" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

Savaş’tan 2023 İçin İlçelere Kreş Müjdesi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>Savaş’tan 2023 İçin İlçelere Kreş Müjdesi</strong>
297 views
31 Ocak 2023 - 13:54
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

LÜTFÜ SAVAŞ: İKTİDARIN EN BÜYÜK SERMAYESİ KUTUPLAŞTIRICI SİYASET

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş radyo programında Hatay ve ülke gündeminde dair açıklamalarda bulundu.

2022 yılında EXPO’21 Hatay ve HADO gibi dev projelere imza attıklarını söyleyen Savaş, 2023 yılında da Serinyol-Madenli yolunu ve Antakya Sebze-Meyve Hali projelerini tamamlayacaklarını bildirdi.

“Teleferik projesi için ihaleye giren olmuyor”

Teleferik projesi hakkında ise Savaş, “Fiyatlar sürekli artış gösterdiği için firmalar ihaleye girmiyor. Bir sene öncesine kadar maliyetler 4-5 kat arttı. Dövizin, fiyatların nereye gideceği bilinmediği için insanlar ihaleye girmekten imtina ediyor. Sözümüz var, bitirmemiz lazım” dedi.

“Denetimden kaçmıyoruz”

Savaş, iktidar partisinden gelen bütçe kullanımı eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi:

“Devletimiz denetlesin, şeffaflık olsun. Biz bundan memnunuz. Aynı şekilde, mevcut iktidarın müffetişleri kendi tüm belediyelerine de göndermelerini bekleriz. Denetim eşitliği adaleti getirir. Daha önce bir şey bulamadığınız dosyalarda, şimdi bir daha baktığınızda ancak tozlu sayfaları bir daha çevirirsiniz, bir şey bulamazsınız. Denetimden kaçmıyoruz. Denetimin şeffaflığından yanayız. Rahatsızlığımız eşitsizlikten” ifadelerini kullandı.

“Sorumluluklarımızı fazlasıyla yerine getiriyoruz”

Hayvan barınağı konusunda eleştirilerin adresinin yanlış olduğunu söyleyen Savaş, HBB’nin tüm sorumluluklarını fazlasıyla yerine getirdiğini şu sözlerle aktardı:

“2023’ten itibaren nüfusu 50 bini geçen her ilçe belediyesinin barınak yapma zorunluluğu var. Ancak bizim dışımızda sadece bir ilçenin barınağı var. İlçelerin de barınak açıp gereğini yapması lazım. Yasalar ne emrediyorsa onu yapıyoruz. Anayasa’ya, tüzüğe, kanuna uygun hareket eden bir belediyeyiz.”

Savaş, HBB’nin 2023 yılı bütçesinin önemli bir kısmını yeni yatırımlara ayıracaklarını bildirdi.

HBB’nin 2023 yılı bütçesinin 6 milyar 320 milyon lira olduğunu belirten Savaş, “Bütçenin yaklaşık 3 milyar lirasından fazlasını yatırımlara ayıracağız. 100 milyon liradan fazla bir bütçeyi ihtiyaç sahibi insanlara sosyal destek için ayırdık. Bu sene nüfusu 50 binden fazla olan ilçelerimize en az bir tane kreş yapacağız. Çalışmak isteyen anneleri teşvik etmek, ekonomiye katkı sağlayacak kadın sayısını da arttırmak için bunu yapacağız. Büyük ilçelerde bunun sayısını iki ya da üçe çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Kent Meydanı İçin Antakya Belediyesi Bekleniyor

Lütfü Savaş, Antakya Kent Meydanı projesinin başlamamasının sebebini Antakya Belediyesi olduğunu söyledi.

Projenin hayata geçmesi için HBB’nin tüm sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Savaş, “Biz payımıza düşen bedeli ödeyerek tapumuzu geçen sene 8 Şubat’ta aldık. Ancak Antakya Belediyesi tapusunu alacak parayı ödemediği için biz inşaata başlayamıyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Hado ve expo ile gurur duyuyoruz”

Lütfü Savaş, EXPO ve HADO ile gurur duyduklarını belirtti.

HADO’nun yeni sezonunda yeni rotalara seyahat etmesi için çalıştıklarını söyleyen Savaş, “HADO ilk yılında, 5 ayda 26 bine yakın yolcu taşıdı. Kışın da yolcu taşımak için gemilerimizi 2 bin grostonluk yapmaya uğraşıyoruz. Bunu yapabilirsek uluslararası kurallara göre kışın da seyahat yapabileceğiz Önümüzdeki süreçte Taşucu’ndan da Girne’ye yolcu götüreceğiz. Beyrut’a mutlaka gitmek istiyoruz. Hem Madenli’den direk hem de Hatay-Kıbrıs-Beyrut şeklinde” diyerek HADO’nun hayata geçmesinde emek veren Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür etti.

Savaş konuşmasının devamında şunları söyledi:

“EXPO, bizce mükemmel oldu. Çevre illerden, yurt dışından binlerce insan alanlarımıza geldi. Hatay’ın tanıtımı oldu. Esnafımız, vatandaşlarımız kazandı. Belediye olarak para kazanma peşinde olmadık. Tarım, turizm, eğlence ve diğer sektörler kazansın diye yaptık.”

Savaş, İskenderun ve Hatay için büyük önem taşıyan Serbest Bölge konusunda çalışmaya devam ettiklerini ve yakın zamanda konuyla alakalı bir çalıştay yapacaklarını belirtti.

