" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

Samandağ Eğitim Sen, MUHTARLAR TOPLANTISINDAN…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
737 views
07 Mart 2023 - 0:03
Samandağ Eğitim Sen, MUHTARLAR TOPLANTISINDAN…
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Dayanışmayla aşacağız…

Bugün değerli muhtarlarımıza yaptığımız çağrı sonrasında 10 mahalle muhtarımız( Atatürk, Avcılar, Deniz, Kurtderesi, Mağaracık, Tekebaşı, Yaylıca, Cemal Gürsel, Şükrü Kanatlı, Cumhuriyet) ile dertleştik, halkımızın sorunlarını, taleplerini ve bunlara nasıl merhem olabileceğimizi konuştuk.

Hiç birimiz mükemmel değiliz. Mutlaka eksiğimiz vardır ve olacaktır. Ancak sorunları birlikte göğüslemekten ve hata yapsak da birlikte yürümekten başka şansımız yok. Dayanışma ile aşacağız.

Toplantının temel amacı dayanışmayı, koordinasyonu ve birlikte hareket etmeyi, istişareyi sağlamaktı. Devam edecek…

Toplantıdan çıkan sonuçlar bizleri çok da şaşırtmadı. Ancak verileri halkımızla paylaşmayı vicdani bir görev sayıyoruz.

Halkımızın başta biz Samandağ Eğitim Sen’e ve ardından muhtarlarımıza eleştiri hakkı her daim saklı olmak üzere: Toplantının sonucu ve bilgi, izlenim ve beyanlar doğrultusunda ( ki bizim için beyan esastır) temel değerlendirmemiz ve aldığımız kararlar şu şekildedir. ( Toplantıya katılanlar ile sınırlı olmak üzere)

1. Muhtarlarımız da depremzededir. Kiminin yakınlarının cenazesinin yasını tutma fırsatı bile olmamıştır.

2. Muhtarlarımız halkımızın haklı olarak sürekli güncellenen hayati ihtiyaçları ve bu ihtiyaçları karşılayacak imkanların azlığı nedeni ile fazlasıyla mağdur ( cenazesi olan, hasta, hamile, yeni doğum yapmış, bebek ve yaşlı barındıran) ailelere ulaşmakta zorlanmaktadır.

3. Muhtarlarımızın yükü çok ağır oysa bu yüke eşit imkanları yoktur. ( Araç-Eleman- Malzeme vb.) Hatta kiminin yeri bile yoktur.

4. Kısmi hataların yapılmasının yanı sıra, hak edilmeyen iftiralar ile de boğuşmaktadır, sorumlulukları çok fakat yetki ve imkanları çok sınırlıdır.

5. Yerel yönetimlerden kapılarını çalanın olmadığını, tek bir yetkilinin durumlarını bir defa bile sormadığını beyan etmişlerdir.

6. Halkımızı bekleyen sağlık başta olmak üzere, barınma, beslenme, hijyen, vb. yeni depremlere gebe olduğumuzun bilincindedir ve hiçbir hazırlıkları olmadığını beyan etmişlerdir. Bizlerin de bilgisi, gözlemi ve tespiti bu yöndedir.

ÖNCELİKLİ TALEPLERİ

***Onlara sorumluluk yükleyenlerin onları yetkili kılması, muhatap alması ve her tür lojistik destek sunması ( gıdadan hijyen malzemesine, çadırdan suya kadar…).

***Sağlık hizmetinin tüm mahalleler yaygınlaştırılması ve olası salgın hastalıkların önüne geçilmesi için bir an önce tedbir alınması.

***Her mahalleye bir aş evi kurulması ve aş evine düzenli ve sürekli malzeme desteği sağlanması.

***Yıkılan muhtarlıklar için yer, elektrik, internet ve donanım sağlanması.

TALEP EDİLMESİ DURUMUNDA SENDİKAMIZIN SUNACAĞI DESTEKLER

***Düzenli ve sürekli iletişimin koordinasyonu.

***Acil ihtiyaç durumlarında ve çağrı olması koşulu ile sendikanın tüm imkanlarının dayanışma amaçlı seferber edilmesi.

***Mahallerdeki dağıtımlarda ve önceden haber verilmesi durumunda; imkanlar ölçüsünde işgücü, araç ve halkla ilişkiler açısından öğretmen desteği sunulması.

***İstenmesi ve paylaşılması durumunda gelen yardımların daha adil dağıtımı için, yasal çerçevede bir veri tabanı oluşturulması ve böylece hiç ulaşılamayan yerlere de gereken desteğin sağlanmasının önünün açılması.

Sonuç olarak: Acımız çok fakat direnmek zorundayız. Umutsuzluğu ancak dayanışma ile aşabileceğimizi bilerek hareket etmek zorundayız. Bu vesile ile çağrımıza yanıt verip toplantıya katılan muhtarlarımıza teşekkür ederken, bir sonraki toplantımıza katılacak tüm muhtarlarımız ile dayanışmaya devam edeceğimizi halkımızın bilmesini isteriz. Dayanışma ile aşacağız.

Not: Bir sonraki toplantı tarihi: 11.03.2023 saat 15.00 yer sendika binasıdır.

Halkımıza saygılarımızla. 04.03.2023

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.