" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

Şair-Yazar Meryem Fehime Oruç Okurlarıyla Buluştu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>Şair-Yazar Meryem Fehime Oruç Okurlarıyla Buluştu.</strong>
310 views
31 Ocak 2023 - 13:26
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

OKUDUĞU HRANT ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Orantes Kitap Evinde, kitap evi kurucuları Pelin ve Mevlüd Oruç tarafından düzenlenen “Söyleşi & İmza Günü” etkinliğinde Şair, Yazar Meryem Fehime Oruç, konuk oldu. Yoğun ilgi gören söyleşi ve imza gününde Şair Yazar Oruç, yazmaya başlama sürecini anlatırken, Gazeteci HrantDink’in eşi Rakel Dink ile yaşadığı bir anısını paylaştı.

Şair, Yazar Oruç, söyleşi sırasında eğitimci kimliğinden bahsederken, kardeşi Sabah Oruç’un yönlendirmesi ile kitap yazarlığına başladığına dikkat çekti. Bugün onun anısına söyleşi ve imza günü teklifini kabul ettiğini belirten Oruç, misafirlerinin sorularını yanıtlamayı ihmal etmedi. Yazmak için çok ciddi bir zaman ve emeğin gerekli olduğuna dikkat çeken konuşmasını ara ara okuduğu şiirlerle süsleyen Yazar Oruç, yazdığı ilk şiiri, IŞIK’ı misafirlerine okudu.

Işık şiirinin, bir arayış şiiri olduğunu dile getiren Oruç, “benim arayışımdı, arayışım da hala devam ediyor. Sizce de hayat dediğiniz bir arayış değil midir?  Biz çok konuşup az okuyan, az düşünenlerdeniz. Dinlemeyi değil de ne olursa olsun konuşmayı severiz. Mesele herhangi bir konu kakında bir şey bilip bilememek değil, mesele konuşmaktır.  Bilmem anadilinizle barışık mı sınız? Ben değilim. Anadilim benim kanayan yaramdır. Suskunluğumdur. Körlüğümdür. Ne anlatırsam anlatayım bir yanımın sürekli eksikliğidir. Bu şiir de eksikliğimin şiiridir” diyerek ‘Patlama’ isimli şiirini okudu. Oruç, Arapça okuduğu şiiriyle katılımcıları gülümsetti. 

Barışın önemini anlatan şiiriyle sözlerini sürdüren Oruç, illa bir mesaj vermem gerekiyorsa bu mesajı önce kendime veriyorum sonra çevremdekilere. Lütfen telefonu, televizyonu kapatıp birbirimizle konuşalım. Kim ne okuyor, ne izliyor, ne düşünüyor?  Laf lafı açar çünkü. Dinlemesini, konuşmasını insan toplum içinde öğrenir. Yüzmeyi karada değil de suda öğrendiği gibi” dedi.

Şair, yazar Oruç, konuşmasının ardından okurlardan gelen sorulara cevap verdi. Etkinlik Oruç’un kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Düzenlenen etkinliğe Samandağ Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Terziler Odası Başkanı Ali Doğru, HDP İlçe Eşbaşkanı Naim Özbek, TİP İlçe Başkanı Önder Tam ve ilçe yöneticileri,   Samandağ Bale Merkezi Kurucusu Songül Yüce ve çok sayıda kişi katıldı.

Haber – Foto: Aslı Eser

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.