" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

BELEDİYE, DİLEDİĞİ GİBİ DAVRANAMAZ!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BELEDİYE, DİLEDİĞİ GİBİ DAVRANAMAZ!
156 views
29 Aralık 2023 - 17:55
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Vatandaş, HBB Ve Samandağ Belediyesi Karşı Karşıya Geldi

Samandağ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünce kesilen cezalar gündem oldu. ‘Vatandaşın Deprem Zamanında tarım arazilerine beton döküldü konteyner kentler oluşturuldu ceza kesilmedi’ tepkisine Samandağ Belediyesi, cevap verdi. Depremzedelerin tepki gösterdiği Samandağ Belediyesi, ‘biz resmi bir kurumuz. Yasal olmayan bir uygulama varsa, biz gereğini yapmakla mükellefiz. Aksi bir durumda suçu işleyen kadar suçluyuz!” ifadesinde bulundular.  

Konu ile ilgili gazetemize ulaşan vatandaşlar, deprem sonrasında hızla evlatlarının başını sokabilecek bir yuva kurma derdine düştüklerini, bunun yanı sıra ilçede birçok insanın yardımına da koştuklarını belirttiler. 60 bin tl para cezasının insafsızca olduğunu belirtirken, yapılan hatadan dönülmesi çağrısında bulundular.

6 Şubat depreminin ardından evi yıkılan vatandaş barınma sorununu çözmek için aldığı konteyneri Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olduğu söylenen araziye koyduğu ve su basması yaptığı gerekçesiyle önce HBB Zabıta Ekipleri tarafından ihtarname hazırlandı ve Samandağ Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yaklaşık 60 Bin lira para cezasına çarptırıldı. Ardından konteyner sahibinin imzası olmayan bir tutanakla koneyner yerinden kaldırıldı.

Konu ile ilgili ulaştığımız Samandağ Belediyesi yetkilileri; “Hatay Büyük Şehir Belediyesi sınırları içinde bulunan alanda beton dökülerek, üzerine konteyner koyulmuş. Etrafı da çitle çevrilmiş. Hak sahibi taraf HBB, tarafımıza gereğinin yapılması üzerine dilekçe sunmuştur. Burada görevi yerine getirmemek kanun suçudur. Vatandaşımızın, “Belediyeyi dilediği gibi davranabilir” noktada görmesi temel sorunumuz. Burada Belediyenin, görevini yerine getirmediği şikayetlerde, kanun nezdinde yasal müeyyide ile karşılaşacağı bilinmelidir.

Yasa Belediyeye ne emrediyorsa, bu zamana kadar o hayata geçirildi. Vatandaş bu işlemi yerine getirmeden evvel HBB’den izin almalıydı. Olayı şu şekilde düşünebilirsiniz sizden izinsiz bahçenize ev, yada konteyner koyulsa siz ne yaparsınız? Ya da siz Samandağ Belediyesine şikayet dilekçesi getirseniz ve yasal süreç yerindeyse ve belediye görevini uygulanmıyorsa ne yapardınız?

Vatandaş 60 bin tl cezanın fazla olduğunu konuşuyor! AFAD – Hatay Valiliği – Samandağ Kaymakamlığı toprağı betona boğarken neden konuşmadınız deniyor?

Kamunun yararlanacağı bir alan, olağan üstü hal ilan edilmiş bir süreçte, yoğun bir nüfus sokakta kalmaktayken, belediyenin AFAD – Hatay Valiliği – Samandağ Kaymakamlığı’na beton dökemezsiniz demesi mi tercih edilirdi? Ohal ilan edilen bu süreçte yetki kimde onu da sormak gerek vatandaşa. Arkadaşlar kendimize gelelim. Bu dönem birbirimize sarmak kimseye bir şey kazandırmaz.    

Bu meblağı belirleyen biz değiliz. Yasa metre kare üzerinden kesilecek miktarı belirlemiş. Burada uyulması gereken en akılcı yol, ihtar gelir gelmez, bir an evvel alanı boşaltmaktı. Burada ısrarla “Samandağ Belediyesi istediği gibi yapabilir” mantığının terk edilmesi çağrısını yeniliyoruz. Biz yasa ne diyorsa ona uyarız. Vatandaşlarımız da mağduriyet yaşamamak istiyorsa kanun çerçevesinde hareket etsinler” dediler.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.