" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KIŞ TEDBİRLERİNE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KIŞ TEDBİRLERİNE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
50 views
28 Kasım 2023 - 17:11
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Vali Yardımcıları, AFAD Daire Başkanı ve Hatay’da hizmet veren kurumların yetkililerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşan kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınan tedbirler ve kurumların bu yönde yaptığı çalışmalar ele alınıp değerlendirildi.


İçişleri Bakanlığı’nın 30/11/2022 tarihli ve 2022/4 sayılı “Kış Tedbirleri Genelgesi” gereğince, “İlimiz genelinde oturuma açılan 175 konteyner kentimizde kış boyunca herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması tek arzumuzdur “ diyen Vali Mustafa Masatla, tarihin en büyük afetinin yaşandığı Hatay’da yaralar daha tam olarak sarılamamışken, yeni acıların ortaya çıkmaması için tüm hesapların en kötü duruma göre yapılması gerçeğini hatırlattı.
AFAD, DSİ, HATSU, Elektrik İdaresi vb. kurumların sorumluluğunda olan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiği vurgulanan toplantıda, 15 Kasım’da İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen İl Afet Koordinasyon Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda, kurumlar kendi sorumlulukları dahilindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundular
Buna göre, 175 konteyner kentte 149.213 vatandaşın barındığı, 12.097 bireysel konteynerde de 38.061 vatandaşın kaldığı belirtildi.

Konteyner kentlerde ve prefabrik çarşılarda, kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerek ilgili ekiplerin saha çalışmalarında öngörülen ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi gerekse ihbar sonucu teşhis edilen sorunların çözümü için çalışmaların yapıldığı aktarıldı.
Özellikle bu çalışmaların toprak kaymasını ve çökmeleri önlemek için istinat duvarı ve şev taşı uygulaması, konteynerlerde çatı akmalarına karşı çatı bant ve branda uygulaması; elektrikten kaynaklı herhangi bir
sorunun yaşanmaması için topraklama, kaçık akım rölesi, pano eksikliklerinin tamamlanması, yıldırım düşmelerine karşı paratonerlerin tamamlanması çalışmaları ve sel baskınlarına karşı da yağmur suyu drenaj çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığı ve çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgulandı.
Bunların yanında sel, taşkın ve su baskını risklerine yönelik, DSİ tarafından Hatay sınırları içerisindeki 35 derede ıslah/temizlik çalışmalarının, Karayolları sorumluluğunda bulunan
konteyner kent alanlarında da menfez temizliği kontrolü ve hendek çalışmalarının, HATSU sorumluluk alanında olan konteyner kentlerde bulunun kanalizasyon altyapısının, mevcut altyapıya bağlantısının yapılacağı dile getirildi.
Ayrıca iyileştirme çalışmalarının yapıldığı sorunlarla ilgili ihbarların da, her geçen gün azalmakta olduğu belirtildi.
Bilgilendirme sunumlarının bitiminde Vali Mustafa Masatlı, “Zorlu bir kış geçirebileceğimizi hesaba katarak insanımızın en ufak bir mağduriyet yaşamamaları için en hızlı, en etkin ve en kaliteli hizmeti vermekle yükümlüyüz. Her kurumumuz kendi alanıyla ilgili görevlerini aksatmadan yapmalıdır” diyerek tüm kurumların sorumluluğunu hatırlattı.
İlgili birimlere gerekli talimatları veren Vali Mustafa Masatlı, sorunsuz bir kış geçirilmesi temennilerinde bulunarak toplantıyı sona erdirdi.

Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.