" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“HATAY’DAKİ BÜYÜK PROJELERİ BİZ YAPTIK”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“HATAY’DAKİ BÜYÜK PROJELERİ BİZ YAPTIK”
57 views
27 Şubat 2024 - 16:43
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya ilçesinde düzenlenen halk toplantısında vatandaşlar ve özel taksi işletme sahipleriyle bir araya geldi. Odabaşı, Gülderen, Kuzeytepe, Dikmece Mahalleleriyle birlikte Hatay Taksici Esnafları Haklarını Savunma Grubu üyeleriyle düzenlenen toplantılarda Başkan Savaş, HBB’nin yeni projelerinden bahsederek Antakyalıların sorun ve taleplerini dinledi.

“Yıllardır AKP’nin elinde bulunan yerlerde bile önemli altyapıları biz yaptık”

Hatay genelinde yol, kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve arıtma tesisleri gibi önemli projelere imza attıklarını belirten Savaş, “Belediyelerin hükümet yanlısı olmazsa iş yapamazlar, diyorlar. Mesele şu belediyelere ayrılan bütçeler bellidir. Belediyenin hangi partide olduğu önemli değil. Önemli olan ayrılan bütçeyi doğru kullanmaktır. Hatay’daki büyük projeleri biz yaptık. İktidarın belediyeleri doğru düzgün bir şey yapmadı. Yıllardır AKP’nin elinde bulunan yerlerde bile önemli altyapıları biz yaptık. Yerel seçimlerde siyasi partilerden çok aday seçilir. Plan ve projeleri olan, halkına samimi, şehrine sadık ve işini de sevgiyle yapıyorsa ancak o adayla memleketimiz yol alabilir.” açıklamalarında bulundu.

3 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra tekrar aday olmayı düşünmediğini belirten Başkan Savaş, “Gelinen noktada iktidar partisinin kazanma açısından avantajlı pozisyonda olduğunu görünce ve Hatay’ın artık bütünleşmesi gerektiği inancını taşıdığım için tekrar aday oldum.” dedi.

Yapılan her yeni ankette oylarını arttırdığını ve önde olduğunu vurgulayan Savaş, “Deprem sonrası ve şimdiye kadar ne kadar sosyal medyada, televizyonlarda karalama kampanyası yapsalar da anketlerden yine biz çıkıyoruz. Şu anda da Allah’a şükür öndeyiz ama bu sefer Antakya Belediyesini de kazanarak daha güçlü bir şekilde hizmet vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Projelerimizi Hatay halkına açıklayacağız”

Deprem sonrası hükümetin gecikmesini eleştiren Savaş, “Depremden sonra biz buradaydık, hükümet yoktu. Büyükşehir Belediyesi olarak 3 günde 3800 kişiyi kurtardık. Depremin onuncu gününden itibaren de hem yerel hem genel sivil toplum örgütleriyle hem de üniversitelerle birlikte Hatay’ın yeniden inşasına planladık. Biz kiracılara uygun ödeme koşulları ile ev yapacağız. Seçimlerden sonra inşasına hemen başlayacağız. Bütün Hatay halkını da davet edeceğimiz bir tanıtım toplantısında projelerimizi halkımıza açıklayacağız.” diye konuştu.

İktidara gelmenin yolu yerel yönetimleri kazanmaktan geçtiğinin altını çizen HBB Başkanı Savaş, “Kimse koltuğunda baki değil, hiçbir hükümet de kalıcı değil. Yerel seçimleri kazanan genel seçimleri de kazanıyor. O yüzden il genelinde oylarımızı arttırmalıyız. O yüzden oylarımızı daha da arttırmak gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi ailesi içerisinde Hatay’da birlik, bütünlük ve hizmet konusunda da birbirine kenetlenmiş bir arkadaşlık duygusuyla, omuz omuza veren bir kitle olacağız. Coğrafya kaderimiz değil, biz kendi hayatımızı ve şehrimizi yeniden şekillendireceğiz. Depremde hep birlikte ağladık. Hep birlikte ayağa kalkacağız.” dedi.

Hükümetin amacının Hatay’ı “rant” için kazanmak istediğini ileten Savaş, konuşmasının devamında deprem öncesi kentsel dönüşüm projelerine Bakanlık tarafından resmî yanıt verilmediğini bir kez daha hatırlatarak Deprem Yönetmeliği’nin güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hafriyat kamyonlarının yollara tekrar zarar vermemesi için inşaatların ağır işleri bitince yolların yeniden beton asfaltla yenileneceğini kaydetti.

Başkan’a ziyaretlerinde CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP ilçe belediye adayı Hüseyin Aksoy ve ilçe başkanı Ümit Kutlu eşlik etti.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.