" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KIZILAY’IN KAN STOKLARINA DESTEK VERDİLER

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
35 views
18 Ağustos 2023 - 15:52
KIZILAY’IN KAN STOKLARINA DESTEK VERDİLER
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Kızılay, mobil araçlarla kan toplamaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında dün ilçemiz Deniz Sitesinde bulunan Hz. Hızır Makamı önündeki sahra çadırı yanına kurulan mobil kan bağış merkezinde kan alımı gerçekleşti. Kızılay Samandağ Şube Başkanı Doktor Şafak Miçooğulları’nın çağrılarıyla başlayan süreci sonunda 104 başvurunun 77’sinden kan alımı gerçekleşti.

Bir haftayı aşan bir süredir yapılan çağrılara Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, koordinatör kaymakamlar Alper Kırgıl ve İbrahim Ergin de destek veren isimler arasında yer aldı. Kızılay’ın bağışçıları arasında Bronz Madalya sahibi olan Kaymakam Aksu, ilçede birçok kurumu da harekete geçirerek bağış yapılmasına destek oldu.

Mobil kan bağış aracını ziyaret ederek kan bağışında bulunan Kaymakam Aksu, kan bağışında bulunmanın insanlık görevi olduğunu belirtti.

Bir kişinin vereceği kanın 3 insana şifa olabileceğine işaret eden İlçemiz Kaymakamı Aksu, “vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Kan bağışı kampanyasına katkı sağlayan, tüm kurumlarımıza, vatandaşlarımıza, Kızılay’a ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Samandağ Şube Başkanı Doktor Şafak Miçooğulları, “kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz.

Çoğu illimizde kan bağışının alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Bugün burada bulunan Başta İlçemiz Kaymakamı Sayım Mehmet Aksu’ya ve destek veren tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Acil Uzmanı Dr. Cumali Doğru, kan bağışında bulunurken yaptığı açıklamada, “biz acilde çalışan doktorlar acile gelen ve kana ihtiyacı olan birinin haberini alınca yüreğimiz sızlıyor. Sadece acil durumlarda değil, sürekli bağışçı olmak gerek. Bu çalışmaya emek veren Dr. Şafak beye, ilçemiz kaymakamına ve bağışta bulunan tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bağış sırasında Sahil Güvenlik, İlçe Jandarma, Emniyet Mensupları yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı gözlendi.  

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.