" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

BAKAN YARDIMCISI GÜRGEN: MÜLKSÜZLEŞTİRMEYE DEĞİL FAKİR FUKARANIN HAKKINI GÖZETMEYE ÇALIŞIYORUZ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BAKAN YARDIMCISI GÜRGEN: MÜLKSÜZLEŞTİRMEYE DEĞİL FAKİR FUKARANIN HAKKINI GÖZETMEYE ÇALIŞIYORUZ
9 views
16 Aralık 2023 - 22:35
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, Samandağ Belediye Başkanı Avukat Refik Eryılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İsmail Ceylan, Oda Başkanları Sivil Toplum Örgütleri, çoğu mülk sahibi yanı sıra basın mensuplarının da katılım gösterdiği toplantıda rezerv alan konusuna açıklık getirdi.


Dün Samandağ Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Çevre Şehircilik Bakanı Vedad Gürgen yerinde dönüşüm ve rezerv alan hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Gürgen yaptığı açıklamada devletin kimsenin yerini alıp, sahiplenmesinin söz konusu olmadığını yapılacak yerinde dönüşüm projelerinde hak sahipliği kiminse o vatandaşlara verileceğini belirtti.
Dışarıdan insanlar getirilip burudaki insanların başka yerlere taşınacağı konusuna da değinen Bakan yardımcısı öyle bir şeyin olmadığını yayılan iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.
Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen; “Rezerv alan ile ilgili yapılan yorumlar asılsız her şeyini kaybetmiş insanlara arsalarınızı devlet alacak kaygısı yaratmak bir anlam ifade etmiyor. Bu doğru değil. Ne Suriye’den ne Gazze’den buraya insan getirmemiz mümkün değil. Daha önce buralarda kim yaşıyorsa tekrar onlar yaşayacak. Hak nerde hukuk nerde denilir, bu yapılır mı? 100 milyar dolar harcıyoruz devletin 100 milyar dolarını bu projeler için harcayacağız.
İlimizde Armutlu, Elektrik, Çekmece de çalışmalara başladık. 4 bin 4500 konut yapacağız. Armutlu da hafriyat çalışmalarına başlandı, yakında konutlar yükselecek. Vatandaşın yerinde dönüşüm için ne kadar talebi olursa o kadar konut yapacağız limit koymadık 4500 fazlası da olur.”
Zeminleri güçlendirerek güvenle yaşam alanı oluşturduklarını hazırladıkları sunumla anlatmaya çalışan Bakan Yardımcısı Gürgen; “Depremler yine olacak o yüzden binaları sağlam inşaa ediyoruz. Tüm çabamız afet yaşandığında vatandaşlar evlerinin içinde güvenli yaşasın diye” dedi.
Samandağ da yaklaşık olarak 4 bin 500 konuta ihtiyaç olduğununun altını çizen Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen belirlenen rezerv alanına konutların yapılarak sahiplerine verileceğini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen; ” Samandağ merkezde de 4 bin 4500 konut yapılacak. Belirlenen rezerv alanı var. İtirazlarda var değerlendireceğiz. Ama Samandağlı vatandaşların kendi yerinde yaşaması için 4 bin 4500 konuta ihtiyaç var. Samandağ merkezde önceden oturan kimse bu belirlenen rezerv alanında yapılan daireler, dükkânlar onlara verilecek.”
Çevre Bakan Yardımcısı: Rezerv alanlarında hak sahipleri başka yerlere gönderilmeyecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, rezerv alanlarında hak sahiplerinin başka bir yerlere gönderileceğine dair çıkan yalan haberlere dikkat çekerek, doğru bilgi almanın işleri daha kolay hale getireceğini belirtti.
“Kamuoyunda uzun zamandır bir dezenformasyon var, doğru bilgiyi alırsak, işleri yürütmek daha kolay olacak”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, “Doğru bilgiyi alırsak, işleri yürütmek daha kolay olacak” dedi.
Vatandaşlarımıza en doğru bilgiyi yetkililerden almaları gerektiğinin vurgulayan Gürgen, “Doğru bilginin adresi valiliğimizdir, kaymakamlarımızdır ve belediye başkanlarımızdır. Doğru bilgiyi alırsak işleri doğru yürütmek daha kolay olacak. Hepimiz nihayetinde 6 Şubatta yıkılan yerlerin ihyası ve insanların tekrardan eski evlerine, iş yerlerine kavuşturması için uğraş veriyoruz. Bunu hep birlikte yapmamız ve insanlara moral vererek yapmamız gerekiyor” dedi.
Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, insanları borçlandırarak mülksüzleştirecekleri konusuna dair öyle bir şeyin olmadığını sürecin insanlara yanlış aktarıldığını ifade etti. Borç ödeyemeyecek insanlarla karşılaştığını ve onlarında hakları için düzenleme yaptıklarını belirterek kimseyi mağdur etmeyeceklerine işaret etti.
Mülk sahiplerinin ölümünden sonra ise var olan ipotek kalkmamış ve borç ödenmemişse varislerle konuşulacağını onların eğer borcu öderlerse ipoteğin kaldırılacağını belirtti. Varislerin de borç ödeyecek durumu yoksa ve mülkün satılmasını talep etmeleri halinde mülkün satılacağını ve kime ne hak düşüyorsa verileceğini belirtti.
Yapılan bilgilendirmeden sonra uçak seferini iptal ettiğini sorulacak tüm sorular için süre kısıtlaması yaşatmayacağına dikkat çeken Bakan Yardımcısı Gürgen’e vatandaşların yönelttiği sorular sonraki sayımızda yer alacaktır.
Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.