" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

BİR DE SİZ YIKMAYIN!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
BİR DE SİZ YIKMAYIN!
236 views
07 Kasım 2023 - 13:16
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yıktıkları binaların yıkımı esansında su kullanmıyorlar. Yasak olmasına rağmen demiri yerinde ayrıştırıyorlar. Yıkılmaması gereken binalara zarar veriyor, ‘pardon’ diyerek yıkmaya devam ediyorlar.

Depremin üzerinde 9 ay geçti. 10. Aydan gün almaya başladığımız bugünlerde en büyük sorun aylardır olduğu gibi yine yıkım firmaları ve halen bitmeyen yıkım. Yıkımdan ve yıkım firmalarının dikkatsiz ve fütursuzluğundan bıkan halk artık yıkımın sonlanacağı günleri dört gözle bekliyor.
Her seferinde yıkım firmalarının su sıkmadan yıkım gerçekleştirmesi, kaldırım, elektrik, kanalizasyona zarar vermesi yanı sıra yıkım sırasında çevre de ikamet eden vatandaşlara büyük sıkıntılar yaşatması gına getirtti. Yıkım yapılan bölgelerde güvenlik önlemi alınmaması, trafiğin bilgi verilmeden aksatılması da vatandaşların gündeminde yer aldı. Yaşadıklarıyla sahipsiz bir izlenim veren Samandağlılar, bir kez daha yetkili birimleri göreve davet ettiler.
En büyük şikayetlerinin yıkım firmalarının demiri aldıktan sonra molozun büyük bir kısmını da yerinde bırakarak gitmeleri olduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunun çözümü için ilgili birimlerin bir an önce harekete geçmesini istediler. ‘biz her şeyimizi kaybettik, bir de bırakılan molozu nasıl kaldıracağız. Konteynerimizi yerleştirmek için evimizin kaldırılmasını beklerken, artık bırakılan molozla yüzgöz oluyoruz” dediler.
Vatandaşlar, Yıkım firma yetkilileri ile kent sakinleri arasında sırf bu sorundan ötürü büyük tartışmalar yaşandığının altını çizerken, “Kimi nereye şikâyet edeceğimizi şaşırdık. Firmalar yıkımı yaptıktan sonra demiri yerinde ayrıştırıyorlar. Yasak olmasına rağmen bunu yapıyorlar. Ardından demiri alarak gidiyorlar. Çoğu kere molozu olduğu gibi yerinden bırakırken bazen de küçük bir kısmını alarak gidiyorlar” tepkisinde bulundular.
Vatandaşlar, ilçemiz kaymakamına seslenerek ‘ilçemize hoş geldiniz. Lütfen firmaların verdiği bu zararların önüne geçin. Vatandaş devlet malına zarar verse senelerce içerde yatar, bu zatlar pardon deyip geçiyor. Bu ilçe sahipsiz değil, bizi yalnız bırakmayın. Bizi bir de siz yıkmayın. Lütfen denetimi sağlayın” dediler.
Haber- Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.