" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

BAĞIMSIZ ADAY CEMALİ, EĞİTİM-SEN’İ ZİYARET ETTİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BAĞIMSIZ ADAY CEMALİ, EĞİTİM-SEN’İ ZİYARET ETTİ
58 views
02 Mart 2024 - 17:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Eğitim Sen Yönetimi, Samandağ Bağımsız Belediye Başkan Adayı Çağla Cemali ve Ekibinin kendilerine nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini açıkladı.

Gerçekleşen ziyaret üzerine Samandağ Eğitim Sen; “sendikamıza Samandağ bağımsız belediye başkan adayı Çağla Cemali ve ekibi nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin temel konusu alternatif belediyecilik üzerine oldu. Özellikle sol, sosyalist değerlerin yol göstericiliğinde halkın fazlasıyla hak ettiği, halkın yönetime doğrudan katılımını ön gören ve fakat sosyalist değerler ile demokrasicilik oyunu arasında kalın çizgiler çeken verimli sohbette, halkımızın çaresizliğinin bir sonucu olarak yabancılaşmasına da, bu yabancılaşmaya bağlı olarak bencilleşip yozlaşmasına da değinildi.

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen halka doğru zamanda, doğru yol ve doğru kişiler ile gidildiğinde aynı halkın sosyalist, kollektif değerleri de kolayca benimseyip sahiplenebildiğine de tarihten örnekler verilerek değinildi.

Burjuva siyasetinin temel argümanlarında temel mesele dile getirilirken hep temel’den uzak söylem, vaat ve gelecek güzellemeleri başat rol oynar. Bu değerlendirme kişilerden ve kişilerin niyetlerinden bağımsız olarak algılanmalıdır.

Ki bu yaklaşım ile burjuva siyaseti esasında kendi varlık(var olmaması lazım gelen) koşulunun gizli kalmasını, sömürücü zihniyetini ve bu zihniyete paralel sınıfdaşlarına hizmette sınır tanımayan yapısının açığa çıkmamasını ve yarandığı sınıfın hizmetinde ne denli ala işler yaptığının ilanını yapmak ister.

Bu değerlendirmemiz de yerel taliplerden, kişilerden ve onların niyetlerinden bağımsızdır. Ki bizler hiçbir zaman kişileri değil olguları ve olgulara kaynaklık eden erkleri hep tartışa geldik, geçmişte olanı somut verileri ile dile getirdik.

Evet, burjuva siyaseti ile dünkü ziyarette ele aldığımız ve verimli bir sohbete vesile olan sosyalist söylem ve eylemin yerelde de karşılığı üzerine dile getirdiğimiz tek ortak yön temel’in sadece kelime olarak kendisi olmuştur. Onu da ustalara borçluyuz.

Der ki ustalar; kültürden ahlaka, bilimden etiğe, sanattan edebiyata her şey üst yapı olarak inşa olur iken temel ve vazgeçilmez olan, genetik kodlarımızın dayatmasına dayanan hayatta kalma ve soyun devamı olarak da tanımlanan çıkış noktası ekonomik alt Yapıdır.

Ki ekonomi;  herkesin içli dışlı olması lazım gelen üretim ve bölüşüm süreçlerinin adıdır ve siyaset  de bunu dizayn etme yol ve yöntemlerinin ta kendisidir, çocuklarımıza, sevdiklerimize “aman ha uzak durun” dediğimiz….

Özcesi; Var olmanın temel dayanağı olan üretim yok ise,  insanlar hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üstünde, üreterek, onurluca duracak imkânlara sahip değil ise burada hiçbir değer var edilemez. Ve fakat bu, yani tersi olduğunda o halkın önünde hiçbir güç duramaz.

Bugün merkezi iktidar, kimin hizmetkârı ise o konuda hizmete devam demede kusursuz bir çaba içinde.  Dolayısı ile bugünden yarına bu değişir, değiştirilir demek çok da ayakları yere basan bir yaklaşım olmaz.

Ancak yereller öyle değil. Dokunduğumuz “ah” diyorsa ve kendi ile birlikte “bu ahın çözümü var”  inancı ve bilinci açığa çıkmışsa-çıkarılmışsa, sayıların hükmü yoktur. En kötü ihtimalle hem yalnız olmadığımızı öğrenir hem de tarihe notumuzu düşeriz.

Bir de tersini düşünün: Halkın “buraya kadar!” dediğini… İşte dünkü verimli sohbetin diğer bir güzelliği de bu… Avuç açmadan karnımı doyururum, yalnız değilim, gelecek birlikte inşa olacak, bensiz olmaz… Sihri de bu aslında her zaman böyle olan…

Kendilerine ve ekiplerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu ilçede zor bir göreve, hele ki deprem sonrası bunca sorunun biriktiği bir dönemde, köklü partilerin arenasında, söylemi, duruşu ve halka güveni dışında dayanağı olmadan talip olmak takdire fazlasıyla değer diye düşünüyoruz.

Halkın teveccühüne mazhar olmaları ve seçilmeleri durumunda, yaptığımız, sosyalist ilke ve belediyecilik anlayışına yönelik sohbetin içeriğinin hayat bulabilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızın sözünü veriyoruz. Aksi durumda da yapıcı eleştiri ve demokratik tepki hakkımız saklı olmak üzere. Halkımıza saygılarımızla” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.