" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“İNSANIMIZ, HAK ETTİĞİ HİZMETİ İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE EKSİKSİZ ALMALIDIR”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“İNSANIMIZ, HAK ETTİĞİ HİZMETİ İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE EKSİKSİZ ALMALIDIR”
40 views
10 Ekim 2023 - 14:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Valimiz Mustafa MASATLI, İlçemizin Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi. Hatay Valisi Mustafa MASATLI Başkanlığında, gerçekleşen toplantıya mahalle muhtarları, Vali Yardımcıları, Samandağ Kaymakamı Emre DÜNDAR, İlçe Belediyesi yetkilileri, ilçemizde hizmet veren kamu kurum ve kuruluşların müdürleri de katıldı katıldı.

Toplantı, Sayın Valimizin depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar temennileriyle başladı.

Samandağ ilçemizin de çok fazla etkilendiği 6 ve 20 Şubat depremlerinin yıkımının çok büyük olduğu ve en fazla yıkıma uğrattığı ilimizde yıkımın yaralarının sarılması için Valiliğimiz öncülüğünde belediyelerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız ile muhtarlarımızın çalışmalarıyla bugüne kadar gelindiği ve ilçe geneli neler yapıldığı, nelerin yapılıyor olduğu ve nelerin yapılacağı, toplantının ana gündemini oluşturdu.

Vali MASATLI, “Yüzyılın afetini yaşadığımız depremin yıkım gücünün gerek maddi gerekse manevi bakımdan çok büyük olduğunu,” dile getirerek “Depremin ilk günlerinde vatandaşlarımızın yaşadığı büyük travma ve çaresizliğin hızla ortadan kaldırılması için 6 Şubat’tan bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğinde Devletimizin tüm birimleri harekete geçirilerek ve tüm imkanları seferber edilerek aciliyet gerektiren her konuda, milletimizle el ele vererek ivedilikle adımları attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu öyle kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir felaket olmamasına rağmen yaralarımızın hızla sarıldığını görmek sevindirici ve umut verici.

Hamd olsun bugünkü gelinen aşama, büyük bir yol kat edildiğinin en büyük göstergesidir. Mahalle mahalle, ilçe ilçe şehrimizin ayağa kaldırılması için Valiliğimize bağlı tüm birimler, 7/24 çalışma esasına sadık kalarak hep sahada oldular, olmaya da devam etmektedirler. Herbir vatandaşımıza ulaşılarak onların barınmadan güvenliğe, gıdadan hak sahipliğine kadar tüm ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi için uğraşılmaktadır. İnsanımız, bizler için çok değerlidir  ve hak ettiği hizmeti de iyi günde kötü günde eksiksiz almalıdır. Hepimiz bundan sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzun gereğini de hakkıyla yerine getirmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Bugüne kadar yapılan çalışmalardan da bahseden Vali MASATLI, özellikle hak sahipliği konusunda ve yerinde dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için sürecin dikkatli takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak ilçemizdeki içme suyu altyapı çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.

Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüzce vatandaşlarımızın kurumsal olarak yaşadıkları sıkıntılarda nerelere müracaat edeceklerini anlatıldı. Bunun insanımızın hak ve zaman kaybına uğramaması için ehemmiyet taşıdığını aksi halde sorunların içinden çıkılmasının zorlaştığı dile getirildi.

Muhtarlara da özellikle seslenen Vali MASATLI, mahalle ve mahalle yönetiminin büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek muhtarlarımızın, Devletimiz ve Hükûmetimizin mahallelerdeki temsilcileri olduğunu, bu bakımdan onlara, içinde bulunduğumuz bu iyileşme sürecinde, çok büyük sorumluluk düştüğünü ve bunun için hassasiyet içerisinde koordineli olarak çok çalışılması gerektiğini söyledi. Mahalle bazlı çalışmalarımız, ne kadar hızlı ve nitelikli olursa işimizin de o kadar kolaylaşacağını ve Valilik olarak bu süreçte her anlamda yanınızda olmaya devam edileceğini, sözlerine ekleyerek moral ve motivasyonumuzun her daim yüksek olması gerektiği vurgusunda bulundu.

Vali MASATLI konuşmalarından sonra muhtarlarımız, tek tek söz alarak sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip mahallelerinin eksiklikleri ve ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi. Valimiz belirtilen istek ve talepleri ilgili kurumlara ileterek gerekli çalışmaların, bir an önce yapılıp konunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istedi. Diğer katılımcılar da sorumlulukları dahilindeki çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Daha sonra mahallelerimizde  yapılması için hazırlanan plan, proje ve çalışmalar hakkında izlenecek yol haritasının belirlendiği toplantıda Vali MASATLI, ilgili müdürlüklere de bu konuda belirlenen takvim doğrultusunda hiçbir gecikme ve ihmale düşülmemesi vurgusunda bulunarak gerekli talimatları verdi.

Toplantının çok verimli geçtiğini ve kendilerini ilk defa rahatça ifade etme fırsatı bulduklarını dile getiren muhtarlar, “Şu ana kadar yapılan hizmetler için Devletimize ve sizlere tüm içtenliğimizle teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.  

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.