" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ADRES  GÜNCELLEME ÇİLESİNE SON VERİLSİN !!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ADRES  GÜNCELLEME ÇİLESİNE SON VERİLSİN !!
328 views
24 Ekim 2023 - 17:54
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gül Oruç Yazdı

Depremzede olarak hepimizin travması var bir söz duymuştum “iyiyiz desek değiliz, kötüyüz desek başkalarına ayıp etmiş oluruz “ gerçekten hayatta kalanların psikolojisini çok iyi özetleyen bir cümle.

Bir mucize sonucu Hayatta kalanlar bu zor koşullarda bir şekilde Hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorken ve bu kadar mağdur iken Hatay Büyükşehir belediyesinin adresleri değiştirmesi ile vatandaşlar daha fazla mağdur durumda bırakılmıştır. Kimi bildiği adresine göre binasının hasar durumuna itiraz etti, bu durumda kendi binasına itiraz edememiş oldu. Ve mahkemeye başvurmak zorunda kaldı. Kimi vatandaşlar işyerleri ile ilgili bir kuruma herhangi bir iş için başvuru yaptıklarında adreslerinin yanlış olduğunu öğreniyor. Düşünün ki;  birkaç ay önce yine tesadüfen adresinizin güncellendiği fark ettiniz, gerekli yerlere adres güncellemesini yaptınız. Depremden sonra bir teşvik ve destek veya kredilerden yararlanmak için zamanınız çok kısıtlı, tüm belgelerinizi tam, doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim ediyorsunuz. O an öğreniyorsunuz ki adresiniz tekrar değişmiş. Yahu bu belediyenin adres güncelleme dışında bir işi yok mu? Hayır, madem adres güncelleme gibi bir hobiniz var, neden vatandaşa, bu konuda bilgi vermiyorsunuz. Ben hiç istemediğim halde “bu başkan, bu saate,  bu kanalda bu programa katılacaktır” diye bana göre gereksiz bir bilgilendirme mesajı alıyorum (ki zaten tüm sosyal medya ve iletişim hizmet sağlayıcılar bu kadar önemli bir olayı bas bas bağırıyor yazıyor çiziyor) Peki Neden benim için bu kadar önemli bir konu olan adres güncellenmesi ile ilgili bilgilendirme mesajı alamıyorum. Ki adresler hepimiz için TC numarası kadar önemli iken neden bilgilendirme yapılmıyor.

Hatay Büyük Şehir Belediyesi mademki adres güncelleyecek neden tüm kurumlara otomatik veri aktarmıyor,  neden böyle bir sistem kurulmuyor, bu sistem zaten var ise niye biz bu kadar uğraşıyoruz? Biz mali müşavirler olarak yaptığımız işin yarısı adres değişikliği veya güncellemesi ile ilgili yazışmalar yapmak. Bu herkes için zaman kaybında başka bir şey değil.

Bir de işlemler çok basitmiş gibi” internetten düzeltin gelin” diye akıl fikir vermeyin kimseye adres değişikliği veya güncellemesi yapmanın prosedürleri var. Sizin yaptığınız gibi el kaldırıp indirmek kadar basit değil.

Lütfen bu yanlışa sebep olanlar bunu düzeltmek için uğraş versin herkesin zamanı çok kıymetli.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.