçim derdi olan toplumlar ve insanlar, yaratıcılıklarını, sanatla, kültürle, sporla bağlantılarını geliştirebilirler mi? Gerçi bahsini ettiğiniz  ”Samandağ Cumhuriyetinde” şimdiye kadar futbol kulüpleri ve ”temiz” para bağlantılarını hatırlayınca bunu düşünememenizi anlıyorum. Sizleri bu konuda refah düzeyi yüksek, gelişmiş, insanın geçim ve gelecek derdi taşımadığı Cumhuriyetlere bakmaya davet ediyorum. Düşünebilirsiniz ki ne alaka yaratıcılık, sanat, kültür; şaşırmam. ATATÜRK’ü tanımadığınız gibi!

SORUYORUM; Sevgili CHP GRUBU ”değişim şiarıyla gelen bir genç ittifakın gerçeğini ve yapabileceklerini sezinleyip, görüp onları içinizde ki bazılarına benzetmeye yol açmaya mı çalışıyorsunuz? İnsan Geçim Derdinde İken, İnsan Rızkına Kefil Allah’ı Unutmuş İken, İdeallerini Gerçekleştirmede Zorlanır. Bence sizlerden bazıları bunu görüp ”şeytanlaşıp” o nefisi uyandırmaya çalışıyor. Lütfen farkına varın. Bir grup olunacaksa Samandağ grubu olunsun.

Şuan ki mecliste Samandağ menfaatini düşünemeyecek, geçmişe takıntılı, düşmanca halleri ve söylemleri olan sesler mi yükseliyor?

– Geçmiş dönem Belediye Başkan yardımcılığı yapmış şu anki meclis üyesi TİMUR BOZOĞLAN’ın (meclis üyeliği zamanında aldığı maaşı ne yaptığı açıklansaydı; geçmiş dönem meclis üyelerimizden SİNEM KAYIKÇI KARAALİ görevinin son gününde bunu meclis gündemi yapmadan almış olduğu (48000 TL)ile nasıl tasarrufta bulunduğunu kamuoyuna beyan etti gibi; TİMUR BOZOĞLAN da yapmış olsaydı bu gündem maddesini samimi bulabilirdim belki?

Peki, en az 4 yıl boyunca 2/3 oranında aldığı maaşın sigorta primi ile 4 yıl boyunca ”Samandağ Belediyesi İşletmesine” verdiği zarar var mıdır? Ne kadardır?

Belediyemizi işletme olarak görmekten vazgeçin. Makam ve mevki gibi pozisyonları önemsemelerinin üstünü maaşlarla ve popülist bir yaklaşımla örten zihniyetin Samandağ Belediyesini ”İŞLETME ”olarak gördüğünü anlamıyor muyuz sandınız? 

Sizler Samandağ Belediyesini ”işletme” olarak görebilirsiniz. Bizler için Samandağ Belediyesi Hz. Hızır Makamı ile eş değerdir.

İlçede hakiki, kaliteli istihdamı yaratmak adına ‘Hızır’ gibi Samandağlıya yetişen bir çatı olmalıdır.

Sevgili Samandağ Halkı, Timur BOZOĞLAN’ın geçmiş dönem Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın kendisinin seçilmişliğine saygı göstermediği ve bu olaydan sonra kızgınlık beslediğine (zira 4 sene boyunca Refik Eryılmaz ve icraatlarına ses çıkardığı duyulmamıştır) Ve hatta bu kızgınlığı, içerisinde Refik Eryılmaz’ın bulunmadığı bir ekibi bile sindiremediğine mi şahit oluyoruz?

O zaman soruyoruz kırgınlığınız ya da düşmanlığınız Samandağ Belediyesine mi Sayın BOZOĞLAN? Sadece kendi makamına darbe gelince sesi çıkan ve bu süreci sindiremeyen bir şahsın “seçilmiş” olarak doğa olayını afet olarak yaşamış bu topraklarda yeniden inşa ve onarım söylemleri / afete dirençli kent konuşuluyorken imar biriminde söz sahibi olması nasıl bir talihsizliktir peki?

Mesala 4 sene Başkan Yardımcılığı yapmış bir üye olarak sizin döneminizde (Refik Erylmaz Başkanlığında) var olduğu iddia edilen bankamatik maaşçıları için siz neler yaptınız? Hizmet etmeden maaş alanlara ses çıkardınız mı? Ya da şimdi ki Başkana soralım yeni dönemde bu iddialar şeffaf şekilde gün yüzüne çıkacak mı?

