" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. YÜKSEK, 1 OY KEMAL’E, 1 OY 6 OK’A

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
539 views
04 Mayıs 2023 - 11:08
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. YÜKSEK, 1 OY KEMAL’E, 1 OY 6 OK’A
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

CHP Hatay Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Yüksek, dur durak bilmiyor.

CHP Hatay Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Yüksek,  ilçemizde esnaf ziyareti yanı sıra mahallelerde ziyaretlerini sürdürüyor. Depremden bu yana her geçen gün zorlaşan koşullara rağmen üretime devam etmeye çalışan çiftçiler yanı sıra esnaflarla da bir araya gelen CHP Hatay Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Yüksek,  üretim sürecinde kullanılan mazot, gübre gibi önemli girdilere gelen zamlar da gıdanın üretim sürecini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Depremin etkisiyle traktörünü, ekipmanını enkaz altında kaybeden çiftçinin desteklenmesi gerektiği yönünde açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Yüksek,  Millet İttifakı iktidarında her koşulda üretici ve esnafı destekleyeceklerini söyleyerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü de kutladı.

Prof. Dr. Mustafa YÜKSEK kimdir?

Hatay ili Samandağ İlçesine bağlı Sutaşı Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla; Sutaşı İlkokulu, Samandağ Ortaokulu ve Samandağ Lisesinde tamamladı. 1998 yılında yerleştiği Kafkas Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 2002’de bölüm birincisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla; Kafkas Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde tamamladı. Doktora mezuniyetinde en iyi tez yayın ödülünü almıştır. 2004 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik hayatında 2014 yılında Doçent ve 2019 yılında Profesör unvanlarına sahip olarak, Kafkas Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesinde çalıştı.


Lazer teknolojisi, güneş enerjisi, radyoaktif atıkların bertaraf edilmesinde kullanım potansiyeli olan camlar ve savunma sanayinde kullanım potansiyeli olan birçok malzeme üzerine çalışmaları olup bu çalışmaları uluslararası saygın onlarca dergide yayınlanmıştır.
Prof. Dr. Mustafa YÜKSEK, Çalıştığı Üniversitelerde; 2012 yılından bu yana Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Senato Üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği, Dekan Vekilliği ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevlerini Şubat 2023 tarihine kadar yürütmüştür.


Bu aşamadan sonra iline, bölgesine ve ülkesine siyasi alanda katkıda bulunmak üzere yola çıkmış bulunmaktadır. Çıktığı yolda, kervan yolda düzülür mantığıyla değil, ekibinde bulunan yirminin üzerinde akademisyen, iş insanları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile beraber çalışarak İline özellikle üç ana konuda (Sanayii, Turizm ve Akıllı Tarım) katkı sunacak somut projeler geliştirmiş ve bu projeleri uygulama kabiliyetini taşımaktadır. Kendisinin bir mühendis olmasının yanında iki yıl boyunca Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini icra etmiş olması bu projelerin hayata geçirilmesi konusundaki bilgi ve beceri birikimini desteklemiştir.


Hatay, Kars ve Ankara gibi farklı şehirlerde yaşamış, icra ettiği meslek gereği ülkemizin hemen hemen bütün şehirlerinden her türlü kültürü edinmiştir.

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.