" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KIZ ÇOCUKLARININ ELİNDEN TUTMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KIZ ÇOCUKLARININ ELİNDEN TUTMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR
76 views
27 Aralık 2023 - 10:58
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Her yıl onlarca kız çocuğuna kucak açan Koruncuk Vakfı’nın bu yıl 72 öğrencisinden 45’i depremzede olan kız çocukları. Bu çocukların her birinin farklı dezavantajları bulunuyor. Ortaokul ve lise eğitimine örgün olarak devam eden öğrencilerden kimi sosyo-ekonomik yoksunluğa sahip, kimi eğitimden uzaklaşma riski taşıyan, kimi aile içerisinde farklı problemleri olan, kimi de doğal afetlerden dolayı mağduriyet yaşayan kız çocukları…

Koruncuk Vakfı Yöneticileri, deprem sürecinde ilimiz ile birlikte depremden etkilenen diğer ileri de ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu çalışmalara deprem bölgesinde bulunan kız çocuklarını da dahil ettiklerini belirtmişlerdi.

Samandağ Belediye Başkanı Avukat Refik Eryılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen blgilendirme toplansıları sonucunda ilçemizden de kız öğrencilerin katılım gösterdiği Vakfın tanıtım çalışmaları sürüyor.

Bu yıl, 72 öğrencisi bulunana öğrencilerden 45’i depremzede çocuklar… Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve yaşları 10 ile 18 olan kız çocuklarının, her birinin farklı dezavantajları var. Vakfın biri İstanbul’da diğeri ise İzmir Urla’da olmak üzere iki köyü bulunuyor.

İstanbul’da bulunan Bolluca Köyü’nü ziyaret ettik. Öğrenciler için “gerçek bir yuva” olan köyde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek dizayn edilmiş. Yatakhane, yemekhane, kütüphane, sosyal etkinlik alanları… Psikologlar ve yardımcı öğretmeler de sürekli köydeler ve öğrencilere her türlü desteği sağlıyorlar.

Köyde kalan her öğrencinin farklı bir hikâyesi var. 6 Şubat’ta enkaz altından çıkarılan ancak tüm ailesini depremde kaybeden öğrenci de onlardan biri… Gönüllüler aracılığıyla vakıfla tanışan çocuk, vakfın Bolluca’daki yurduna yerleştirilmiş. Depremde gittiği okul yıkılan ve yakın çevresinde de gidebileceği bir okul olmadığı için vakıfla iletişime geçen başka bir depremzede de şu an vakıfta.

Koruncuk köy hangi imkanları sunuyor; Barınma hizmeti, Yılda en az iki kez aile yanına gidiş-dönüş ulaşım desteği, Kitap, kırtasiye malzemesi, kıyafet, harçlık desteği, Okula ulaşımda servis desteği, Tatil dönemlerinde gelişim kamplarına katılma imkanı, Atölye ve laboratuvarlarda kişisel gelişim imkanı, Psikososyal destek ve sağlık desteği, Yükseköğrenim desteği,

Nasıl başvuruluyor?

Vakfa başvurular Nisan ve Mart ayında web sitesi üzerinden ya da sitedeki telefon numaraları aracılığıyla yapılıyor. Başvuruyu öğrenciler, veliler, öğretmenler ya da çocuğun risk altında olduğunu düşen herkes yapabiliyor. Sosyal medya hesapları üzerinden de vakıfla kolaylıkla iletişim sağlayabilirsiniz.

‘Kız çocuklarının elinden kim tutacak?’

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray’ı basında çıkan yayınları sonrası araştırdım. Avukat Samuray, Kuruncuğu anlatırken “burası her ne kadar tatlı bir yurt pozisyonunda olsa da, aslında burası bu kız çocuklarının evi gibi.

Keşke, bağışçılarımız daha fazla olsa ve daha fazla kız çocuğuna dokunabilsek.

Çünkü Türkiye’de ve dünyada her gün binlerce kız çocuğu cinsiyet eşitsizliği ve fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitimine devam edemiyor. Tüm çocukların en temel hakkı olan eğitim hakkının eğitimin her kademesinde çocuklara sağlanması gerektiğini düşündük ve bir soru sorduk, ‘Hayat böyle zorken kız çocuklarının elinden kim tutacak?’ Bu noktada elimizi taşın altına koyduk ve onların hayata avantajlı başlaması için Koruncukköyler kurduk. Kız çocuklarının önündeki engellerin kaldırılması için hepimizin elini taşın altına koyması gerekir” diyor ve bağışçıları kız çocukların elinden tutmaya davet ediyor.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı  

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.