İmar Komisyon Birimi oluşturulurken doğa olayını afet olarak yaşamış bir ilçede neden 5 kişi değil 3 kişi? Seçilenlerin konuda liyakatleri nedir peki? Bu grup bu afeti anlamamışlardan oluşuyor, aman Allah’ım! Bu sefer ki İMAR diğer dönemlerdeki gibi olamayacak, hatırlatayım!

Seçilmişlik ve atanmışlık kavramları üzerine var olan yaralarınızı görmediğimizi mi sanıyorsunuz?

“Samandağ Belediye Başkanını Refik Eryılmaz gibi atanmışlarla çalışın o zaman” ifadesi ile ne demek istediğinizi kamuoyuna açıklar mısınız? Burada imanız; Başkan Karaçay’ın, Refik Eryılmaz ile ortak hareket ettiği iması mıdır? Vermek istediğiniz mesajı böylemi ANLAyalım? Derdinizin hizmet değil; makam ve koltuk olduğunu hissettirdiğinizin farkında mısınız? 

Ya siz Sayın İbrahim AYDOĞAN; eski Başkan Nehir, dönemindeki bankamatikçi iddialarına CHP İlçe Başkanı olarak ne dediniz?  Bugün yola, parka, yoksulluğa, muhtaç kadına karşı projelere hayır demeyeceğinizi iddia ettiniz? Lakin o makama gelen kişilerin çocuklarını, eşlerini belki de besledikleri hayvanlarını hatta yaşamalarına katkı sundukları diğer insanların rızkı ile oynayarak, oyuna başlamanın sözcülüğünü yapmıyor musunuz? Huzur birey de

desek bende yok dersiniz değil mi? Bilerek ya da bilmeyerek bütün yapılacak projelere üstü kapalı bir darbedir bu yaptığınız! Hizmet aşkınızın para pulla ne kadar bağlantılı olduğunu görmediğimizi mi sandınız? Size acilen ilçemizin kanat önderlerinden birinin Hz. Yusuf peygamberin kaynakların başına nasıl getirildiğinin tarihi bilgisini detaylı bir şekilde anlatmasını isteyin. Belki bu bakış açınızı bir nebze açar!

Peki, Sayın AYDOĞAN, geçmiş siyasi duruşunuza dair bizde biriktirdikleriniz nedir gelin bir hafıza tazeleyelim;

Mesela Eski Başkan Mithat Nehir, Samandağ belediyesine ait hazine arazi satışı yaparken siz neredeydiniz duruşunuz ne oldu?

İlçede Atatürk büstü kaldırıldığı andan yıllar sonra yeniden kurulana kadar; neredeydiniz duruşunuz ne oldu?

Çarşı merkezinde usulsüz yapılan katlı otoparka Neden sustunuz?

Ne oldu da bugün dilinizin bağı böylesine açıldı; dişimize göre, acemi, iş bilmez bir ekip geldi biz yönetiriz bunları mı diyorsunuz? 

Geçmişi siyasetle bağlantılı abilerim sorarım size;

Gerek Mithat Nehir döneminde,

Gerek Refik Eryılmaz döneminde iddia edilen bankamatik çalışanı mevzusunda neden sesiniz çıkmadı? Sahte hesaplar üzerinden ortaya atılan iddiaların gerçekliğini neden sorgulamadınız? Bugün yükselen sesin o zamanalar ne kıstı? Orada iddia edilen rızk, belediyeye ait değil mi? Ya da korumanız gereken bir ekip mi yoktu karşınızda? Yoksa bulduğunuz kaba göre şekil alanlardan mısınız?

Böyle bir emek-değer haksızlığına ”demokrasi ” uygulaması adı altında evet mi diyeceksiniz. Bize buradan başlayarak yönetimin halkta olduğunu gösterecek adımı atın. Hak olanı icra edin. Yavuz hırsızın ev sahibini bastırmasına izin vermeyin.

Sevgili TİP’li Meclis Üyelerimiz para önemli değil ifadelerinize de katılmıyorum. Bu paranın yapıcı, dönüştürücü ve ideallerinizi nasıl besleyen bir araç olduğunu göremediğiniz anlamına geliyor bu söyleminiz? Neden kolay yolu seçmiyorsunuz? Yaşamınızda geçim derdi varken nasıl bütününüzle hizmet edebileceksiniz? Kendi hakkını gözetmeyen, halkın hakkını nasıl gözetecek? Söz alıp 2 asgari ücreti destekleyen arkadaşların hiçbirinin sizin gibi geçim derdi yok! Bazılarının sizin gibi idealleri ve hizmet aşkları da yok! Şüpheniz olmasın ki hizmetinizin karşılığında aldığınız her kuruş helal edilecektir.

Komisyon kararları adına kişi sayısının artışını kabul etmemek grup olarak ”sürü” olunduğunuzun göstergesi değil mi? Daha çok kafa daha iyi hizmet değil mi? Her türlü artışa mı karşınız? Anlaşmalarınızın dışına çıkamıyor musunuz?

