" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ANILARI EBEDİYEN YAŞAYACAK!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ANILARI EBEDİYEN YAŞAYACAK!
88 views
02 Şubat 2024 - 1:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağlı Doktor Yılmaz Şahutoğlu’nun yaptıracağı 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğretmen eşi Cavide ile 2 kızı Zeynep ve Deniz Şahutoğlu’nun adını taşıyan okulun temeli atıldı.

İskenderun’da gerçekleşen, “Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun temel atma töreninde duygusal anlar yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk olarak deprem şehidi: anne ve kızları ruhuna Kur-an tilaveti okundu.

Depremde eşi ile 2 kızını kaybeden Dr. Yılmaz Şahutoğlu,’Canlarım” diyerek başladığı konuşmasında özetle şöyle dedi: “Deprem felaketinin yüreklerde açtığı yara ömür boyu kapanmayacak. 6 Şubat belki bir doğal afetti.  Ama bizim için bir afetin ötesinde koskoca bir kıyametti. Hayata tutunduğumuz, geleceğine umutla baktığımız, nefes aldığımız, dünyaya göz bebekleriyle baktığımız bütün değerlerimizi ne yazık ki bir buçuk dakikada alıp gitti. Umutlarımızı aldı, hayallerimizi çaldı, yaşama sevincimizi tüketti, yok etti. O yüzden Koskoca ve bir kıyamet oldu bizim için… Başta benim canlarım olmak üzere, bu kıyameti yitirdiğimiz bütün canlarımıza yüce Mevla’mdan rahmet diliyorum. Mekânları eminim ki ruhlarının ve kalplerinin güzelliği gibi cennettir. Ondan hiçbir kuşkum yok. Ama onlardan ayrı yaşadığımız her gün, her saat, her dakika, her saniye benim için bir cehennemdir ve bu cehennemi ne yazık ki onlara kavuşana kadar yaşamaya devam edeceğim.

Ancak benim canlarım çok akıllı ve eğitime o kadar derece düşkünlerdi ki çok idealist bir annenin çocuklarıydı. Cavide’m olağanüstü idealist bir insandı, çok iyi bir öğretmendi. Ve bizler inanıyoruz ki; bu toplumun ayakta durabilmesi önderimizin hedef gösterdiği çağdaş muhasır seviyesine ulaşabilmesinin yegane yolu ahlaklı ve eğitimli nesiller yetiştirmekten geçer.

Cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyerek gelecekteki nesillerin ilimin rehberi ve ışığı eğitimin yönlenmiş, bu konuda öğretmenlerimize tavsiyede bulunmuştur. Böyle bir eseri de ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek’ üzere yapıyoruz.

Zeynep ve Deniz gibi başarılı çocuklar yetiştirsinler umuduyla onların adlarını anmak ve ebediyen yaşatmak için böyle bir eseri temeline sizlerin teşvikleriyle atıyoruz.

Denizim ve Zeynepim hem eğitimde, hem sporda çok iyilerdi. Çok güzel yelkencilerdi, ikisi de bu deprem felaketini yaşamamış olsalardı Türkiye Yelken Federasyonu’nun davetlisi olarak Milli Sporcu olacaklardı, milli takıma davet edilmişlerdi. Ben huzurlarınızda onların eğitiminde emeği geçen tüm öğretmenlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın sonrasında 12 derslikli Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun temeline ilk harç için butona basıldı.

Törene, AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Koordinatör Kaymakamları Ceyhun Denli, Miyase Demirkoparan, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.