" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

AVUKAT ERYILMAZ: EN BÜYÜK HAKEM HALKTIR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
AVUKAT ERYILMAZ: EN BÜYÜK HAKEM HALKTIR
73 views
16 Nisan 2024 - 11:03
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Belediyesi geçmiş dönem belediye başkanı 24. Dönem Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, halkın bayramını kutladı, kamuoyuna seslendi. Avukat Eryılmaz, kendisine hain ithamında bulunanlara seslenerek, ‘hainin kim olduğunu görmek istiyorsanız aynaya bakın “Haini orda göreceksiniz” dedi.

Avukat Eryılmaz, “ Bugün bayram, öncelikle herkesin bayramını kutluyor, sağlık ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum. Küskünlerin, barıştığı ve kucaklaştığı, barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği bu mübarek bayram gününde insanlara kin ve nefret kusarak, hain ilan eden; seçim hezimetine uğramış bir arkadaşın, sözüm ona bayram mesajını okuduk. Hem de ibretle ve onun ardına utanarak okuduk.

CHP’nin 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde yakaladığı büyük başarının aksine Samandağ’da Parti adayı büyük bir hezimete uğramış ve seçimi kaybetmiştir.

Bu büyük hezimeti hazmedemeyen aday ve tayfası büyük bir travma yaşamış ve suçluluk psikolojisi ile sorumluluğu aday olmayan belediye başkanına, ilçe örgütüne, kadın kollarına, sandık görevlisi partili gençlere ve ilçe seçim kurulu üyesine tahvil ederek kendilerini aklama telaşına düşmüştür.

Bu yenilgi o kadar ağır gelmiş ve ruh hallerini bozmuş ki; işi parti yöneticilerinin tamamını hain ilan etmeye kadar götürmüşler!

Ben de onlara diyorum ki; haddinizi bilin ve terbiyenizi takının. Aldığınız ağır seçim yenilgisinin üstünü partili yoldaşlarımıza hakaret ederek ve onları hain ilan ederek örtemezsiniz. Hain kelimesini ağzınıza dolamışsınız;

Hainin kim olduğunu görmek istiyorsanız aynaya bakın “Haini orda göreceksiniz”. İnsanda bir utanma, bir arlanma olur, maalesef o da sizde kalmamış.

Hakaret etmekle kalmıyor bir de tehditler savurarak beni ve bütün örgüt yöneticilerini görevden almaktan bahsediyorsunuz!

Yani hem partiye tarihi bir hezimet yaşatacaksınız hem de parti yöneticilerini hain ilan edip partiden ihraç edeceksiniz öyle mi? Pes doğrusu, pervasızlığın ancak bu kadarı olur. Hadi bakalım bir görelim sizi beceriksiz herifler.

Çok değil, bundan yaklaşık 10 ay önce yapılan Genel Seçimlerde ilçemizde %93 oy alan partimizin oylarını %40’lara geriletmenin verdiği suçluluk psikolojisiyle sağa sola saldırmaktan vazgeçip şapkanızı önünüze koyun ve kendinizi sorgulayın.

Öz eleştirinizi yapın.

Görevde olan bir belediye başkanını kendi mahallesinde yuhalatmak da ne demek?

Halkta hiçbir karşılığı kalmamış eski-yeni siyasileri Refik Eryılmaz karşıtlığı üzerinden bir araya getirip seçim kazanabileceğinizi zannettiniz.

Yanıldınız.

En büyük hakem halktır. Halkımız da iradesini sandığa yansıtmış ve tercihini yapmıştır. Herkes gibi size düşen görev halkın iradesine saygılı olmak ve yenilgiyi kabullenmektir. Siz ve oluşturduğunuz ekibin büyük bir bölümü (bir kısmını tenzih ediyorum) halka güven vermediniz ve yenildiniz. Bu aldığınız yenilginin sorumluluğunu Belediye Başkanına, örgüte ve sandık görevlilerine yüklemeye çalışmanız sizleri komik duruma düşürüyor.

Biz görevdeyken, 5 yıl boyunca hakkımızda kara propaganda yürüttünüz, Genel Merkezimizde ve halkımızda Refik Eryılmaz pandemi, deprem yaşadı ve çok yıprandı. Halkta bir karşılığı kalmadı gibi söylemlerle yaygara kopardınız. Sizin iddia ettiğiniz gibi yıpranmış bir Refik Eryılmaz, size nasıl seçim kaybettirebilir. Bu nasıl bir çelişki?

Eğer gerçekten sizin iddia ettiğiniz gibi Belediye Başkanı size seçim kaybettirecek kadar güçlü ve halkta karşılığı varsa o zaman ona saygılı olacak, onu yuhalatmayacak, onunla iyi geçinecek, onuruyla oynamaya çalışmayacaksınız.

Bugüne kadar sustuk; ama barışın, dayanışmanın, sevgi ve hoşgörü mesajlarının verilmesi gereken bu mübarek bayram gününde bile pervasız ve ahlaksızca açıklamalar yapmaya devam ediyorsunuz.

Nasıl bir ruh hali içerisindesin? Bu nasıl bir travma?

Samandağ halkı, HBB’ye ve ilçe meclisine yüksek oranda oy vermiş ama siz ilçe adayına aynı teveccühü göstermemiştir. Yani Samandağ halkı her zaman Partimiz CHP’ye sahip çıkmış ancak size ve ekibinize güven duymamış ve oy vermemiştir. Bu kadar basit.

O Yüzden hatayı Örgütte değil kendinizde arayın.

Halkımız hem başkana, hem meclis üyelerine büyük bir görev vermiştir. İlçemiz zor bir süreçten geçiyor, ilçenin sorunlarını nasıl çözeceğinize kafa yoracağınıza siz örgütle, eski belediye başkanıyla uğraşıp duruyorsunuz. Taşıdığınız sorumluluğun farkında bile değilsiniz. İnsanları ayrıştırmaktan insanlara kin ve nefretle yaklaşmaktan vazgeçin ve görevinizi yapın.

Son sözüm; Yaşadığınız ve yaşattığınız tarihi hezimetin sorumluluğunu başkalarına yüklemeye çalışmaktan vazgeçin çünkü bunlar beyhude çabalardır ve sizleri komik duruma düşürmektedir.

Konuştukça batıyorsunuz.

Yenilgiyi kabul edin ve insanlara saygılı olun.

Kalın sağlıcakla…” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.