“Hatay genel bütçeden hak ettiği yatırımları almıyor”

Savaş, Hatay’ın genel bütçeden hak ettiği yatırımları almadığını bir kez daha dile getirerek “Geçen sene 25 milyar lira vergi verdik ama 670 milyon lira pay ayırdılar. Zekat gibi, 40’ta 1 gibi bir şey. Geçen sene 7. sırada vergi verdik. Ancak verdiğinin 3-4 katı yatırım bütçesi alan iller var” dedi.

Başkan Savaş, Hatay’daki baraj konusunu bir kez daha dile gündeme taşıyarak “Arsuz’da barajdan bahsediyorlar ama daha temel atılmamış. Reyhanlı Barajı bitti diyorlar, içinde keçiler koyunlar otluyor. Bir tek Karaçay Barajı yarım yamalak bitti. Hiçbir yerde sulama kanalı ve isale hattı yapılmadı” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, daha önce de gündeme gelen katı atık depolama tesisi için şunları söyledi:

Savaş, Konunun Çözümü İçin Bakanlığı İşaret Etti

“Bakanlığa 4 ayrı yer gösterdik ancak hiçbiri kabul görmedi. Konu yargıya taşındı. Danıştay bizi haklı buldu. Ancak 2 yılı aşkındır gereği yapılmadı. Maalesef şu anda çok tehlikeli bir şekilde katı atık depolama işini yapmaya çalışıyoruz. Gaz birikmesi, heyelan pozisyonu olabilir. Olacaklardan biz sorumlu değiliz çünkü her

türlü yazışmayı yaptık. Günlük toplanan çöp bin 500 tonu geçmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti kanunları, sadece muhalefete geçerli olmaması lazım. İktidarın da bu kanunlar çevresinde hareket etmesi lazım. Biz, Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz. Maalesef bu konu çözülmedi, yarın burada bir sorun olursa sorumlusu biz değiliz” diyerek çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

“Yol ve mezarlık sorununu çözdük”

Savaş, Samandağ’da yapılan yollarda oluşan gecikmenin izinlerden kaynaklı olduğunu belirterek “Gücümüzün üstünde yol yapmaya uğraştık ama Karayolları’nın izin vermeyişinden yaklaşık 9 aylık bir sarkma oldu. İznimizi aldıktan sonra birçok caddenin asfaltını bitirdik. Mezarlık, en büyük sorunlarından bir tanesiydi, onu çözdük. Vakıflı’ya yakın bir yerde, 44 dönümlük bir arazide yıllarca Samandağ’a yetecek bir mezarlık yapacağız. Yayladağı Mezarlığı’nı da çözmüştük. Harbiye için de çalışıyoruz, izni bekliyoruz” dedi.

Savaş programın ilerleyen dakikalarında üstyapı çalışmalarından da bahsetti.

Yollardaki sorumluluğun her ilçede farklı olduğunu belirten Savaş, “Örneğin genişliği Antakya’da 14, Defne’de 12, Altınözü’nde 10, İskenderun’da 25 metrenin üzerindeki yolların sorumluluğu bize ait. 2014 yılından beri, bin 900 km sathi kaplama, bin 550 km beton asfalt olmak üzere toplamda 3 bin 450 km yol çalışması yapmışız. Bin 280 adet menfez, 28 adet köprü, 5 adet battı çıktı, 1 adet dönel kavşak yaptık” diyerek ihtiyaç dahilinde çalıştıklarının altını çizdi.

“Biz kalıcı çözümlerden yanayız”

Savaş, Antakya’nın eski, tarihi sokaklarında yaptıkları sokak sağlıklaştırma projesinden de bahsetti.

Sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen 15 sokakta iyileştirme çalışması yaptıklarını söyleyen Savaş, “Sokakların sorumluluğu Antakya Belediyesi’ne ait olmasına rağmen restorasyonunu biz yapıyoruz. Çünkü Hatay’ın turizmde gelişmesini istiyoruz. Şehrimizi geleceğe taşırken marka değerini yükseltecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Günübirlik değil, kalıcı çözümlerden yanayız” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş, Turunçlu Arıtma Tesisi projesi için de, “İktidarın buradaki temsilcileri projemizi yaptırmamak için her şeyi yaptılar. İller Bankası’na baskı yaptılar. İller Bankası, oranın kredisini durdurdu. Ancak vatandaşlarımız sabretsin. Mayıs ayında iktidara geldiğimizde ilk işimiz o olacak, projemiz hazır” dedi.

Başkan Savaş, programın son bölümünde yaklaşan seçimler ve Millet İttifakı’nın yol haritası hakkında konuştu.

Gelecek ay içinde cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını düşündüğünü belirten Savaş, adaylık hakkında yaptığı açıklamayla ilgili olarak “Sayın Genel Başkanımız adaysa arkasındayız, yanındayız ama aday olmak istemezse aday adayları içerisinde benim de adımın geçmesi beni onurlandırır demiştim. Beni CHP’ye davet eden, bugüne kadar bu makamda olmam için destek veren Sayın Genel Başkanımızın arkasındayız” dedi.

Savaş programı şu sözlerle tamamladı: “Türkiye’de adalet, eğitim, dış politika, ekonomi, işsizlik, enflasyon, tarım, turizm gibi birçok sorun var. Ama Türkiye’nin asıl sorunu huzur. İktidarın en büyük sermayesi kutuplaştırıcı siyaset. Türkiye’nin kutuplaşmadan kaçıp birlikte olmaya ihtiyacı var. Millet İttifakı olarak geldikten sonra bizim birinci görevimiz huzuru sağlamak, Türkiye’yi bütünleştirmek. Herkese eşit ve adaletli yaklaşmak.”

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.