DİDİŞMEDEN DİYALOG İLE KARAR ALMANIZ MÜMKÜN

DİDİŞMEDEN DİYALOG İLE KARAR ALMANIZ MÜMKÜN

2024 yerel seçimleri sonrası ilçemizde beş yıllık hizmet dönemi, yeniden başladı. İlçemiz vatandaşı; Pandemi, Deprem derken ilçenin kaybettiği zamanın telafi edilebileceği umudu taşımaya çalışırken: 1. Meclis toplantısının heyecanıdır, gerginlik ondandır derken, 2. Meclis (Mayıs ayı) toplantısının da kavga ve didişme ile geçmesi vatandaşların, hizmet gelecek heveslerini kursakta mı bıraktı?

İlçede 20 yılını basın mensubu olarak geçiren bana göre, bu süreç ilçemiz adına büyük bir talihsizliktir. Bu memleketi yönetmeye talip bir iradenin, gerçekleşen meclis toplantısı sonrası (yapılan açıklamalar da dikkate alınırsa)  birbirinin kuyusunu kazmaya çalışan bir yönetimin varlığını dile getirmiş olması; vatandaşlarda ilçeye hizmet açısından son derece pasif, hem de yetiştiği siyaset ortamı nedeniyle alabildiğine kaprisli ve kin tutan bir yönetim sergilendiği izlenimi yaşattı.  

Yönetimin, elinde çok büyük bütçe, çok büyük yetkiler olmasa da (!), bu kentte yaşayan insanların hayatının iyileşmesi adına bir şeyler yapmak istediğini hedeflediğini görmek istediğimiz esas tablo! Yani iyi niyet!  Önümüzdeki 5 yıl için hayalini kurduğumuz yönetim, kesinlikle ilçe halkıyla sağlam diyalog kuramamış, mahallelerin sorunlarına pozitif yaklaşım gösterememiş bir yönetim değil.

Tam aksine; biz bu ilçenin mevcut sorunlarıyla yoğrulmuş sizlerin, değişime ihtiyaç duyduğu için sahaya inmesi ile verdiği sözleri imkanlar yaratarak çözmesi için irade göstermesini bekliyoruz. Ağlamak işin en kolay yolu, ‘biz ağlayan olmayacağız’ diyen sizlerin; kavgaları, polemikler ile değil, projeleriyle karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

‘Hak’, ‘eşitlik’, adalet, ‘hizmet’ bizimle gelecek dediniz. Hak, eşitlik ve hizmet önce çevrenizden başlar hatırlatmak isterim. Mecliste birbirinin konuşma hakkına bile sahip çıkamayan sizlerin, biz vatandaşların hakkını korumasıyla beni hayal kırıklığına uğratmasını isterim. Bu kavramların dilde pelesenk olmaktan öteye geçmesi en büyük temennim. Bugün Hıdırellez (6 Mayıs) hadi siz de Hz. Hıdır gibi umutlarımızı yeşertin. İlçemin beklentisi, kentin her kesimiyle doğru iletişim kurmanız ve kendi meclisinizdeki insanlarla didişmeyi siyaset saymamanızdır.

Şimdi yeni bir dönem… Her şey sıfırdan başlıyor. Bu ilçenin, hizmete çok ihtiyacı var. Bu hizmetlerin gerçekleşebilmesi için de öncelikle huzur ve barış ortamının oluşmasına ihtiyacı var! Siz birbirinizle didişirken ilçedeki köy görüntüsünün, gecekondulaşmaya doğru gittiğinin farkında mısınız? Mahallelerde barınma sorunu olan vatandaşın, neredeyse kaldırım işgallerine bile başladığını bu didişmelerle mi izleyecek, göreceksiniz.

Her şey bir tarafa. Herkes kol kola girsin, herkes birbirine sarılsın demiyorum. Ancak hizmet aşkıyla kavrulan sizlerin, bir birine alternatif çözümleri yarıştıran konumda olmanız temennim …

Yeri geldiğinde elbette tartışın. Ancak bu tartışmalar, bu bölgenin insanına daha iyiyi yaşatmaya yönelik olsun. Evet, birbirinizi denetleyin, ama artık “Yanlışa yanlış”, “Doğruya doğru” demeyi öğrenin. Sırf başka partinin görüşü olduğu için öyle kendinizi yerlere fırlatıp gösteriş olsun diye takla atacağınıza; oturup ilçe ve ilçe insanının sorunlarını birlikte konuşabilin. Tartışıp, doğruyu bulun. Sizin bana değil ancak size gönül vererek oyunu kullanan her bireye borcunuzdur bu. Haaa bir de esnaf gezileri yapıyoruz halkın sorunlarını dinliyoruz masalını inanın artık 7 yaşındaki çocuk bile yutmuyor! Arkadaşım sen halktan gelmedin mi, zaten bunları bilmiyor muydun. Eee hadi elini taşın altına koy zaman kaybetme, kaybettirme!   

