" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“HEM DENİZİ HEM DE KIYILARI TEMİZLİYORUZ”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“HEM DENİZİ HEM DE KIYILARI TEMİZLİYORUZ”
23 views
17 Ekim 2023 - 12:06
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 depremi sonrasında sahil temizlik çalışmalarını tüm hızıyla ara vermeden yürütüyor. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 2015 yılından beri, 80 personel, 4 iş makinesi ve 2 tekneyle Hatay’ın denize kıyısı olan 7 ilçesinde (Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı), 158 km uzunluğundaki sahil şeridini düzenli olarak temizlemeye devam ediyor.

Ekipler, bir taraftan depremzede vatandaşların bir nebze nefes alabilmelerini sağlamak ve kıyı bölgelerinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesine katkı sunmak amacıyla kıyı temizlik çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da deniz kaplumbağaları, kum zambakları ve bu alanlar dışında yaşamlarını sürdüremeyen canlıların yaşam alanlarında sağlıklı gelişebilmelerine de katkı sağlıyor.

Mahir Çiçek: Hem İnsan Hem De Doğa İçin Mücadele Ediyoruz

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek, doğayla uyumlu yaşamanın, doğayla uyumlu şehirler kurmanın, doğayı korumanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

Bir an önce hayatın normalleşmesi gerektiğini belirten Çiçek, “Bize düşen sorumluluk, normalleşmeye katkı sağlamak ve toplumumuzun yaşam alanlarını en iyi şekilde yaşanabilir hale getirmek. Tüm kıyılarımızı yılın 12 ayı temizlemeye devam edeceğiz. Hem denizin içinden hem denizin kıyısından temizlik faaliyetleri yürütüyoruz. Unutmamamız gereken bir gerçek var burada: deniz kumulları. İskenderun kertenkelesi, yeşil deniz kaplumbağaları gibi canlılarla birlikte bu hayatı paylaşıyoruz. Hatay bizim evimiz. Evimize yurdumuza sahip çıkacağız. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Özellikle Samandağ kıyılarında yetişen ve endemik bir tür olan kum zambaklarının koruma altında olduğunu aktaran Çiçek, “Kum zambakları bize moral, motivasyon sağlıyor. Kum zambakları, bizim için özel bir niteliğe sahip olduğundan dolayı onu korumaya devam ediyoruz. Çünkü biz sadece insan için değil, aynı zamanda doğanın geleceği için de mücadele ediyoruz.” dedi.

Çiçek, Hataylıların ve nesli tehlike altındaki türlerin temiz ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini dile getirdi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.