" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“BU SINAVDA SINIFTA KALDIK”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“BU SINAVDA SINIFTA KALDIK”</strong>
474 views
02 Mart 2023 - 22:42
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Doçent Doktoru Abdulla SAKALLI, 6 yıl önce bugün İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsünde AFAD ile beraber gerçekleştirdikleri Deprem Bilgilendirme etkinliğinden bir kareyi paylaşarak O dönemde Hatay bölgesinin 7.5 şiddetinde bir depreme maruz kalabileceğini öngördüklerini hatırlattı.

Doçent Doktor SAKALLI, konuşmasının devamında  “ona göre hazırlıkların yapılması gerektiğini dile getiriyorduk. Gerek Risk Analizi ve Yönetimi derslerimde, gerekse arkadaş sohbetlerimizde bu şiddette bir depremin nelere yol açabileceğini, neleri yıkabileceğini, buna karşı nasıl önlem alınması gerektiğini, özellikle organizasyonların nasıl işlemesi gerektiğini, Avrupalıların bu tarz simülasyonlara nasıl önem verdiklerini, gönüllü vatandaşların nasıl eğitildiğini, eğitimlerine ne kadar önem verildiğini, bu eğitimlerin okulöncesinden başlaması gerektiğini, ailelerin de bu eğitime katkı vermesi gerektiğini, hatta Almanya’da Deuyaches Rotes Kreuz ve Johanniter ile beraber yaptığımız similasyonlarda 7’den 70’e halkın nasıl iştirak ettiğini ve her tatbikattan sonra halkın bunu nasıl bir kutlamaya çevirdiğini anlatık durduk.

6 yıl önce başlayan bu serüven maalesef bir arpa boyu yol almadan 6 Şubatta son buldu. Burada kim suçlu biliyor musunuz? İstisnasız hepimiz. Kaçak kat çıkmak isteyen ev sahiplerinden tutun, 3-5 kuruş kar yapmak için malzemeden çalan inşaatçılara, bunları bile bile karadan 3-5 kuruş kar etmek yada yatırım aracı olarak gören satın alan kişilere, rüşvet veren inşaat sahiplerine, rüşvet alan idarecilere, dost-ahbap ilişkisiyle yönetmelikleri hiçe sayanlara, bir çok şeyi bilipte çıkarı için susanlara kısacası herkes kusurlu ve hatalıdır. Ülkenin acilen AHLAK ve VİCDAN formatına ihtiyacı vardır. Biz bu sınavda sınıfta kaldık” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.