" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ
116 views
06 Ekim 2023 - 12:44
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Güzelim ilçem insanı depremle beraber ne hale geldi ne siz sorun ne ben söyleyelim. Konu mu çok basit; Peygamber Efendimiz Hazret-i MUHAMMED’İN  “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz” emrini; namazı, niyazı, hatta orucunu arşa ulaştırmaya çalışan HBB Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte işçiye saygıda kusur etmeyen ilçem halkı.

Şikâyetim var cümle yasaktan

Dillerimi hâkim bey bağlasan durmaz

Gelsin jandarma, polis karakoldan

Fikrim firarda, mapusa sığmaz eyvah demiş ya Sanatçı Sezen Aksu, resmen kalbimden geçenleri kaleme dökmüş.

Sadede gelelim!

Biz ne ara birbirimize bu derece sayıp, söven, hak yiyen bir toplum olduk. Liman Mahallesinde haberdeyim; yoldan İtfaiye Ekibi geçiyor, ana avrat sövmeler ağza alınmayacak hakaretler! Sebep soruyorsun, sular kesik! İtfaiye zamanında su getirmemiş. Ya arkadaşlar İtfaiyenin işi, evlere su taşımak değil. Olası bir yangına müdahale etmek! Sadece bu mu? Tabiki değil, depremde taşları oymaya çalışan o tırnakları unutmayın!  Bu vatandaşlar evlerinize yahut iş yerinize su getiriyorsa soruna çözüm üretmeye çalışıyorsa ‘Allah razı olsun’ denmeli.

Affedersiniz ama Siz oy verdiğiniz başa taç ettiğiniz HBB Başkanına neden gidip meram anlatmıyor, çözüm aramıyorsunuz çok merak ediyorum.

Gücünü İtfaite Çalışanlarına mı yetiyor! Neden Kıyafetlerinin üzerinde HBB yazılı diye mi?

Peki, siz bu arkadaşların hayatlarını tehlikeye atarak yangın söndürmeye çalışırken İhale şartnamelerinde işçilerin vasfına göre asgari ücrete endekslenen ücretler, asgari ücretin artırılması sonucunda belediye işverenlerince bütçemizi aşıyor gerekçesiyle geriye çekilmek istendiğini biliyor musunuz?

Size suyu hak görmeyenlerin bu çalışanların zam hakkını da görmezden geldiğini biliyor musunuz? Seçmen ÇALIŞMALARINDA vaatler havada uçuşurken bugün Her türlü harcamaya kaynak bulan HBB’NİN, işçi ücretleri gündeme gelince takındıkları tavır ibret vericidir.

Her yıldan farklı olarak asgari ücretin 6 aylık dönemler için değil yıllık belirlenmesi; asgari ücretten alınacak gelir vergisinin önceki yıllarda toplam gelir matrahının yüzde 15’i olarak belirlenmesi söz konusuyken şimdi bu matrahın düşük tutularak 10.aydan itibaren yüzde 20 vergi kesintisinin söz konusu olması ve daha önceki dönemlerde asgari ücret net olarak belirlenirken son yıllarda asgari geçim indirimi dahil edilerek asgari ücret belirlenmesinde Hükümet’in tavrını sorguladığımız bir zamanda HBB’nin bu uygulaması Hükümet politikasını aratır nitelikte.

Sonuçta işçi ücretleri söz konusu olunca Hatay Büyükşehir Belediyesinin tavrının aynılaştığını görüyoruz. Asgari ücret artışını şirket işçilerinin ücretlerine yansıtmaktan kaçınma tavrının muhalefete mensup siyasi partilerin seçim vaatleriyle örtüşmediği gibi.

Biz İtfaiyecilik meslek grubuna dahil edilsin derken, siz ter döken işçinin hakkı olan zammı neden yapmadınız, gerekçe nedir? Sizi kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Yorum – Haber : Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.