" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi yönetimi, kamuoyuna seslendi!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi yönetimi, kamuoyuna seslendi!
17 views
08 Mayıs 2024 - 9:49
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi yönetimi, açıklamasında ‘Kooperatifimiz kuruluşundan bugüne dek hiçbir zaman ticari bir faaliyet içine girmemiş ve tamamen sosyal bir proje amacını taşıyarak kurulmuş bir kurumdur’ dedi.

Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi yönetimi, açıklamasının devamında; “Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Belediye’nin 5.000 pay ve 500.000 TL sermaye ile ortağı olduğu bir kurumdur.

Kooperatifimiz kuruluşundan bugüne dek hiçbir zaman ticari bir faaliyet içine girmemiş ve tamamen sosyal bir proje amacını taşıyarak kurulmuş bir kurumdur. Kurumumuz ile ilgili “akçeli işler” tabirini kullananlara verilecek en büyük cevap kendilerinin dönüp AYNAya bakmalarıdır. Çamur at, izi kalsın misali,  Kurumumuz ile ilgili sarf edilen bu sözlerin maalesef etik olmayan ve tamamen kurumumuzu itibarsızlaştırma amacı taşıyan planlı bir eylem olduğu aşikardır. Kamu yararı taşımayan hangi işe girmişiz, Ispata davet ediyoruz.

Sevgili İlçe Halkımız,

Paylaştığımız meclis kararında da açıkça görüleceği üzere “Suna Polat Samandağ Gençlik Merkezi ” adlı yerin kooperatifimize tahsisi söz konusu değildir. Tamamı Samandağ Belediyesi’nin uhdesindedir. Sadece kin, nefret ve intikam alma gibi saiklerle hareket eden grubun toplumda yalan yanlış bir algı oluşturma amacıyla bahse konu etmek istediği  “Bizler bu yerin kooperatiften alınıp belediyeye devredilmesi için el kaldırdık” söylemi, tekraren paylaştığımız meclis kararında da görüleceği üzere hiçbir haklılığı olan bir gerekçe değildir. Bu merkez yerin tamamı Belediyenin uhdesindedir, ne bir kiralama sözleşmesi ne de bir tahsis kararı yoktur. İçinde çalışan işçilerin çoğu resmi belediye işçisidir. Zaten ki bu yer ile ilgili ticari faaliyet yapamaz, devredilemez, kiralanamaz ve sadece sosyal anlamda “durumu zayıf üniversite öğrencilerine burs verme amacıyla işletme hakkı verilebilir” kararı mevcuttur ki karar gereği belediye adına işyeri açma ruhsatı alınamadığından bu yerin işletme hakkı, tüm bu şartlar yerine getirilmek üzere belediyenin ortağı konumunda olan kurumumuza verilmiştir. Yani bu yer önceden olduğu gibi Samandağ Belediyesinin uhdesindedir, belediyeye aittir, içinde çalışanlar (Aşçı kadın hariç )  belediye çalışanıdır. Kaldı ki Kooperatif yönetimi olarak yeni Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ı ziyaret edip,   Gençlik Merkezinin işletme yetkisini Belediye’ye iade etmeye hazır olduğumuzu, ancak Belediyenin kendi adına işletebilmesi için iktisadi işletme açmak ve yeniden ruhsatlandırmak gerekeceği sebeple çözüm üretmek adına zaten ortağı olduğu Kooperatif’in ruhsatıyla, ancak ayrı bir banka hesabı ve pos olması suretiyle BARKOD sistemiyle otokontrollu bir işleyişle , burs verilecek öğrencileri kendilerinin belirlemesi, çalışan sayısını ve gelir getirecek faaliyetleri arttırmalarını ve bu konuda kendilerine her türlü desteği sağlayacağımızı da ayrıca belirttik.   Meclis toplantısında bu konunun tıkanıklığı giderecek “ara formül” olduğu, tüm işletim ve denetim yetkisinin belediyede olacağını, kooperatifin sırf ruhsatlandırma, mükellefiyet, ve diğer yasal prosedürler konusunda sorumluluk yükleneceği defalarca yüksek sesle ifade edildiği halde, bu ara formül olmazsa, tesisin kapanmak zorunda kalacağı, tekrar tekrar söylenmesine rağmen, ne yazık ki KAMU YARARI olan kararlara muhalefet etmeyeceğiz diyen malum grup, tesisin kapanması yönünde ellerini havaya kaldırdı. Belli ki amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmektir.

Sevgili Samandağ Halkı,

Bu yer ile ilgili kooperatifimiz, harcadığımız emek ve zaman yanında bu yerin sadece hizmetkarlığını  yapmakta ve bugüne dek bu yer ile ilgili maliyet ödemekten ve efor ile çaba harcamaktan ve sorumluluk üstlenmekten başka bir şey yapmamaktadır. Bu güne kadar kooperatifimizin hiçbir ortağı oraya ayak basmamıştır. Kooperatifimiz Ortaklar Genel Kurulu toplantısında da ,  bu tesisin gelirinin tamamının ayrı tutulacağı, sene sonunda vergisi düşüldükten sonra oluşacak net karın tamamının belediye meclisince belirlenecek öğrencilere burs olarak bağlanacağı tüm ortaklarımızın onayıyla kesinleştirilmiştir.  Biz kooperatif olarak bir sosyal projenin hayata geçmesi için köprü olmaya çalışıyoruz.

 Sevgili Halkımız,

İş yapıyormuş gibi sırf itibar cellatlığına soyunan sözde partilimiz grubun yaratmak istediği algı ile bu yerin kooperatifimize tahsis edildiği, bu işletmeden rant elde edildiği, bu tahsisin iptal edilip belediyeye tekrar geri iadesi gibi bir durum asla doğru ve gerçekçi değildir ki yayınladığımız meclis kararı da bunu açıkça göstermektedir.

03.05.2024 tarihinde bu yer ile ilgili alınmış yeni meclis kararının hukuken hiçbir geçerliliği olmadığı, “kesinleşen meclis kararları”nın yargıya tabi olduğu gerçeği yanında,  bu yasal olmayan karara bile gerek duymadan,  bu yerin özellikle maddi durumu yerinde olmayan öğrencilere burs verilmesi amacıyla belediye yönetimince tüm işleyişi, denetimi, burs verilecek öğrencileri belirlemesi hususlarının kendi talebimiz olduğunu (işyeri ruhsatının adımızda olması ve yeni ruhsat verilemeyeceği gerçeği nedeniyle) tek amacımızın tesisin faaliyetlerine devam etmesi ve kamu yararı yüksek olan burs projesinin hayata geçmesi  için köprü görevi üstlendiğimizi açık yüreklilikle tüm ilçe halkımız nezdinde beyan ederiz… Saygılarımızla…” dedi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.