" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

10 MAYIS CUMA GÜNÜ BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKIYORUZ!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
10 MAYIS CUMA GÜNÜ BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKIYORUZ!
21 views
08 Mayıs 2024 - 21:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Eğitim Sen Yönetimi haber merkezimize yolladığı açıklamada, “ÖFKELİ OLMAK YETMEZ!’ diyerek, İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmen-meslektaşları İbrahim Oktugan’a bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ‘şiddet ne yazık ki şiddeti doğuruyor. Müsebbibinin biz olmaması bizi korumaya ne yazık ki yetmiyor’ dediler.

Samandağ Eğitim Sen Yönetimi yaptığı açıklamada; “şiddet sadece fiziksel olmaz. Ekonomik, sosyal, cinsel, kültürel, psikolojik ve siyasi şiddetin egemen kılındığı bir ülkede insanların kendilerini şiddet dışında ifade edebilme argümanı kalmaz ve her şiddet bir diğerini doğurur.

İstanbul’da dün bir eğitim emekçisi meslektaşımıza yönelik gerçekleşen ve ölümüne sebep olan şiddetin kaynağı budur. Tıpkı sağlık emekçilerine yönelen şiddet gibi, tıpkı ebeveynlerin kendi ailelerine yönelttiği şiddet gibi, tıpkı sokakta, trafikte vb. her yerde arkasına hayali bir canavar kulpu takıp gerçeği gizlediğimiz her şiddet gibi.

Kadına yönelik, çocuğa yönelik ve hatta doğaya yönelik her nevi şiddet gibi.

Bu toplumun cinnet halidir. Bu ifade bir durumu olağanlaştırmaya, meşru görmeye değil aksine gerçek müsebbiplerine vurgu yapmaya yöneliktir.

Daha da artacak. Hatta böyle giderse öyle bir aşamaya gelece ki; şiddet içe dönecek ve intihar olarak kayıtlara geçecektir.

Başta anayasa dahil hiçbir kazanılmış hakkın, hiçbir temel özgürlüğün, hiç bir şeyin güvencesinin kalmadığı ülkelerde, hele ki yoksulluk artık olağanlaşmış ve süreklileşmiş ise, hele ki toplum ahlaki olarak, fikri olarak ve vicdanı olarak da tüketilmiş ise, bu tüketme işi en tepeden ve iradi olarak planlanmış ve uygulanıyor ise; daha farklı bir sonuç beklenemez.

Bu girdi bu çıktıyı vermeye mahkumdur ve tek müsebbibi egemen iktidar ve efendisi burjuvazinin insana ve hayat yönelik düşmanca ideolojisidir: Gölgesini dahi satamadığım ağacı keserim diyen…

Şiddet ne yazık ki düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı, insanın asgari seviyede insanca yaşayabileceği koşulları, vergilerimizin karşılığı bir hak olarak devletin var edemediği, etmediği, gelecek ile ilgili kaygıların tavan yaptığı ve her gün her kanal ile bu belirsizliğin körüklendiği her coğrafyanın kaderidir.

Bu zemin ve olgu aynı zamanda örgütsüz toplumların kaderidir. Bu sonuç bir ülkede yerinde ve zamanında sahiplenilmeyen, yeni erdemli insanın yaratımının, dayanışmanın ve paylaşmanın, yani insan olabilmenin ve kalabilmenin mücadelesinde yitip giden ve seyrettiğimiz devrimcilerin ve devrimci mücadelenin kılavuzluğunun hayati düzeyde hissettiğimiz eksikliğinin bir neticesidir.

Her koyunu kendi bacağından astıran, babaya güveni tüketen, dokunmayan yılana buyur dedirten, yalnızlaşan ve bu yalnızlıktan kurtulmak için ya bir güce yamanmayı tercih ettiren ya da kendi adaletini haklı-haksız sağlamaya çalışana şiddeti kendince meşru kıldıran şey budur.

Aklı ve bilimi temel almadığımız sürece, başta emek olmak üzere bütün enerjimizi ve temel stratejimizi çaresiz milyonların örgütlenmesine yönelik harcamadığımız ve belirlemediğimiz sürece, dayanışmayı ve paylaşmayı temel pratik kılmadığımız sürece geçmiş olsun ve başsağlığı mesaj ve açıklamalarımız, rutin kınamalarımız, sonuçsuz taleplerimiz, sedasız haykırışlarımız bu yoz düzenin karanlık koridorlarında yitip gidecektir.

Şiddeti üreten ve her kanalla sürekli besleyen bu yoz, egemen bataklığı kurutmadığımız sürece, sonucunda yaşayacağımız her acı , bu bataklığın ürettiği her sineğin geriye kalan yaşantısında da acı ve ona bağlı şiddet  üretmeye devam edecektir. 

Eğitim emekçisi- meslektaşımız İbrahim öğretmenin ailesine sabır eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde bir günlük iş bırakıyoruz. Halkımıza, üye ve dost eğitim emekçilerine saygılarımızla”dendi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.