" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

HBB-EKONOMİ MUHABİRLERİ DERNEĞİ ‘HATAY BASIN MERKEZİ’ AÇILDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HBB-EKONOMİ MUHABİRLERİ DERNEĞİ ‘HATAY BASIN MERKEZİ’ AÇILDI
16 views
23 Mart 2024 - 18:26
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay Basın Mensuplarına Ekipman Desteğinden Sonra Çalışma Ortamı Oluşturuldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ile Habitat Derneği işbirliğinde yapılan Hatay Basın Merkezinin açılışı yapılarak yerel basın mensuplarının hizmetine sunuldu.

Açılışa HBB Başkanvekili Adnan Özkaya, Basın-Yayın Daire Başkanı Nida Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Habitat Derneği Hatay İl Sorumlusu Lale Nesil, Hatay basın cemiyetleri başkanları ve basın mensupları katıldı.

6 Şubat depremlerinden büyük zararlara uğrayan Hatay’da, felaketten derin yaralar alan yerel basın mensuplarına destek olmak amacıyla Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesince gerçekleştirilen “Yerel Basın Yaşasın” kampanyası sonucu ve HBB’in de yer tahsisinde bulunduğu “Hatay Basın Merkezi” hayata geçirildi.

HBB Antakya Yerleşkesi EXPO Hortikültür Alanı İstasyon Hatay’da hizmete açılan merkez; basın mensuplarına bilgisayar, internet, kırtasiye malzemeleri desteği sağlarken ayrıca konforlu bir çalışma ortamı imkânı sunuyor.

Özkaya: Merkezin Basın Mensuplarımıza Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum

Açılış konuşmasını yapan Özkaya, “Hep beraber asrın felaketini yaşadık. Depremin üzerinden 14 ay geçti gibisinden söylemler oluyor ama bizler için, hepimiz için daha dün gibi. Unutmamız mümkün değil. Basınımızın temel direği olan yerel basınımız hala Hatay’da kendi sağlıklarını ve can güvenliklerini hiçe sayarak çalışmalarına devam etti. Mesafe olarak uzak ama gönülden yakın olan İzmir’den, Hatay’daki basın mensuplarımıza destek veren Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesine ve yöneticilerine basın mensubu kardeşlerimizin adına çok teşekkür ediyorum. Merkezin basın mensuplarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Demircan: Tek İşimiz Haber Değil Diye Bir Kampanya Başlattık

Murat Demircan ise “Felaketin ilk anından beri deprem bölgelerine nasıl yardımcı olabiliriz diye bir arayışa girmiştik. Tek işimiz haber değil diye bir kampanya başlattık. Deprem bölgesindeki basın mensubu arkadaşlarımız bizden para istemediler. Görevlerini yerine getirmek için ofis ve ekipman istediler. Bir gazete çıkararak elde edilen geliriyle deprem bölgesindeki meslektaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Toplanan kaynakla 40 meslektaşımıza burada bilgisayar ve fotoğraf makinesi sağlayabildik. Kalan tutarla da bu basın merkezini açarak bugün nihayete erdiriyoruz. Felaketin tüm olumsuzlarına rağmen gazeteciliği yere düşürmediğiniz için en azından örgütlülüğü yere düşürmediğimiz için mutlu oldum. İzmir’den selamlar getirdik. Emeği geçen, katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkürlerimi iletiyorum. En kısa sürede Hatay umarım, eski Hatay haline gelir.” dedi.

Yılmaz: Onlar Hatay’ın Sesi Oldular

Nida Yılmaz da “Hepimizin kayıpları oldu. Ailemizden, sevdiklerimizden meslektaşlarımızdan, birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdan çok kaybımız oldu. Buradaki basın mensubu arkadaşlarımız, gerçekten çok güçlüler. Onlar Hatay’ın sesi oldular. Çok yaralı olanlar vardı, her şeyini kaybetmiş, cep telefonu olmayan arkadaşlarımız vardı ama yine de gidenler bile gittikleri yerlerde sürekli Hatay’ı gündeme getirdiler. Biz, hepimiz eskiden mutluyduk. Hepimizin her şeyi vardı. Yine o günlere döneceğiz. Arkadaşlarımız da teker teker tekrar ofislerine kavuşacaklar. Ben tüm basın emekçilerimize hayırlı olmasını ve merkezin yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara Büyükşehir Belediyesi olarak çok teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Hatay basın cemiyetleri başkanları ve mensupları kendileri için yapılan merkezin yapımında emeği geçen kurumlara teşekkürlerini iletti.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.