" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“BİZİM OKULUMUZDA HAYAT VAR”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“BİZİM OKULUMUZDA HAYAT VAR”</strong>
411 views
04 Şubat 2023 - 12:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Türkiye genelinde kütüphanesinde en çok kitap olan 3.okul olma özelliğini taşıyan Samandağ Yüksel Acun Anadolu Lisesi Dil sınıfı öğrencileri İngilizce Öğretmenleri ve Okul Müdürü Orhan Özdemir’in girişimi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler. MEB Müdürü Erdem YAŞAR’ın oluru ile devlet okuluna tabi öğrenciler, TROYMUN22 Konferansına katılarak, kolej öğrencileriyle tabiri caizse boy ölçüştüler.

Defne Fırıncıoğulları, Melek Erol, Şefik Karataş, Elisa Açıkgöz isimli Öğrenciler, UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı), UNCHR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu), DISEC (Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi), JCC (Karma Kriz Komitesi) komiteleri altında; Suriye, Pakistan, Brezilya, Cezayir, Danimarka, Kuzey Kore, Hindistan, Libya ve Japonya gibi ülkelerin temsil ettiler.

Konferans öncesinde Program hakkında araştırmalarda bulunan ve her bir komite için ayrı ayrı belirlenmiş olan toplantı gündem maddeleriyle ilgili hazırlık yapan öğrenciler, verdikleri emeğin karşılığını toplantılardaki başarılarıyla aldılar.​ ​

Süreç hakkında görüştüğümüz öğrenciler, “programın duyumunu aldığımızda çok heyecanlandık. Araştırmamızı yaptık ve ders öğretmenlerimizle görüştük. Öğretmenlerimizde bizi destekleyerek program hakkında detaylı araştırma yaptılar, okul müdürümüz ile süreç hakkında istişarede bulundular. Ortak karar, programa katılmamız yönünde olunca, programa kabul mektubu hazırladık ve Türkiye’de ilk defa bir devlet okulunun programa katılma kabulü oldu. Biz oraya gidince, oradaki öğrenciler bir devlet okulunun kabul görmesinden dolayı çok şaşırdılar. Bizimle beraber İstanbul’dan bir Fen Lisesi de kabul görmüştü. Biz ekonomik yönden güçlü Kolejlerle, her türlü imkana sahip öğrencilerle program başlangıcından bitişine kadar İngilizce konuşarak vakit geçirdik” dediler.

Birleşmiş Milletler konferanslarının lise öğrencileri düzeyinde modellendiği MUN’da gençler, küresel arenadaki gündemi masaya yatırarak, çözüm önerilerini konuştu.​ ​Model Birleşmiş Milletler Konferansına katılarak komitelerde delegasyon olarak görev alan öğrenciler, küresel vizyon geliştirme, uluslararası organizasyon deneyimi kazanma, ve yarının lideri olma yolunda önemli adımlar atma gibi olanaklarla tanışma fırsatı buldular.

Dört gün boyunca katılımcı öğrenciler, uluslararası sorunları çözmeye çalıştılar. Her gün saatler boyunca arka arkaya gerçekleşen zengin müzakereler, öğrencilerin aktif bir şekilde katılım göstermeleri ve potansiyellerini keşfetmelerini sağladı. TIMUN’22 konferansındaki MUN ekibi daha ilk konferanslarına katılıyor olmalarına rağmen, katılımcı diğer öğrencilerin ilgi odağı oldular. Öğrencileri kendilerine yeni bilgiler ve deneyim kattılar. Öğrenciler yüksek çeşitli müzakerelere katılarak ve yeni insanlarla tanışarak iletişim becerilerini geliştirdiler. Yüksek İngilizce seviyelerini kullanma fırsatına sahip oldular.

Böylesi bir programa katılırken başta kaygılı olduklarını belirten öğrenciler, ‘düşünsenize biz konferansa taşıma yollu araçla gittik. Kendi imkanlarımızla. Ama karşıdaki öğrencilerin özel araçları onları kaldıkları otelden, konferans alanına getiriyor. Biz kıt imkanlarla Müdürümüzün ve öğretmenlerimizin özverili desteği ile bu süreci alnımızın akıyla tamamladık. Nasıl konuşuruz gramer sorunu yaşar mıyız derken, kolejli olan ve bizim kadar rahat konuşamayan öğrencileri görünce rahatladık.

Bazen yorucu hale gelse de bütün gün etrafta koşturmak, farklı öğrencilerle sohbet etmek çok keyifliydi. Birçok yeni insanla tanışma fırsatı bulduk, aralarında hala görüştüklerimiz de var.

Diplomatik bir ortamda resmi bir tartışmaya katılmış olmak harikaydı. Düşünsenize tüm öğrencilerin tek tip giyinmiş olması mini bir Birleşmiş Milletler havası estirdi.  Daha ilk konferansımız olmasına rağmen çok rahattık. Genel olarak, bir komitede gerçekleşen resmi müzakerelere katılabildiğimizi görmek, bizi diğer konferanslar için cesaretlendirdi.

Okulumuz Müdürümüz Orhan Özdemir ile çok farklı bir çizgi yakaladı. Resmi bir daireye girmekten çok, kendimizi evimizde hissediyoruz. Okul kütüphanemiz ayrı bir yaşam dünyası. Hangi okula gittiğinizde bu toplumun mayası olan üç dini kitabı bulabilirsiniz ki? Hem de bir fırının içinde.Bizim okumuzda hayat var. Dolayısıyla biz buradaki sinerjiyi ilçe hatta il dışına taşıdık. Burada emek sarf eden tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ama en çok ta dil eğitimimizde bize bu derece emek sarf eden, bize güvenen öğretmenlerimizÖzgenOruç Uşak ve BilgehanGenç’e aynı zamanda bizi sürekli destekleyen ailelerimiz ve okul müdürümüze teşekkür ediyoruz” dediler.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.