" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

33 OKULDA 2120 VELİYE ULAŞILDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
742 views
30 Aralık 2022 - 16:04
<strong>33 OKULDA 2120 VELİYE ULAŞILDI</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Aile yapısının olası risklere karşı daha korunaklı hale getirilmesinin amaçlandığı Aile Okulu Projesi kapsamında ilçemizde de velilerle bir araya gelindi.

Proje çerçevesinde aileler; sosyal beceri, aile içi iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle destekleniyor.

Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Okulu Projesi kapsamında eğitimlerine devam ediyor.

Konuyla ilgili verilen bilgide; “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle 81 ilde yaygınlaştırılan projede hedefin yılsonuna kadar 1 milyon aileye erişmek olduğu” belirtildi.

‘Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in “Aileyi ne kadar merkeze alır ve güçlendirirsek öğrencilerimizin de okullardaki çok yönlü başarısını o kadar desteklemiş oluruz.” sözlerini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdem Yaşar, ilçemizde uygulanan projenin ailelerimizin daha bilinçli veliler olarak öğrencilerimizin eğitim sürecine dahil olmalarını ve onları desteklemelerini sağlayacağını ifade etti.

MEB Müdürü Yaşar, “Millî Eğitim Bakanlığınca güçlü aile, güçlü çocuklar, güçlü toplum hedefiyle yürütülen; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlayan projeyle ailelere sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite olmak üzere 8 başlıkta eğitim verilmektedir.

Aile değerleri, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önlemeye ilişkin yaklaşımlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda ailelerin desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında ilçemizde bugüne kadar 33 okulda 2 bin 120 velimize eğitim verildi” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.