" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“SAMİMİYETİME GÜVENİN”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“SAMİMİYETİME GÜVENİN”
109 views
07 Ocak 2024 - 16:56
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gözlemlediği her soruna çözüm üretmek hedefiyle Deniz Mahallesi Muhtarlığına Aday Adayı
olan köklü bir aileye sahip Yücel Miçooğulları, sorularımızı yanıtladı. Her kelimesinde, mahallesine katkı sunmak derdiğinde olduğunu belirtti.

Aday Adayı Miçooğulları, “Muhtarlık hiç bilmeden yola çıktığım bir görev olsa da mahalle sakinlerimle iletişim halinde olup, sorunları yerinde inceleyip, çözümler üretmek için yola çıkıyorum. Ben mahallemde her eksikliği bilen yönümle zaten uzun yıllardır muhtarmışım gibi hissediyorum. Vatandaşlarımla iş birliği halinde güzel bir muhtarlık dönemi sürdürmek hedefindeyim” diye konuştu.

Muhtar Adayı Miçooğulları ile röportajımızı siiz değerli okurlarımızla paylaşıyor;

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Yücel Miçooğulları 1963 doğumluyum 61 yaşındayım Samandağ Deniz Mahallesinde doğdum. 4 çocuk babasıyım, esnafım. Oto elektrik ustasıyım, şuanda emekliyim ve Muhtarlığa odaklanarak birçok eksiklikleri gidermeyi hedefliyorum.

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Mahallenin eksiklikleri giderilmeliyken, eksiklikler yıldan yıla artmaya başladı. En son deprem felaketinde Deniz Mahallesi sakinlerinin tamamen zor durumda olduğu gördüm. Koordinasyon eksiklikleri ve haksızlıklara uğrayan insanlara şahit olunca bu işin böyle yapılmaması gerektiği kararına vardım. Aday olmam gerektiği kanaatine vardım.

Azalarınızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Azaları seçerken kişinin güvenilirliği, dürüstlüğü ve bu işi hakkıyla yapabilecek kapasitede, istekte olmalarına dikkat ediyorum.

Muhtar olmaktaki amacınız nedir?

En büyük arzum Mahalleme hizmet edebilmek. Eksik olarak gözlemlediğim şeyleri tamamlamak ve daha çok gözlem yaparak bütün eksiklikleri aşama aşama tamamlayarak insanların mutlu ve huzurlu olduğu mahalle sağlayabilmek.

Muhtar olarak vatandaşlara neler sunacaksınız?

Mahallemizde belirlediğimiz eksikliklerin bir kısmı şunlardır Taziye evi, Geri dönüşüm kutuları, Yaz aylarında suların kesilmesinden ve deprem felaketinden sonra yardımların azalmasından oluşan su eksikliğini gidermek adına her caddeye aşama aşama arıtma su sistemi kurulması. Mahallemdeki Dul, Yetim veya ekonomik durumu iyi olmayan insanların tespiti ve bu vatandaşlarımızın haklarının savunulmasını sağlamak istiyorum. Herkese hakkıyla ama hakkında fazla olmamak şartı ile yardım etmek istiyorum.

Mahalle için aklınızda olan yenilikler nelerdir?

Bahsettiğim gibi geri dönüşüm kutuları, taziye evi, su arıtma cihazı ve yardıma muhtaç olan ve hakkını savunamayan mahalle sakinlerimizin haklarını savunmak için gerekli mecralarla iletişim kurmak. Muhtar ile iletişime girmek istedikleri zaman ulaşılabilir muhtarlık ofisi kurmak.

Mahallelinin sizden beklentisi nedir?

Mahallelinin sorunlarına duyarlı, çözüm ve işbirliği odaklı Muhtarlık diyebilirim. Mahallelinin ortak temennisi bu. Çocuğundan, Gencine, Yaşlısına her yaş grubundan mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek vizyon sahibi muhtarlık isteniyor.

Etkili muhtarlık size ne anlatıyor?

Mahallenin beklentisi söylediklerimin arkasında durarak daha yaşanılabilir bir mahalle oluşturabilmek.

Depremle beraber hırsızlık vakalarının da gündemden düşmediğini görüyoruz. Siz Mahallelinin güvenliği için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Mahalle güvenliği için mahalle sakinlerinin birbiriyle iletişimi güçlü olmalı. Bu durumu mahallemizin whatsap gurubu ile sağlayarak herkesin olumsuz bir durum anında birbiri ile iletişim halinde olmasını sağlayarak giderilmesini sağlayacağım. Eş zamanda resmi birimleri de durumdan haberdar edeceğim.

Mahalleli sizi neden seçmeli, sizi diğer adaylardan ayıran özellik nedir?

Ben muhtar olursam herkese hakkı olanı sağlayacağıma söz veriyorum. Yardıma ihtiyacı olan mahalle sakinleri belirlenip haklarını sonuna kadar savunarak gerekli mecralar ile istişare içinde olacağıma emin olabilirler. Haklarının sonuna kadar savunulmasını ve eksikliklerin giderilmesi için beni seçmelerini istiyorum.

Muhtarlık sadece evrakları kaşelemek ile olunmaz; muhtarlık sorumluluk gerektiren bir iştir ve bu işi en iyi şekilde dürüst, samimi bir şekilde yapacağıma inanıyorum. Bu yüzden beni seçmeliler.

Son olarak mahalleliye seslenmek isteseniz ne dersiniz?

Güzel mahallemin güzel insanları bahsettiğim eksikliklerin giderilmesi ve hak edene hakkı olanın sağlanabilmek için bu mücadeleyi sağlayacağımdan emin olabilirsiniz Samimiyetime güvenmenizi istiyor sizi mahcup etmeyeceğime söz veriyorum. Destek Sizden Hizmet Bizden!

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.