" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“MECLİSİN, ALMIŞ OLDUĞU İPTAL KARARI; HUKUKSUZDUR VE YOK HÜKMÜNDEDİR”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
“MECLİSİN, ALMIŞ OLDUĞU İPTAL KARARI; HUKUKSUZDUR VE YOK HÜKMÜNDEDİR”
81 views
04 Mayıs 2024 - 23:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi yönetimi, kamuoyuna seslendi! Samandağ Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi yönetimi, Samandağ Belediyesi Suna Polat Samandağ Gençlik Merkezi adlı işletmenin, taraflarına verilen işletme hakkının hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden meclisçe iptal kararının verilmesinin hukuki olmadığına dikkat çekti. Kooperatif Yöneticileri, ‘bu tahsisin iptali için sayıştay, danıştay ya da mahkemece verilmiş bir karar da mevcut değildir’ dediler.

Gazetemiz haber merkezine iletilen açıklama metninde; “03.05.2024 tarinde yapılan Samandağ Belediyesi olağan meclis toplantısında, bir önceki dönem meclis kararıyla belediye yönetimi ile yaptığımız protokol neticesi 5 yıllığına sosyal proje kapsamında Elde edilecek gelirinin tamamı maddi durumu iyi olmayan Üniversite öğrencilerine burs vermek üzere işletmesini aldığımız ve tamamı Bağışçısı ve hibe ile yapılmış ve belediyenin bütçesinden harcama yapmadan faaliyete geçmiş olan Samandağ Belediyesi Suna Polat Samandağ Gençlik Merkezi adlı işletmenin tarafımıza verilen işletme hakkının hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden meclis kararının iptali ile ilgili karar hukuki bir karar değildir.

Bu tahsisin iptali için sayıştay, danıştay ya da mahkemece verilmiş bir karar da mevcut değildir.

Meclis kararları mecliste kesinleşince ilama çıkar 7 gün süresi vardır ve mülki idari amiri kaymakamın oluruna sunulur. Bu aşamada işlemin iptali için herhangi bir şikayet söz konusu olmazsa kaymakam olurundan sonra karar kesinleşir. Dolayısıyla önceki yönetim tarafından alınmış olan tahsis kararı ile ilgili hiçbir itiraz, şikayet olmadığı için bu karar geçerlidir ve hukukidir.

İlama çıkan ve kaymakamın olurundan geçmiş bir kararı daha sonra göreve gelen meclisin hiçbir hukuki gerekçe göstermeden kararı iptal etmesi mümkün değildir. Alınmış bir meclis kararını kaldıracak hukuki gerekçe de mahkeme kararıdır.

Meclis danışma ve karar alma kuruludur. İcracı ve teknik bir kurul değildir. Yani meclis karar alır, alınmış bir kararı hukuksuz diyerek kaldırma yetkisine sahip değildir ki kararın hukuksuz olup olmadığına karar verme yetkisine sahip değildir. Kararın hukuka uygun olup olmadığını karar verecek olan mahkemelerdir.

Bu nedenlerle Meclisi’nin almış olduğu iptal kararı hukuksuzdur ve yok hükmündedir.

İlana çıkıp mülki idare amirinin oluruna sunulacak bu kararın mülki idare amirince hukuksuz bir karar olması gerçeğiyle Red edilmesi yönünde bir talebimiz vardır.

Kamuoyuna saygıyla…” ifadelerine yer verildi.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.