" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ACIMIZ DA ÖFKEMİZ DE BÜYÜK!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ACIMIZ DA ÖFKEMİZ DE BÜYÜK!
18 views
02 Şubat 2024 - 1:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu adına Genel Başkan Deniz Ezer: Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu adına Genel Başkan Deniz Ezer, gazetemiz haber merkezine açıklamada bulundu.

TÖB-SEN Başkanı Ezer, açıklamasında, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki deprem 11 ilimizde büyük bır yıkıma ve can kaybına neden olmuştur. Yaklaşık 11 milyon insanımızın yaşadığı 11 ilde ağır bir yıkım ortaya çıkmış, yaşanan bu felaket nedeniyle tarifi mümkün olmayan acılarla karşı karşıya kalınmıştır. Deprem öncesi yapılması gerekenler konusunda yetkililer elbette hesap vermelidir ; fakat bizi derinden üzen yaşanan felaket karşısında halkımızın çaresiz bırakılması, deprem bölgelerine gereken müdahalenin yapılmaması, halkın enkaz altına terk edilmesi, enkazdan çıkanların açlığa sefalete terk edilmesi, zemheri soğuğunda halkımızdan bır çadırın esirgenmesidir.

Felaketın üstünden 1 yıl geçmesine rağmen bölgede hâlâ halkımız çaresizlik içinde. Şehirlerimizin enkaza dönüşmesi ölü sayısının fazla olması karşısında öfkemiz kadar gelecekte hesap sorma umudumuz da var. Sorumlulardan halkımızla beraber hesap soracağız.

1 yıldır halkımızla dayanışma içerisinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu acının tarifi yok!

Deprem ülkesi olmamıza rağmen kişiye özel imar planları yapanlar, bir insanın en doğal hakkı olan barınma hakkını yüksek kar marjına dönüştürüp denetleme mekanizmasını devre dışı bırakanlar, depremle ilgili hazırlık yapmayan yetkililer bu felaketin yarattıgı sonuçların sorumlularıdır.

Bu felakette çoluğunu çocuğunu, eşini dostunu, akrabasını kaybeden halkımızın öfkesine karşı ‘Bu söylemleri not alıyoruz’ diyen zihniyetin nasıl empatiden uzak ve kibirli olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Üç gün boyunca esamesi okunmayan dördüncü gün de kurtarma ekiplerinden cok ağır iş makinelerini devreye sokanları, uzanan yardım ellerini ancak biz dağıtabilirz deyip dolaylı olarak engelleyenleri, felakette yaşananları aktarmak yerine imaj çalışması yapan, yalan demeçlerde bulunan muhabir ve haber kanallarını, bölgeye girip sadece fotoğraf çektirip gidenleri, halkımıza bir çadırı bile çok görenleri asla unutmayacağız.

Depremin 1.yıldönümünde vefat eden canlarımızı anıyoruz.6 ŞUBAT 20223 tarihinde Defne /Uğur Mumcu meydanında saat 4:00 toplanıp bulvardan sessizce elimizde meşalelerle, karanfillerle ve reyhanlarla gündüz caddesinden yürüyüp saat 4:17’de gündüz caddesinin sonundaki alanda anmamızı yapacağız.

Tüm halkımızı, dostlarımızı acılarımızı paylaşmaya bir olmaya davet ediyoruz”dedi.

Haber – Foto: Eser Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.