" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“İKTİDAR ALGISI YATIRIMI ENGELLEMEZ”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“İKTİDAR ALGISI YATIRIMI ENGELLEMEZ”
47 views
24 Şubat 2024 - 16:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kahraman, Yönetim Kurulu üyeleri ve iş insanlarıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İş dünyasının deprem sonrası sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Savaş, sektörün bölgesel yatırımlarının şehrin kalkınmasında, yurt içi ve yurt dışında tanınmasına öncülük ettiğini vurguladı. İl genelinde her sanayi sitesine destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirten HBB Başkanı Savaş, belediyeler ile iş dünyasının bir bütün olması gerektiğini dile getirdi.

“AVRUPA STANDARTLARINDA YENİ BİR ŞEHİR OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Deprem öncesi alt ve üstyapı konusunda çok yol kat ettiklerini hatırlatan Başkan Savaş, “6 Şubat öncesi hem ticarette hem turizmde hem de diğer sektörlerde epey yol almıştık. Deprem şehrimizi yıktı ama öncelikle akut safhadaki konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesinin 126 akademisyeniyle 15 farklı kalemde şehrimizin yeniden ayağa kaldırılması için hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki hafta bütün detayları ile vatandaşlarımızla paylaşacağız. Yeniliklere açık ve Avrupa standartlarında yeni bir şehir oluşturmak için çalışacağız.” açıklamalarında bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Türkiye’de en çok proje üreten büyükşehir belediyesi olduklarına dikkat çeken Savaş, “Elimizde şu an 77 tane altyapı projesi var. Avrupa Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası gibi uluslararası kurum ve kuruluşlardan kredi konusunda destek alacağız. Önümüzdeki yazdan itibaren Hatay’ın her tarafında altyapı çalışmalarına hızla başlayacağız.” dedi.

“ARITMA TESİSİ SAYISINI 2’DEN 12’YE ÇIKARDIK”

Atık ve içme suyu alanlarında büyük yatırımlar yaptıklarını ileten Başkan Savaş, yönetime geldiklerinde il genelinde sadece 2 tane arıtma tesisi olduğunu son durumda ise Samandağ’dan Erzin’e kadar tesis sayısını 12’ye çıkardıklarını ifade etti. Belediyeler, iktidar partisinde olursa o şehre para gelmez diye bir algı yaratıldığını aktaran Savaş “Ben, bu zamana kadar bütün projelerimi muhalefet partisi belediye başkanı olarak hayata geçirdim. Bundan sonra da yine yeni projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturacağız. Eğer sizin düzgün bir projeniz varsa mutlaka para ve destek bulabilirsiniz. Tabii ki burada tecrübe, bilgi ve azim ayrıca birlikte hareket etme tarzı da çok önemlidir.” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken iktidar temsilcilerinin “Bize oy verin ancak biz yaparız. Biz olmazsak bir şey yaptırmayız.” şeklindeki konuşmalarını eleştiren Başkan Savaş, bu tarz söylemlerin çoğulculuk anlayışına ve demokratik yaşama aykırı olduğunu söyledi.  

Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksoy eşlik etti.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.