" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

HBB Başkanlığına Açık Çağrı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HBB Başkanlığına Açık Çağrı
92 views
26 Ocak 2024 - 13:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

ŞİKAYET ÇOK, DUYAN YOK!

Vatandaşlar HBB’ye seslenerek, Samandağ Antakya Belediye otobüs seferlerinin 15 dakikaya düşürülmesinin zorunlu olduğunu belirttiler.

Vatandaşlar, “Yurttaşlar sandık istifi, tıklım tıklım yolculuk yapılıyor. Yurttaş duraklarda kalıyor, otobüs yolcuları alamıyor. Saatlerce otobüs bekliyor. Bir hizmeti de, Vatandaşa işkence çektirmeden bir yapın.

Vatandaşa Saygılı olun, bu hatta araç sayısını arttırın. En az 150 bin ve hatta daha çok nüfusa tekabül eden hattın süresi 30 dakika olamaz. 15 dakikaya düşürün. Vatandaş saatlerce ayağını koyabilecek bir otobüs bekliyor. Yazık. Günah. Vatandaşa saygı, saygı, saygı. Bu sorunları vatandaşa işkence çektirmeden çözme kabiliyetini edinin” ifadeleri kullanıldı.

Bir başka vatandaş ise Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin şikayetlerin belirtilmesi için bir sistem oluşturduğunu ve bugüne kadar sayısız şikayette bulunduğunu ancak sonuç alamadığını belirtti.

Vatandaş tarihlerini bile hatırlamadığı şikayet mesajlarını şöyle sıraladı; “Dolmuş saatleri çok saçma 1 saattir bekliyorum. Gelmedi işimize gücümüze geç kalıyoruz. Artık eski düzenin gelmesi lazım çok mağdur kalıyoruz. 1 saat bekliyoruz ve işimize geç kalıyoruz. Bütün zamanımız dolmuş beklemeye gidiyor günümüzün yüzde 80i yolda geçiyor. Artık bir düzen gelsin” dedi.

Bir başka vatandaşta Antakya’da MKÜ’ye giderken karşılaştığı saygısız üslubu şöyle paylaştı; “Hatay Büyük Şehir otobüslerinin birine ailemle bindim. Ben engelli biriyim. Kartımı okutup yerime oturumdan şoför kartımı görmek istedi. Gösterdim. Yetmedi kültür mantarı beyefendi bana sizin nereniz engelli diyerek beni aşağıladı. Engelin sadece uzuvda olmadığını ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu şoför bir kez daha bana hatırlatmış oldu. Benim rahatsızlığım engelim kimseyi ilgilendirmez. Tüm insanların içinde beni rencide ederek konuşması ailemin yanında beni küçük düşürmesi kabul edilemez. Tüm hukuki süreçleri başlatacağım. Otobüste Herkese engelli kartı dağıtıldığını bağırarak söyledi. Bu da ayrı araştırılması gereken bir konu.”

İlçemiz Eğitimcilerinden Turgay Dağ ise yaşadığı durumu şöyle anlattı; “Samandağ-Antakya Otobüs Hattı Üzerine;

Peşinen yazıyorum: Eksik ya da yanlış bilgim varsa affola!

7-8 yıldır otobüslere binmedim! Ancak seyir halindeyken duraklarda olsun, otobüslerin içinde olsun gördüğüm kadarıyla inanılmaz bir işkence yaşatılıyor insanlara! Balık istifi yolculuk yetmezmiş gibi otobüsler arası hareket süresinin çok uzun olması(30 dk) bu berbat havalarda ekstra bir sancı yaratmakta insanlarımıza!

Zaten her hizmetten bin bir ama basit bahaneyle mahrum bırakılmış bu halka, çözümü çok basit olan bu sorunu halletmek bile bir nefes aldıracaktır!

Seferler arası süreyi 15 dakikaya indirmek, otobüs sayısını artırmak… Bu kadar zor olamaz!

Saygı ve selam ile!”

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.