" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“BİZ YİNE YENİDEN HATAY’I KAZANACAĞIZ”.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“BİZ YİNE YENİDEN HATAY’I KAZANACAĞIZ”.
46 views
06 Ekim 2023 - 12:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

HBB Başkanı Savaş “kadınlarımız Suriyeliler nedeniyle tedirgin’’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Altınözü ilçesine bağlı Kozkalesi, Kamberli, Fatikli, Yenihisar, Akamber, Akdarı ve Tokaçlı Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarında vatandaşlarla buluştu.

Tüm belediye binalarının yıkılması ve ağır hasar görmesi, iş makinelerinin çok büyük zarar almasına rağmen belediyelerin bu zor günler için var olduğunu dile getiren Başkan Lütfü Savaş, deprem sonrası yapılan çalışmaları anlatırken mahallelerin su, yol ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için yetkili birimlere talimatlar verdi.

“Altınözülü kadınlardan Savaş’a destek”

Altınözülü kadınların Suriyeliler ile ilgili çeşitli tedirginliklerini iletmesi üzerine Başkan Savaş, “Suriyelilerin çok eşli yaşam tarzları var. Bu durum öz kültürümüzün ve geleneklerimizin yozlaşmasına sebep oluyor. Çok eşli aileler içinde, eşler arasında çıkan huzursuzluklar nedeniyle aile içi şiddet vakaları çok fazla. Toplumumuz, bundan olumsuz bir şekilde etkileniyor. Kadına şiddetin de yoğun yaşandığı bu aile yapıları, çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Kadınlarımız kamusal alanlardaki yaşam kültürleri çerçevesinde Suriyeliler nedeniyle tedirgin, bunu da çok sık dile getiriyorlar. Aile yapımızın korunması ve değerlerimizin yozlaşmaması için Suriyeliler, insani değerler çerçevesinde kendi ülkelerine geri gönderilmeli. Ayrıca Suriyeliler yokken işleri kimler yapıyorsa yine onlar yapacaktır. İnsanımızın da özellikle depremlerin ardından yeniden iş imkanlarına sahip olması gerekiyor.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Suriyeliler konusunda düşüncelerini desteklediklerini paylaşan Altınözlü kadınlar, Savaş’a destek ve teşekkürlerini iletti.

“Rakibimiz kim olursa olsun Hatay’ı biz kazanacağız”

31 Mart Yerel Seçimleri ’ne de değinen Başkan Lütfü Savaş, “Cumhur İttifakı’nın büyükşehir belediyesi başkan adayı kim olursa olsun, biz yine yeniden Hatay’ı kazanacağız. Birkaç ilçe belediyesini daha kazandığımızda belediye meclisinde üstünlüğü sağlayarak daha sağlıklı kararlar alacağız. Kim hangi partiye oy verirse versin, ben herkesin belediye başkanıyım ve her yere, herkese hizmetlerimizi adaletli bir şekilde paylaştırıyoruz. Bizim derdimiz siyaset değil, Hatay’dır. Hatay’ı, halkımız terk etmesin diye topraklarımıza ve çiftçimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Organomineral gübremiz yerli ve millî üretimdir”

Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında bölge tarımını canlandırarak çiftçileri kalkındırmayı amaçladıklarını kaydeden Savaş, “Piyasadaki kimyasal gübrelere göre daha ucuz ve daha kaliteli olan, kâr amacı gütmeden üretilen organomineral gübremiz, toprağın çoraklaşmasını önleyerek üründe verimliliği arttırıyor. Çiftçilerimizin gübrelerimize doğrudan ulaşabilmeleri için bayilik dahi vermiyoruz. Hatay’ın genel toprak yapısına uygun olan gübremizin muadilleri arasındaki farkını, ürünü deneyen çiftçilerimizden ve ziraat mühendislerinden aldığımız olumlu dönütler ortaya koyuyor. Kimyasal gübreler 10-15 yıl sonra toprağı kullanılmaz hale getiriyor.” açıklamasında bulunarak tüm çiftçileri yerli ve millî üretim olan organomineral gübreyi kullanmaya çağırdı.

Çiftçilerin mutlaka kooperatifleşmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Savaş, çiftçinin ürettiği ürünü direkt tüketiciye ulaştırması için belediye olarak “sanal pazarlama” uygulamasının yakında hizmete gireceğini ayrıca toplama, kurutma, ambalajlama gibi konularda da üreticiye teknik eğitim desteği sağladıklarını bildirdi.

Savaş, Altınözü Saadet Partisi ilçe teşkilatını da ziyaret ederek başkan ve yeni yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

Başkan Savaş’a, mahalle ziyaretlerinde Altınözü CHP İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü eşlik etti.

Haber – Foto: Eser Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.