" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KAYIP ÇOCUK İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE GETİRDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KAYIP ÇOCUK İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE GETİRDİ
44 views
26 Ocak 2024 - 12:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan TBMM Genel Kurulu’nda 6 Şubat depremlerinin ardından birçok vatandaşın kayıplarını aradığını ifade ederek, kaybolan çocuklarla ilgili de özel bir araştırma yapılması gerektiğini aktardı.
 Kayıp çocukların akıbetinin araştırılmasına dikkat çeken Çalışkan, “Aslında depremzede aileleri ilgilendiren bu önerge depremzedelerin çığlıkları neticesinde gündeme alınmış olsaydı çok önemliydi, bir yere kadar anlaşılabilirdi ama bugün üzülerek belirtmeliyiz ki küresel çapta meydana gelen, eskilerin deyimiyle şüyuu vukuundan beter bir durumla karşı karşıyayız. Ülkemizde 1999 depreminden bugüne hemen her dönem tekrar edilegelen çocuk kayıplarının 6 Şubat depreminden sonra da tekrarı önemli… Ne var ki yıllardır, hele de son depreminden sonra aylardan beri bu felaketlere olan çığlıklar sürekli örtbas edildi, işitmezlikten gelindi. Ne zaman ki bu vahim iddia küresel çapta bir ada üzerinden Epstein iddiasıyla gündeme geldi, biz o zaman konuşuyoruz.” Dedi.  


“Adeta İlkel Kabileye Döndük”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin halkın Meclisi olduğunu dile getiren Çalışkan, “böyle bir iddiaya asla kayıtsız kalamaz. Mutlaka bu konu açığa çıkarılmalı, kamuoyu bilgilendirilmelidir. Haftalardır süren bu kadar ithama rağmen en küçük bir reddiye söz konusu değil. Bu, az önce grup önerisi olarak verdiğimiz bir durum da değil. Bu açıdan da AK Parti’li dostlarımın şahıslarına, bir şekilde üzerlerine alınmasına da gerek yok. Bu, Türkiye’yi ilgilendiren bir durumdur. Malum olduğu üzere, burada, depremzede yakınları bir dernek kurmuşlar, haklarını arıyor. Bu bile bizim için büyük bir felakettir. Âdeta ilkel kabileye döndük. Türkiye Cumhuriyeti devletini yöneten iktidara halkımız güvenemediğinden hakkını kendi imkânlarıyla aramak üzere bir dernek kurdu. Ama biliyoruz ki burada susmak aslında bir açıdan da iddiaları kabul etmektir.” Tavsiyesinde bulundu.

 
“Depremzedelerin Sesini Dinleyin”
Depremzede çocukların, hele de depremzede ailelerin o en zayıf noktalarında başlarına böyle bir felaket geldiği gibi bir durum fevkalade üzücü olduğunun altını çizen Çalışkan, “Biliyorum, iktidar mensupları bunu yine reddedecekler ama imkân olsa da bu önergenin altına kendileri imza atsalar da hepimiz “evet” desek bu insani durum beraberce araştırılsa. Bildiğiniz gibi, AK PARTİ Hükûmeti depremzedelerin bu çığlığına seyirci kaldı, sessiz kaldı, tek, kendilerince basit bir çözüm önerisi buldular. Bugüne kadar kayıp çocukların, kayıp yakınlarının takip edilebildiği bir ekran vardı, kamu bilgilendirilmesi yapılıyordu; kökten çözümle bu ekranı kapatarak işi çözdüler. Ben vicdanınıza sesleniyorum: Vicdanlı hareket edin, evet deyin, depremzedenin sesini dinleyin” ifadelerini kullandı.

Haber – Foto: Eser Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.