" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ALİKEV, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ALİKEV, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
66 views
30 Aralık 2023 - 13:06
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

ALİKEV Genç Sanatçı Fonu sergisi 20 Ocağa kadar sürüyor. ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu’nun 22 Aralık’ta açılışı gerçekleşen sergisi 20 Ocak’a kadar ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek. Karşı Sanat Çalışmaları’nda düzenlenen sergi kapsamında ocak ayı boyunca sanatçılar tarafından yürütülecek atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından özellikle sosyal ve ekonomik sermayeden yoksun, sivil toplum ve kültür sanat kurumlarında yeterince temsil edilmeyen genç sanatçıları desteklemek amacıyla kurulan Genç Sanatçı Fonu’nun (GSF) sergisi 20 Ocak’a kadar devam ediyor. Bu yıl “tanıklık” temasıyla düzenlenen ve 12 gencin eserlerinin yer aldığı sergi kapsamında ocak ayı boyunca sanatçılar tarafından yürütülecek atölyeler ve sergi konuşmaları olacak.

Genç Sanatçı Fonu Etki Raporu paylaşılacak

16 Ocak’ta ise projenin başladığı 2018 yılından itibaren 2021-2022-2023 yıllarındaki uygulama performansı ile yarattığı doğrudan ve dolaylı etkilerin incelendiği Genç Sanatçı Fonu Etki Raporunun lansmanı gerçekleşecek. Program kapsamındaki çalışmaların etkinliğini, verimliliğini ve yarattığı sonuçları ortaya koyan raporun hazırlanması süreci Kültür Yöneticisi Saliha Yavuz tarafından gerçekleştirildi.

Sergi kapsamında ayrıca “tanıklık” temasına dair söyleşiler, etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerle ilgili tüm detaylar ve tarihler ALİKEV ve Karşı Sanat Çalışmaları’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Sergide yer alan sanatçılar ve eserleri:

Alihan Erdoğan & Ezgi Ceylan: Duvarlar Bile Biliyor: İmroz Şarkıları, Müzik

Anet Sandra Açıkgöz: Füg, Videoart

Dilan Mine Uğurlu: Fırtına Habercisi, Kukla

Ebru Aksoy: İki Dudak Arasında, Belge film

Ecre Begüm Bayrak: Yağmurlar Yağdığı Zaman, Kısa film

Gamze Çiçek: Tohumları Saklayanlar, Kolaj

Hazal Beril Çam: Sinek Gibi, Kısa film

Mavi Melike Çatkın: Çatlakların Sesi, Enstalasyon

Özlem Köse: Sızıntı, Enstalasyon

Seyhan Yegin: Dejavu, Dijital Sanat

Suhan Lalettayin & Hakan Öktem: ŞİİR YAZ!, Video Şiir

Yazı Ece Köz & Nur Bardakçı: Oradaydım, Performans / Video Enstalasyon

Küratörler: Deniz Zeybek & Sena Tural

Genç Sanatçı Fonu nasıl ortaya çıktı?

Genç Sanatçı Fonu (GSF), 2018 yılından bu yana sanatçı veya kendini sanatçı olarak tanımlamayan ancak üretim yapan gençlere maddi destek, atölyeler ve dönem sonunda karma sergi içeren bir program olarak devam ediyor.

Sivil toplum ve kültür sanat kurumlarında yeterince temsil edilmeyen, sosyal ve ekonomik sermayeden yoksun, eğitim, sosyal adalet ve cinsiyet kimliği/cinsel yönelimi gibi konularda toplumsal hayatta zorluklarla karşılaşıyor. Bu duruma bir cevap ve çözüm önerisi olarak Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), gençlere, yönetimde ve üretimde söz sahibi olabilecekleri bir program sunuyor. Genç Sanatçı Fonu ile rekabet değil dayanışmayı örgütleyen, özgür bir üretim alanı açmaya çalışıyor.

GSF, farklı üretim pratiklerinden genç sanatçıları destekleyerek genç sanatçıların kültürel hayata katılımını destekliyor. ALİKEV, GSF ile gençliğin sanat yoluyla kendini ifade edilebileceği bir alan yaratmayı hedefliyor. Genç sanatçıların ve eserlerinin görünürlüğünü artırmak için sergi ve gsf.alikev.org platformunu genç sanatçılara açıyor. Genç sanatçılara fikirlerini sanat eserine dönüştürmeleri için ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlamanın yanı sıra, genç sanatçılar ile sanat profesyonellerini buluşturarak deneyimlerini paylaşmaları için alan yaratıyor.

Bugün GSF, sanatsal üretim sürecini çeşitli atölye, faaliyetleriyle de destekleyerek daha güçlü ve daha kolektif olarak yoluna devam ediyor. Yeni hayata geçirilen GSF Ağı ile genç sanatçıların arasında kolektif üretim arayışlarını desteklemek, daha kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmak amaçlanıyor. Ağın sanatçı haklarını koruyan ve genç dostu bir fon modelinin tasarımında da önemli bir rol oynaması öngörülüyor.

GSF dördüncü yılını geride bırakırken, GSF Etki Raporu ve Strateji Belgesi ile hem geçmişten öğreniyor hem de geleceğe hazırlanıyor. Kamuoyu ile paylaşılacak bu çalışma sayesinde fonun çalışma modelini paydaşların katkısıyla geliştirmek mümkün olacak.  Bu çalışma ayrıca, sivil toplum örgütlerinin gençler için hak temelli ve özgür üretim alanları yaratmak amacıyla sunduğu destekleri de tartışmayı hedefliyor.

Haber – Foto: Eser SAĞALTICI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.