" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

DEPREMDE GÜNLERCE BİZDEN BAŞKA KİMSE YOKTU, AFAD GÜNLERCE NEREDEYDİ?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
DEPREMDE GÜNLERCE BİZDEN BAŞKA KİMSE YOKTU, AFAD GÜNLERCE NEREDEYDİ?
23 views
02 Mart 2024 - 17:37
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: İktidar Partisi bütünleşmiş insanlarımızı ayrıştırmaya çalışıyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  Antakya ilçesinde Avsuyu, Defne ilçesi Bahçeköy, Dursunlu ve Sümerler Mahallesi’nde halk toplantılarında muhtar ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

“22 yıldır iktidar sanal ortamda insanları uyutmaya devam ediyor”

Depremden bu yana Hatay’ı hiçbir zaman terk etmediklerini söyleyen Başkan Savaş, “ Deprem öncesi de şimdi de biz Hatay’ı hiç terk etmedik. Burada deprem zamanında bizden başka kimse yoktu. İlk beş gün bütün işleri yapması gereken AFAD’tı. Biz gelen yardımların organizasyonlarını yaptık ve şehrimizden hiç ayrılmadık. Yardım yaparken de hiçbir zaman reklam yapmadık. 22 yıldır iktidar sanal ortamda insanları uyutmaya devam ediyor” dedi.

“İktidar partisi bütünleşmiş insanlarımızı ayrıştırmaya çalışıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Hatay ile ilgili sarf ettiği açıklamalar ile ilgili düşüncelerini paylaşan Savaş, “ Hatay halkı sıkıntı çeker ama her zaman başı diktir. Bizler birbirimize tutunarak bu zamana kadar geldik. İktidar partisi bütünleşmiş insanlarımızı ayrıştırmaya çalışıyor. Kendilerine oy alamadıkları için de insanlarımızı başka partilere yönlendiriyorlar. 22 yıldır sizi unutanlar sizden destek bekliyorlar” dedi.

“Bu coğrafya hiçbir zaman mahzun olmadı”

Savaş, “ Hatay halkı bu coğrafyayı terk etmedi, terk etmeyecek de. Depremde bizi yalnız bıraktılar. Geç kaldık dediler. Bizler zor durumdayken çadırlarımızı sattılar. Bizi mahzun ve garip addettiler. Farklı partiyiz diye tehdit edildik. Bu coğrafya hiçbir zaman mahzun olmadı. Hatay, Gazi Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği çok özel bir şehir. Vergilerimizi vermemize rağmen genel bütçeden bizlere yeteri kadar para vermiyorlar. Bizler de bu vatanın evlatlarıyız. Sessiz istilaya dur demeliyiz” diye konuştu.

Savaş,  Hatay’a gelen müteahhitlerin hiçbirinin buralı olmadığını ve rant düşünülerek hareket edildiğini belirtti.

“Buradan gidenler için de seçimi kazanacağız”

Şehrin hızlı bir şekilde kalkınması ve Hataylıların memleketlerine dönmeleri için çok çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Savaş, “ Buradan gidenler için de bu seçimi kazanacağız. Hatay bundan sonra daha sağlıklı ve daha güzel bir şehir olsun diye planlamalar yaptık. Çocuklarımıza ve torunlarımıza sağlam ve sağlıklı huzurlu şehir bırakacağız. Hatay’ın darmadağın olmasını istemiyoruz. El ele verip bu şehri ayağa kaldıracağız hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Hatay halkı birlik ve beraberlik içindeydik her zaman”

Depremzede bir belediye olmasına rağmen depremin ilk günlerinden itibaren önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Savaş, “ Depremden canını kurtaran arkadaşlarımızla ilk zamanlardan itibaren çalışmalar gerçekleştirdik. 8 gün telefonlarımız çalışmadı ve elektriğimiz de yoktu. İlk beş gün AFAD iş makinelerimizi şehrimize geçirmedi. Arama kurtarma ekiplerini de başka şehre gönderdiler. Ama Hatay halkı olarak birlik beraberlik içindeydik her zaman” ifadelerini kullandı.

Savaş , “ Bizler onuncu günden itibaren üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve birçok şirketle Hatay için çalıştık. Nerede güçlü bina ve yapı yapılması gerektiği üzerine de çalışıyoruz. 400 milyon dolarlık altyapı yapacağız” dedi.

“40 bin konut çalışmalarımız devam ediyor”

Başkan Savaş konuşmasında , “ İktidar tarafından mağdur edilen şehrimiz için çalışmamız lazım. Onların görmediği insanlar ile bizler her zaman el ele gönül gönüleyiz. 40 bin konut çalışmalarımız da devam ediyor. Finans konusunu da çözüyoruz. 22 yıldır mahzun ve garip bırakanlar deprem zamanında hırka, battaniye vermeyip çadır sattılar ama biz çok iş yaptık. Bize gölge etmesinler yeter” dedi.

Haber – Foto: Aslı Eser

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.