" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

KIRIKHAN’A DEV YATIRIM, HAYAT VERECEK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
379 views
28 Ocak 2023 - 13:46
<strong>KIRIKHAN’A DEV YATIRIM, HAYAT VERECEK</strong>
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Seçim öncesi büyük müjde!

TBMM Dijital Mecralar Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Seçim öncesi müjdelerine devam ediyor. ‘Kader Gayrete Aşıktır’ diyerek hizmetlere devam ettiklerini belirten Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ‘14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala yatırımlar hız kesmeden devam ediyor’ dedi ve Kırıkhan’ın merkezinden geçen Delibekirli deresinin 3. Islah çalışmaları DSİ Adana Bölge müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartıldığını açıkladı.

Kırıkhan’ın en üst noktası Delibekirli tepesinden başlayıp şehir çıkışına kadar merkezi bir noktadan geçen Delibekirli Deresinin ıslahı için çalışmalar DSİ Tarafından sürüyor.

*72 Milyonluk Dev Yatırım*

TBMM Dijital Mecralar Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Delibekirli Deresinin ıslah çalışmaları için 72 milyon tl. keşif bedelli bir ihalenin DSİ tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kırıkhan’a apayrı bir güzellik katan Delibekirli Deresinde herhangi bir taşkın olayının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmaya devam ettiğini belirten Milletvekili  Hüseyin Yayman “Delibekirli, Kırıkhan’a hayat veren bir su merkezi. Kırıkhan’ın içme suyunun bir bölümünü  karşılayan Delibekirli’den  şehir merkezine kadar  uzanan  Dere yatağında  bugüne kadar 2 kez Islah çalışmaları yapıldı. 3. Islah çalışmalarının ihalesi yapıldı. İleriki günlerde sonuçlandıktan sonra  Delibekirli Deresindeki çalışmalar  başlayacak.” dedi

Yayman, “Yaşam merkezlerinin bulunduğu  bölgelerdeki çalışmalarla derede yaşanacak taşkınların önüne geçilecek. Vatandaşlarımız için artık korkulu bir  yaşam olmayacak. Tüm bu çalışmalar noktasında bizlere destek veren  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız  Vahit Kirişçi,  DSİ Genel ve Bölge  Müdürlüğü  ve ekibine ilçem adına  teşekkür ederiz.  Kırıkhan’ın gelişimi  için katkı sunmaya devam ediyorlar. Allah razı olsun kendilerinden ” dedi.

Kırıkhan’a Hayat Veriyor

Kırıkhan’ın şehir merkezinden geçen Delibekirli Deresinin bir kanadı ile şehir merkezindeki  ağaçların sulanması gerçekleştiriliyor. Bir bölüm su, Kanatlı Caddesinin iki tarafındaki su arklarından  geçiyor ve Kırıkhan’a  cazibe bir görünüm kazandırıyor.  Dere şehir merkezinden geçtikten sonra sulama  alanlarına ulaşıyor ve çiftçilere  sulama kolaylığı  yaşatıyor.

*Dere Çevresi Rekrasyon Alanı Olacak *

Hatay Miletvekili  Hüseyin Yayman’ın sıkı takibi ile  Delibekirli deresinde  hayata geçirilecek    3. ıslah çalışmalarında   Delibekirli dere yatağı  temizlenecek.   Derede, menfez yapımının yanısıra   dere yatağı ve çevresi U kesiti Betonarme  duvarla örme çalışmaları yapılacak.   Islah Çalışmalarının 1 yılda tamamlanması bekleniliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise “Bu konu uzun zamandır beklediğimiz bir müjdeydi. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve Vekilimiz Hüseyin Yayman beye teşekkür ederiz. DSİ İle işbirliği yaparak bu alanı cazibe merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber  – Foto: Ümit Daük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.