" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

SAMANDAĞ’A HATAY DİYALİZ MERKEZİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SAMANDAĞ’A HATAY DİYALİZ MERKEZİ
491 views
21 Temmuz 2023 - 16:12
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Deprem öncesinde Hatay’ın merkez ilçesi Antakya ve Defne’de iki merkezde diyaliz hastalarının tedavisini üstlenen Emir Diyaliz ile Hatay Diyaliz Merkezi, depremin ardından Defne ilçesi Subaşı Mahallesinde yeni oluşturulan Sahra Diyaliz Merkezi ile hasta kabulüne başladı. Konu ile ilgili  kamuoyunu bilgilendiren Dr. İdris Emir, Temmuz ayı sonuna kadar Samandağ Çevre Yolunda ağır çelik konstrüksiyonla yaptırılan Hatay Diyaliz Merkezi’nin de hizmete gireceğini duyurdu.

Sahra Diyaliz Merkezi ile ilgili bilgi veren Dr. İdris Emir, Defne Belediyesi’nin Subaşı Mahallesinde tahsis ettiği arsada çadır/sahra merkezini oluşturduklarını ifade ederek, “Diyaliz hastalarının tedavisi ertelenebilir ya da aksatılabilir değildir; bu tedavide süreklilik esastır. Bu şiarla 2001 yılında başlattığımız diyaliz hizmetlerini sürdürmek zorundaydık ve hemen arayışa geçtik. Bilindiği gibi yıkıcı deprem, sayısız canlarımızı aldığı gibi çok sayıda sağlık kurumunu da ne yazık ki yok etti. Bu vesile ile kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, kalanlara da sabır diliyorum.

Bu noktada yıkılmış bir kentin sağlık hizmeti için önemli ve gerekli olan diyaliz merkezlerinin açılması için ilk destek İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç’tan geldi. Tüm imkânlarını seferber etti. Çadır/sahra merkezinin kurulması için bir yere ihtiyaç vardı. Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş’ın yönlendirmesiyle Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim Güzel ivedilikle yer tahsis etti. 25 diyaliz makinasıyla çadır/sahra merkezi hazırlanmış oldu.

Bu büyük felaketten çıkmış bir kentte ilaç bulmak da zordu. Bu bağlamda tıbbi ekipman, malzeme ve ilaç tedarik sorunu yaşadık. Adana Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Kemal Akay ve Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sayın Sevdar Yılmaz ilaç desteğinde bulundu. Kızılay Hatay Şube Başkanı Sayın Kudret Özbakış ihtiyaç duyulan birçok malzemeyi hastalara bizzat temin etti. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü denetimi, koordinasyonu ve desteğiyle hızlıca faaliyete girdik. Daha burada sayamadığımız birçok kişi elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Zor bir süreçte hizmetin aksamadan yürütülmesinde emeği geçenlere kentimiz, sağlık kurumumuz ve hastalarımız adına şükran borçluyuz. Geçici de olsa hastalarımızın sürekliliği gereken tedavilerine anlattığım zorluklar içerisinde başladık. Hastalarımıza, o günden bu yana özverili sağlık çalışanlarımızın gözetiminde üç seans tedavi hizmetleri sağlayarak şifa dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.

Son Derece Mutluyuz

9-12 Mart’ta düzenlenen 21. Nefroloji Kongresinde de gündem olan Antakya Çadır/Sahra Diyaliz Merkezi’nin kısa zamanda yanı başına çelik konstrüksiyon bir merkez oluşturulduğunu belirten Dr. İdris Emir, “Geçici olarak çadır/sahra merkezinde, daha sonra kendi imkânlarımızla tek katlı çelik konstrüksiyon binamızda Antakya Emir Diyaliz Merkezini kurduk. Böylelikle hastalarımızın güvenli bir merkezde sağlık hizmeti almasından son derece mutluyuz” dedi.

Temmuz ayı sonuna kadar Samandağ Çevre Yolunda ağır çelik konstrüksiyonla yaptırılan Hatay Diyaliz Merkezi’ni de hizmete açacaklarını belirten Dr. İdris Emir, “Hatay Diyaliz Merkezini de Temmuz ayı sonuna kadar hizmete açmış olacağız” ifadesinde bulundu.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.