" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“3900’LERDEN GELEN BİR FARK, İTİRAZLARIMIZIN SONUCUNDA 3287’YE KADAR DÜŞMÜŞTÜR. İTİRAZ SÜRECİMİZ DEVAM EDİYOR!”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“3900’LERDEN GELEN BİR FARK, İTİRAZLARIMIZIN SONUCUNDA 3287’YE KADAR DÜŞMÜŞTÜR. İTİRAZ SÜRECİMİZ DEVAM EDİYOR!”
151 views
02 Nisan 2024 - 18:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CHP’DEN Hatay’daki seçim sonuçlarına itiraz: “Bir oyun bile hesabını soracağız” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Göken, Murat Bakan, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki ile Hatay İl Seçim kuruluna giderek 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçim sonuçlarına itirazlarını gerçekleştirdi.

Yapılan itirazlara Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Nurhayat Ataca Kayış, Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ile önceki dönem milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir ile CHP ilçe başkanları ve örgüt yöneticileri de katıldı.

Bakan:  Hatayla Birlikte Seçim Zaferini Taçlandıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “ Cumhuriyet Halka Partisi olarak bir seçim zaferi yaşadık. Hatay’da az bir fark var arada. Yaptığımız itiraz neticesinde Hatay’da seçim zaferini taçlandıracağız. Seçmen iradesinin tecelli ettiği  yer sandıktır. Burada varoluş mücadelesi veren, bir andan hayatını idame ettirmeye çalışan, çadırda ve konteynerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin iradesi önemli ama Hatay seçmeninin iradesi bizim için çok daha önemli. O yüzden Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması için üstümüze düşeni yapmaya geldik. Seçmenin iradesinin sandığa yansıması adına üzerimize düşen görevi yerine getirmek için Hatay’dayız. Sandıklarda bulunan görevli arkadaşlarımız görevlerini yerine getirdiler. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tüm hukuki müracaatlarımızı hem il hem de ilçe seçim kuruluna yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Bakan, ayrıca süreç sonuçlanıncaya kadar da başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile Hatay’da bulunacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarının da altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, Milletin iradesine sahip çıkmak için Hatay İl Seçim Kurulu’na gelerek itirazlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Göken ise “Hatay halkının iradesinin sandığa nasıl girdiyse sandıktan o şekilde çıkabilmesi için ve aynı zamanda itirazların sürmesi, itirazların doğru yapılması, verilerin hepsinin doğru analiz edilmesi, bizim için önemli. Tam da bu yüzden buradayız. İtiraz süreci devam eden bir süreçtir. Ama şimdiye kadar partili avukatlarımız, il, ilçe örgütlerimiz milletliliklerimiz süreci yakından takip ederek tüm başvurularını yaptılar ve yapmaya devam edecekler. İtiraz süreci boyunca biz itiraz başvurularını takip etmeye devam edeceğiz. Seçim günü boyunca yaşanan bazı olaylar, tespit ettiğimiz bazı usulsüzlük ve verilerdeki bazı hatalar ya da geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla türde başvuru yapılıyor. Bu başvuruların bir kısmının sonuncunda ilk defa bir rakam paylaşacağım. 3900’lerden gelen bir fark,  itirazlarımızın sonucunda 3287’ye kadar düşmüştür. Ama itiraz süreci devam ediyor. O yüzden bu verilerin değişmesi de gün boyunca devamındaki süreçte mümkün olacak. Vali’nin “görevimizin başındayız” fotoğrafında olduğu gibi, bazı korkutturmalarla bazı yıldırma çalışmalarıyla ya da bazı hukuksuzluklarla bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, Hatay iradesinin bir şekilde gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.