Faaliyet raporunu inceleyip karar almak gerekmez miydi? Karar almış olmak için karar almak yanlış değil mi? Ya iç işleri bakanlığı raporu olumlu çıkarsa ilk adımınızdan utanmayacak mısınız? Belki raporu onaylanan önceki dönemle bir toplantı yapılıp öyle oylansa bir daha ne yapılmayacağına dair köklü kararlar verilir. Belki eski dönem bize anlatırken yanlışını fark eder. Yeni dönemde ki sizler alınan her kararı öyle kolay alamayacağınızı idrak ederdiniz. El kaldır el indirden öte olurdu? Ama nerde…Kulun rızkına göz dikmeyle başlayan ve bunu zarif olacağım kavga etmeyeceğim diye karşılayan bir grup Samandağ Belediye Meclisi.

BU YANLIŞ BAŞLANGIÇTAN DÖNÜN…

Ey Samandağlılar! Değişim şiarıyla gelen bu geçmişleri temiz, vizyoner olmalarını umut ettiğimiz gençleri; eskimiş, kokuşmuş ve geçmişi belli olan zihniyetlere yem etmeyin. Bu insanların nefslerine yenik düşmelerine sebep olabilecek, rüşvet vb. olayların önünün açılmasına izin vermeyin. Güvendiğiniz ve meclise gönderdiğiniz üyeleri bu konuda sağlıklı karar almaya davet edin.

Gerçek Başkanın artık Samandağ Halkı olduğunu gösterin. Bu seçilen Başkan, buna açık olduğunu ilk hamlesi olacak olan ”sadece son dönem değil Samandağ Belediye tarihi araştırılacaktır” ifadeleri ile belli etti. Samandağ halkının ilk ve en önemli menfaati makam ve koltuk verilenlerin ahlakları ve idealleridir aldıkları maaş değil hatırlayın.

Toplantının Samandağ Belediyesi Facebook sayfasında yayınlanan 2. bölümünün ilk 19 dakikası Biz Samandağlılara çok şey söylemektedir.

-Toplantıyı izlemeye başladığım ilk dakikalarda şaşkınlık içerisinde KAYNAK nedir? KAYNAK YÖNETİMİ NEDİR? TASARRUF NEDİR? bilmeyen bir grubun varlığına şahit olmak ”Ahh Samandağ, Canım Samandağ” kaynakların kimlerin elinde derdine sizleri de düşürmüyor mu?

Şimdi biraz dilim döndüğünce ifade etmeye çalışacağım bereketli kaynağın içindeyiz zaten.

ASIL KAYNAK bütün değerleri ile SAMANDAĞDIR. Samandağlı CHP’li grubun iddia ettiği gibi maaş ya da PARA değildir. Para kaynağın kendisi değildir. Para araçtır. Alınan ahlaklı ve ilkeli duruş ile döngüyü bilen bir bilinç kaynağı korur zaten.

Yer altında ter temiz lezzetli, şifa dolu SUyumuz, Dağlarımızdan inen ŞELALElerimiz, AKARSULARIMIZ

Asbestle ve alt yapı sorunlarıyla kirlenen kendisi eşsiz HAVAmız, eşsiz RÜZGARLARIMIZ.

Tarıma hasret OVAMIZ, tanımadan üzerine meskenlerimizi inşa ettiğimiz TOPRAĞIMIZ

KEL DAĞIMIZ & AMANOSLARIMIZ

Üstü örtülen, kıymeti bilinmeyen ve korunmayan TARİHİ eserlerimiz, MAĞARALARIMIZ,

Göçmen kuş rotası üzerinde olmamız

SULAK ALANLARIMIZ (MİLLEYHA KUŞ CENNETİMİZ), BATAKLIKLARIMIZ, Yıllardır can çekişen upuzun KIYImız, SAHİLimiz, inci tanesi KUMumuz, sıcacık DENİZimiz 

Zengin mi zengin BİOÇEŞİTLİLİĞİMİZ, ENDEMİK bitkilerimiz, Portakalımız, mandalinamız, zeytinimiz daha nicesi…

Yaban Hayatının gelişmeye devam edebildiği sahalarımız,

Çeşitli kültürlerle bir arada yaşamamızın verdiği GÜCÜMÜZ,

Üretilen yemeklerimiz ve LEZZETİ

Girişimci, öğrenmeye açık İNSANIMIZ  

BİZİM ASIL KAYNAKLARIMIZ değil midir? Hadi gelin hep birlikte bu kaynaklarımızı en sağlıklı ve doğru bir kanalda hayata geçirelim.”

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.