Bu beş yılın sonunda, (2024-2029 döneminde) artık bu şehir sözünü verdiğiniz gibi, bazı kronik sorunlarını aşmış olmalıdır!

Trafik-otopark sorununu en azından rahatlatmasınız!

Çöp sorununu çözmelisiniz!

Bu şehirde doğanın, denizin, derelerin korunması, vahşice kirletilmesinin önlenmesi konusunda bütün belediyelerin iş birliği ile gerekli doğru önlemleri mutlaka almalısınız!

Bu şehirde toplu taşıma sistemindeki garabete mutlaka son vermelisiniz!.

Kent lokantaları uygulamasını, Büyükşehir’in de girişimi ile ilçemizde de yaygınlaştırabilirsiniz.

Madem ki Suna Polat Gençlik Merkezinde ilçe gençlerinin ucuz tükettiği içecekler sizi rahatsız etti, buyurun onlara siz yeni mekanlar açın. Açın ki zam üstüne zam yığanların, zihnini taşımadığınızı onların arkadaşları ile ekonomi derdi olmadan vakit geçirmelerinin sizin için de önemli olduğunu gösterin.  

Sahi halk hala anlamış değil, siz neden ruhsat iptaline gittiniz? Başka bir çıkar yolu yok muydu? Burada bu merkeze maddi manevi destek olan Polat Vakfı yöneticilerine karşı kendinizi hiç sorumlu hissetmediniz mi?

Ya 2024 Yerel Seçimlerinde Samandağ Belediye Başkan Aday Adayı olan Avukat Süleyman Bedir Abacı’nın “CHP grubu olarak alternatifleri değerlendirebilmek adına gündem maddesinin bir sonraki toplantıya bırakılması veya hukuk komisyonuna havale edilmesi yönünde talepte bulunmamıza karşın bu talebimiz defalarca reddedilmiştir.

Bizi şaşırtan durum ise bizden ısrarla kararı iptal etmememizi isteyip, oylama yapılırken tip meclis grubunun çekimser kalmasıdır.” Sözlerine ne demeli?

Korkuyoruz! Bu ilçe hep kara çarşafları seçti de kumaş türü mü değişikti? İnşallah yanılan biz oluruz!  

Konumuza yeniden döneceksek, beş yılın sonunda bu şehrin ilçe merkezinde, affınıza sığınarak en azından hacet giderebileceği umumi WCsi faaliyete girsin. Vatandaş, başkalarının işyerlerini rica minnet kullanma talebinden kurtarılsın.

İlçe yönetimi tamamen siyasetin dışına, siyasetin üstüne çıkartılsın.

İlçede dar gelirli vatandaşlar için sabit gelir getirecek uygulamalar hayata geçirilsin.

İlçe halkı, artık didişmek değil, barış istiyor… Halk artık hizmet istiyor.

Vatandaş, bu ülkenin en silik, en pasif, siyaseten en güçsüz ve etkisiz ilçesi konumuna düşmek istemiyor.

İnsanların hayatını kolaylaştıracak ve daha konforlu hale getirecek projeler konusunda kavga etmeden, birbiriniz ile didişmeden diyalog halinde çalışmanız mümkün. Gerçekten, yeter ki buna inanın.

Samandağ bunu hak ediyor ve bekliyor.

İlçe halkının mevcut milletvekillerinden hiçbir beklentisi yok. Bu şehri her konuda vizyonu geniş bir Belediye Başkanı Ve Meclis Üyeleri ayağa kaldırabilir. Bir belediye başkanının tek başına iktidar olmadığını biliyoruz. Zira 31 meclis üyesi de seçilmezdi değil mi? Meclisin uyum içinde, kavga etmeden çalışıp, hizmet ve proje üretmeleri gerekir.

Biz talep etmeye ve takipçi olmaya devam edeceğiz.

Ümit Dadük Sağaltıcı

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.