" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

HURDACILAR BAŞKAN SAVAŞ’A SORUNLARINI ANLATTI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HURDACILAR BAŞKAN SAVAŞ’A SORUNLARINI ANLATTI
29 views
10 Ekim 2023 - 14:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

HBB Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan’da Çadırlarda Kalan Vatandaşları Ziyaret Etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan ilçesinde muhtarlar, esnaflar ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği halk toplantılarında hemşehrileriyle bir araya geldi ve çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret etti.

Başkan Savaş, Dom Aşireti Derneği, Kayı Boyu ve Türkmen Derneği, Bir Umut Derneği üyeleri ile görüşerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bazı çadır ve konteyner kentlerde incelemelerde bulunan Savaş, altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunların çözülmesi için gerekli talimatlar vererek geçici barınma alanlarına ilaçlama, gıda ve kanalizasyon desteği sağlanacağını ifade etti.

Bahçelievler Mahalle Muhtarı ve sakinleriyle de görüşen Başkan Savaş’tan vatandaşlar, deprem sonrası karşılaştıkları sorunları hükümete duyurmasını rica etti.

“Hurdacıların sorunları çözülmeli”

Resmi çalışma izin belgeleri olan hurdacılar, depremin ardından yaşadıkları mağduriyeti Başkan Savaş’a anlatarak hurda alım ve satımlarında bürokratik engellerle karşılaştıklarını, yeniden faaliyete geçebilmek için acil olarak çalışma izinlerini kullanmak istediklerini söyledi.

Geçimlerini hurdacılıkla sağladıklarını ifade eden esnaflar, tek dertlerinin evlerine rızık götürmek olduğunu, kendilerinin zaman zaman hırsızlıkla suçlanmalarından üzüntü duyduklarını ifade etti.

Hurdacılar Başkan Lütfü Savaş’tan depremin olumsuz etkilerini atlatmaları ve ekonomik olarak gelir elde edebilmeleri için yaşadıkları sorunları yetkililere aktarmasını istedi.

İşlerini yasal çerçevede yapan herkesin ekonomik gelir elde etme hakkı olduğunu ifade eden Başkan Savaş da hurdacıların sorunlarını yetkililere aktarma sözü verdi.

Savaş, iktidarın yürürlüğe koyduğu Afet ve Acil Müdahale Yönetmeliği’nde belirlenen iş bölümü çerçevesinde tüm kurum ve kuruluşların görev ve sorumluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.

“Kanunlarımıza göre vatandaşlık verilmemesi gerekir”

Mahallelilerin Suriyeliler konusunda rahatsızlıklarını dile getirmesi üzerine Başkan Savaş, “Suriyeliler, iç savaştan dolayı kalabalıklar halinde, geçici bir süre korunma talebiyle ülkemize geldiler. Suriye’deki mücbir sebepler bitmiştir. Suriyeliler Türkiye’nin geçici koruması altında.

Mülteci değil, geçici sığınmacı statüsündedirler. Kanunlarımıza göre vatandaşlık verilmemesi gerekir. Çok eşli ve çok çocuklu aile yapısı içinde kadın ve çocuklara değer verilmiyor. Yaşanan şiddet ve huzursuzluklar toplumuzu rahatsız ediyor. Aile yapımız, kültürümüz ve eğitimimiz zarar görüyor. Pek çok ülke Suriyelileri ülkelerine göndermek için adım atmaya başladı. Ülkemizde de toplumsal huzurun yeniden sağlanması için Suriyeliler normale dönen ülkelerine geri gönderilmelidir. Bunu istemek ırkçılık değil, tam tersi insani bir tutumdur. Çünkü her toplum kendi kültürünü kendi coğrafyasında yaşatmalıdır. ” dedi.

Ünlü sanatçı Gülben Ergen’in başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin Özyörük Mahallesi’nde yapılan Taha Duymaz Anaokulunun açılış törenine katılan Başkan Savaş, yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken minik öğrencilere de okulun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kırıkhanlı dernekler, esnaflar ve muhtarlar Başkan Savaş’a; Hatay’a ve Hataylılara her ortamda sahip çıktığı için teşekkür ederek desteklerini iletti.

Başkan’a ziyaretlerinde Kırıkhan CHP İlçe Örgütü ve CHP İlçe Başkanı Turgay Kılıçoğlu eşlik etti.

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.