" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SESİMİZİ DUYAN VAR MI?
48 views
16 Aralık 2023 - 21:11
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Bu kadarı da pes, yıkım olmayan bölgelerde de kesinti var; memleket hayalet kente döndü! Elektrik Kesintileri Bezdirdi. Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Deniz Mahallesi sakinleri, yıllardır bitmeyen elektrik kesintilerinin deprem sonrası dayanılmaz bir hal aldığını belirterek isyan ettiler.

Mahalle sakinleri, “deprem ve yıkım gerekçe gösterilerek mahallemizde her gün kesinti uygulanıyor. Bunun nedenini merak ediyoruz. Bugün bu ilçede yerel yönetime talip olanlar neyi yönetmek istiyor çok merak ediyoruz? Bu kesintiler nede dile gelmiyor.

Deniz Mahallesinde Ganim Canbolat, Mehmet Aslan caddeleri ve diğer caddelerde de yıkım çalışması yok. Neden her gün kesinti yaşanıyor. Faz eksikliği varsa her ay fatura geciktiğinde faiziyle, deprem zede durumu gözetmeden bedel alan elektrik firması yöneticileri neden sorunu çözmüyor?

Birçok kurumun vatandaşı bilgilendirme toplantılarını dinliyoruz. Haklısınız depremden dolayı hasar büyük çözmeye çalışıyoruz diyorlar! Biz haklı olmak değil, hakkımız olanı almak istiyoruz. Madem çözemiyorsunuz yönetime neden geliyorsunuz? Koltuk çok mu sıcak geliyor!” dediler.

Çevlik esnafı ve sakinleri, ard arda yaşanan kesintiler yüzünden elektrikli ve elektronik aletlerin sıklıkla bozulduğunu, mağduriyet yaşadıklarını kaydederek, Toroslar EDAŞ ile Enerjisa’dan, bölgeye gerekli altyapı hizmeti yatırımının yapılmasını istiyor. Vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketine birçok kez başvuru yaptıklarını, fakat sonuç alamadıklarını belirttiler.

Sesimizi duyun artık! Sonuç alamadık
yöneticilere seslenen konuşmalarında vatandaşlar, “ne siyasilerden ne idarecilerden sık sık yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulamadık.  Elektrik dağıtım şirketine birçok kez başvuru yaptık. Fakat sonuç alamadık. Bizim günahımız ne?. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biz bize proje anlatan değil, hayal ettikleri projeleri nasıl hayata geçireceklerini anlatabilen, yol yordam bilen yöneticiler istiyoruz. Kimse bize masal anlatmasın. Biz 80’ler de de, 90’darda da, 2000’li yıllarda da aynı sorunu konuşuyor olmaktan bıktık. Bunu anlamak çok mu zor; bir insanca yaşamak için sağlam temelli adımlar atılsın istiyoruz! Bu süreç için de tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biz bezdik ya aynı şarkıyı dinlemekten. Bu işin asıl müsebbibi kim. Karadeniz gibi, İstanbul gibi, Çorum gibi kışı daha sert geçiren bölgede hizmet üreten aynı kurumlar değil mi? Milenyum çağında sokakta ellerimizde fenerlerle gezmek istemiyoruz” dediler.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.