" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

PROF. DR. YÜKSEK’TEN, BİLİM ÖNCÜ OLACAK MESAJI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
726 views
18 Mart 2023 - 23:50
PROF. DR. YÜKSEK’TEN, BİLİM ÖNCÜ OLACAK MESAJI
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Hatay Milletvekili Aday Adayı

Prof. Dr. Mustafa Yüksek, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı olduğunu duyurdu. Adaylık başvurusunu tamamlayan Prof. Dr.  Yüksek, ‘Başta Partimizde görevli tüm yol arkadaşlarıma olmak üzere, bütün eş, dost ve akrabalarıma destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bilimin öncülüğünde partimize, şehrimize ve ülkemize çok güzel hizmetlerde bulunacağız’ dedi.

Prof. Dr. Mustafa YÜKSEK, kimdir?

Hatay ilinin Samandağ İlçesine bağlı Sutaşı Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla; Sutaşı İlkokulu, Samandağ Ortaokulu ve Samandağ Lisesinde tamamladı. 1998 yılında yerleştiği Kafkas Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 2002’de bölüm birincisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla; Kafkas Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde tamamladı. Doktora mezuniyetinde en iyi tez yayın ödülünü almıştır. 2004 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatında 2014 yılında Doçent ve 2019 yılında Profesör unvanlarına sahip olarak, Kafkas Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesinde çalıştı.

Lazer teknolojisi, güneş enerjisi, radyoaktif atıkların bertaraf edilmesinde kullanım potansiyeli olan camlar ve savunma sanayinde kullanım potansiyeli olan birçok malzeme üzerine çalışmaları olup bu çalışmaları uluslararası saygın onlarca dergide yayınlanmıştır.

Çalıştığı Üniversitelerde; 2012 yılından bu yana Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Senato Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Dekan Vekilliği ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevlerini Şubat 2023 tarihine kadar yürütmüştür.

Bu aşamadan sonra iline, bölgesine ve ülkesine siyasi alanda katkıda bulunmak üzere yola çıkmış bulunmaktadır. Çıktığı yolda, kervan yolda düzülür mantığıyla değil, ekibinde bulunan yirminin üzerinde akademisyen, iş insanları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile beraber çalışarak İline özellikle üç ana konuda (Sanayii, Turizm ve Akıllı Tarım)  katkı sunacak somut projeler geliştirmiş ve bu projeleri uygulama kabiliyetini taşımaktadır. Kendisinin bir mühendis olmasının yanında iki yıl boyunca Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini icra etmiş olması bu projelerin hayata geçirilmesi konusundaki bilgi ve beceri birikimini desteklemiştir.

Hatay, Kars ve Ankara gibi farklı şehirlerde yaşamış, icra ettiği meslek gereği ülkemizin hemen hemen bütün şehirlerinden her türlü kültür, inanış ve etnik kökene mensup geniş insan kitleleriyle münasebeti, ülkemizin demografik yapısı hakkında önemli bilgi birikimine sahip olmasına katkı sunmuştur. Bunun yanında, idari görevleri sırasında üstlendiği birçok komisyon üye ve başkanlığıyla beraber, yaklaşık iki buçuk yıl boyunca yürüttüğü Mevzuat Komisyonu Başkanlığı dolayısıyla üniversiteden çıkan her türlü yönetmelik, yönerge ve uygulama usul ve esaslarının nasıl hazırlandığı konusunda önemli bilgi birikimine sahip olmuştur. Bu birikimini Türkiye Büyük Millet Meclisimizin çatısı altında görevlendirileceği özellikle eğitim, bilim ve teknoloji komisyonlarında çok iyi bir şekilde sergileyebilecek olmasının yanında, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin asli görevlerinden biri olan yasama konusunda önemli katkıları olacaktır.

2010 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi gönüllüsü olarak kaydı bulunmakta olup uzun yıllar yaşadığı Kars İlinde Cumhuriyet Halk Partisinin göstermiş olduğu milletvekili ve belediye başkanı adayları (Prof. Dr. Barlas SÜLÜ, Zeki NACİTERHAN ve mevcut İl Başkanı Taner TORAMAN) ile sahada çalışmıştır.   

Prof. Dr. Mustafa YÜKSEK, yaptığı bilimsel çalışmalar ve yürüttüğü önemli idari görevlerinin yanında, doğup büyüdüğü Hatay İlinin hoşgörü kültürünü, görev yaptığı Kars ve Ankara Şehirlerinde klasik akademisyenlerden farklı olarak, sosyalliği ve toplum ile her zaman içi içe oluşuyla en iyi şekilde temsil etmiştir. Prof. Dr. Mustafa YÜKSEK evli, iki çocuk babası ve iyi derecede İngilizce ile Arapça bilmektedir.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.