" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

SAĞLIK MÜDÜRÜ YILMAZ, YAPILAN ÇALIŞMALARA SAHİP ÇIKTI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SAĞLIK MÜDÜRÜ YILMAZ, YAPILAN ÇALIŞMALARA SAHİP ÇIKTI
119 views
12 Eylül 2023 - 9:54
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İlçe Sağlık Müdürü Fırat YILMAZ,  Uzunbağ  Mahallesinde  bulunan Aile Sağlığı Merkezi Ocağı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Depremin ilk anından itibaren Bakanlığımızın büyük desteği ile Samandağ’ın da tüm Sağlık Hizmetlerinde iyileştirme çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Müdür YILMAZ, yaptığı açıklamanın, yapılan Sağlık Hizmetlerini sahiplenme adına olduğunu belirtti.

Müdür YILMAZ, “Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak;

Öncelikle yaşadığımız deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza yüce Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar geride kalanlara da sabır diliyorum. Depremin ilk anından itibaren Bakanlığımızın büyük desteği ile Samandağ’ın da tüm Sağlık Hizmetlerinin özellikle 1. Basamak Sağlık Hizmetlerinin yeniden deprem öncesi döneme dönmesi için yoğun bir çaba içerisinde olduğumuz aşikardır. Yaptığımız bu hizmetler normal şartlar içerisinde yapılması gerekenler olduğu için herhangi bir basın açıklaması ya da sosyal medya üzerinden paylaşım yapma ihtiyacı hissetmemiştik. Ancak sosyal medya da çıkan habere istinaden bu açıklamayı yapma gereği duymaktayım.

Uzunbağ Mahallesine konteyner ASM (Aile Sağlığı Merkezi) planlaması dahilinde indirdiğimiz konteynerler uygun olan bölgeye yerleştirildikten sonra bölgede basın açıklaması yapan belediye başkanı bu hizmeti sahiplenerek hizmeti kendisinin yaptığını açıklayarak büyük bir yanlışa imza atmıştır. Yapması elzem olan hizmetleri yapmayıp Sağlık Bakanlığı ve buna bağlı olan İlçe Sağlık Müdürlüğünün yaptığı hizmeti sahiplenmesi abesle iştigalden başka bir şey değildir. Deprem sonrasında bugüne kadar tüm 1. Basamak Sağlık Kuruluşları (Aile Sağlığı Merkezleri) aktiflenmiş birçoğu kendi biriminde hizmet vermeye başlamış Aşı, Gebe ve Çocuk İzlem oranlarında %90 üzerinde değerlere ulaşılmış ve Samandağ genelinde Sağlık Hizmetleri alanında deprem öncesinde ki duruma büyük oranla ulaşılmıştır. İleriki dönemde hali hazırda olduğu üzere Sağlık Bakanımız Sn: Fahrettin KOCA’ nın büyük destekleri ile daha ileri Sağlık Yatırımları planlanmış ve hizmete sunulması için çalışmalara başlanmıştır.

İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Sağlık Hizmeti veren tüm birimlerimiz ve personellerimiz ile birlikte sahada Bakanımız Sayın: Fahrettin KOCA’ nın destekleri ile Sağlık Hizmetlerinin daha ileri seviyelere taşınması için çalıştığımızı belirtmek isteriz. Bu bağlamda yapılan Sağlık Hizmetlerini sahiplenme adına bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Sağlık Bakanı Sayın: Fahrettin KOCA’ ya verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.