" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ZARAR ÜSTÜNE ZARAR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ZARAR ÜSTÜNE ZARAR
238 views
14 Ocak 2024 - 1:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Depremzede Samandağlı, gün yüzü görmüyor. Samandağ yağışla alabora! Samandağ ilçesinde etkili olan yağış sonrası yollar göle dönerken ekiplerin çalışmaları aralıksız sürerken, depremzede vatandaşlar nefes alamaz oldu. Bir yandan eşyaları heba olan, bir yandan yağış altında kalan vatandaş karşılaiştığı yangınlarla da ne yapacağını bilemez hale geldi.

Yerel Yönetim, AFAD, Kaymakamlık mağduriyeti çözmekle mücadele ederken; aşırı yağışın sürmesi yolları göle çevirirken, tarım arazilerini su altında bıraktı. Yağışların etkisini sürdürdüğü bölgede, olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan su baskınlarına karşı ekipler, aralıksız bir şekilde mücadele çalışmalarını da sürdürmeye davam ediyor.

İlçede deprem sonrası ağır hasar alan alt yapı, etkili olan sağanak yağışla, çadırlarda barınan depremzedeleri perişan etti. Eşyaları su altında kalan kimi depremzedeler, konteyner isteğinde bulunurken, konteyner kentte kalan kimi vatandaşta alt yapının verdiği hasarla sular altında kaldı.

Depremzede vatandaş, evlerinin depremde hasar aldığını ve konteyner kentte yaşamaya başladığını belirterek, “Evimiz hasar gördü, buraya geldik. konteynerler kuruldu, gayet iyiydi. Şu an yağmurlardan dolayı hem alttan su geliyor hem de üstlerden su damlatıyor.

Eşyalarımızı ıslanmasın diye ortaya çekiyoruz. Yağışlar nedeniyle sorun yaşamamak için en kısa zamanda TOKİlerin tamamlanmasını ve yerleşmeyi bekliyoruz. Yerel idarecilerden, İdari Makamlara bizi ziyaret etmeyen, yaramızı sarmaya çalışmayan kalmadı Allah hepsinden razı olsun. Ama görünen o ki konteyner bizim çözümümüz değil. Burada çok ciddi masraf dökülmüş. Parkelerden, çatılara, içerde kullanıma sunula eşyalara. Hepsi zarar gördü. Yağış dolayısıyla olası elektrik akımı engellensin diye haklı olarak elektrikler kesildi. Ama biz donuyoruz! Herkes kendini izim yerimize koysun. Bu şekilde nasıl yaşayalım! Aldığımız nefes ağır geliyor, yaşamaktan utanır olduk! ” şeklinde konuştu.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.