" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

“SEÇMELİ ARAPÇA DERSİNİ ISRARLA TALEP EDİN”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
<strong>“SEÇMELİ ARAPÇA DERSİNİ ISRARLA TALEP EDİN”</strong>
296 views
04 Şubat 2023 - 12:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çoğulcu Demokrasi Meclisi adına Mevlüd Oruç, ‘Arapça Bilmek Okul Ve Hayatta Başarıdır’ çağrısı yaparak öğrenci velilerine seslendi. Gazetemize yolladığı basın açıklaması ile Oruç, ‘başta Anadilimiz Arapça olmak üzere,  en az üç dil bilen öğrencilerin, üniversite sınavları dâhil, tüm hayat sınavlarında başarı oranları daha yüksek oluyor” dedi. 

Oruç açıklamasının devamında, “Daha Çok Dil Geniş Bilgi Dağarcığı Ve Ufuktur. Bu günlerde okullarda Seçmeli ders tercihleri yapılmaktadır. Seçmeli ders tercihleri yaparken Arapça dersini seçin. Anadilimiz Arapça dâhil, daha çok dil bilen ile daha az dil bilen bir değildir, bir olamaz. Anadilimiz Arapça dâhil, her dil ve lehçe, tarihin binlerce yıllık derinliğinden birikerek gelen ve geleceğe aktarılmayı hak eden kültür hazinesidir.  Anadilimiz, Türkiyeli Akdeniz Arapça lehçemizin yok edilmesi, kültür katliamı ve insanlık suçudur. Anadilimiz Arapça dâhil, daha çok dil bilen ile daha az dil bilenin, yaşama dair bakış açısı, kültür ve bilgi dağarcığı bir değildir, olamaz.

Okul İdareleri Çocuklarımızın Başarı Oranını Düşürüyor

Okul müdürleri ve idareleri zahmete katlanmamak için Arapça dersini seçtirmiyorlar. Çocuklarımızın, bütün okul ve iş hayatlarında başarı oranlarının düşük olmasının en önemli nedenlerinden biriside Anadilimiz Arapçayı bilmemeleridir.  Okul Müdürleri ve idareler kendi şahsi menfaatleri için Arapça dersinin seçilmesini istemiyor. Arapça dersine yönelik her türlü yalan ve yanlış söylemi yapıyor olabilirler. Veya “işte İngilizce dersi var, Arapçaya ne gerek var” vb şeklinde Arapça dersine yönelik olumsuz tutum içinde olabilirler. Sakın bu sözlere kanmayın. Israrla Arapça dersini talep edin.

Çünkü;

Çünkü zaten her öğrenci yabancı dil olarak İngilizce öğrenmek zorundadır. Çünkü İngilizce zorunlu derstir.  Birde Öğrenci velilerinin İkinci Yabancı dil olarak Arapça Dersini talep etme hakları vardır. Nemelazımlık yapmayın, Seçmeli Arapça dersini ısrarla talep edin.  Böylece bütün uygar ülkelerde olduğu gibi çocuklarımız başta ortak dilimiz Türkçe ve Yabancı dil olarak İngilizce ve Anadilimiz Arapça olmak üzere en az 3 dil öğrenmiş olur. 

Her Lisan Bir İnsan

Çocuklarımız en az üç dil bilmesi, öğrenmesi okul ve hayat başarıları için önemlidir. Anadilimiz Arapça dâhil,  çocukların en az üç dil öğrenmesi,  IQ zekâ, duygusal zekâ ve problem çözme becerileri daha gelişkin olmaktadır. “Bir lisan bir insan” atasözünün ifade ettiği gibi her lisan daha çok zekâdır. Arapça dâhil, daha çok dil edinen çocuklar daha geniş ufuklara, kelime dağarcığına, ifade gücüne sahip olacaktır. Bütün bunlardan dolayı anadilini bilen öğrencilerin, üniversite sınavları ve tüm hayat sınavlarında başarı oranları daha yüksektir. Tercih edeceğiniz Seçmeli dersler arasında anadiliniz ile ilgili (Arapça)  dersin olmasına özel önem vermeniz, hem kendi çocuğunuzun ve hem de ülkemizin yararınadır. “Bu memleket bizim”,  ortak dilimiz Türkçe bizim,  anadilimiz bizim. Hatay, Adana ve Mersin bölgesinde,  anadili Arapça olan öğrencileri, Arapça dersinden uzaklaştırmak için Arapça dersi öcüleştiriliyor. Biz öğrenci velileri olarak okul idarelerini uyarıyoruz. Yetkililerin bütün okul idarelerine gerekli uyarıların yapılmasını talep ediyoruz. Öğrencilerin Seçmeli de olsa Arapça dersini tercih etme haklarını gasp etmeyin.

Çocuklarınızla Arapça Konuşun

Öğrenci velilerinin talebine bağlı olarak, çocuklarımız kendi okullarında, modern koşullarda, Arapça okuma ve yazma öğrenebilirler. Fakat evde, sokakta ve her nerde olursa olsun çocuklarınızla Arapça konuşun. Bölgemizde konuştuğumuz Arapça lehçemiz bozuk vb değildir. Her bölgenin lehçesi farklı olur. Türkiyeli Akdeniz bölgesi Arapça lehçesi de bu bölgeye özgüdür. Türkiyeli Arapça lehçemizin yok olması kültür katliamıdır. Çocuklarınızla Arapça konuşmamak kültür katliamına ve asimilasyona hizmettir. Asimilasyon ve kültür katliamı sadece çocuklarımızın okul ve hayat başarısına değil, ülkemizin gelecek ufkunu da daraltır. Çocuklarımızın ve ülkenin gelecek ufkunu daraltmaya hakkımız yok” dedi.

Haber – Foto: Aslı Eser

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.