" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

ORANLI’DAN ‘YANINIZDAYIZ’ MESAJI, BASINA UMUT VERDİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
ORANLI’DAN ‘YANINIZDAYIZ’ MESAJI, BASINA UMUT VERDİ
18 views
21 Ekim 2023 - 15:04
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü Çetin Oranlı Hatay’a geldi ve yerel basının sorunlarını dinledi. Hatay’ın yeri bizim için ayrı biz kurum olarak her zaman yanınızdayız diyen BİK Müdürü Çetin Oranlı, gazete ve internet sitelerinin bu süreçte zorlu koşullara rağmen yayınlarını sürdürebilmelerini takdir etti.

Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı’ya ziyaretinde BİK Şube Müdürlüğü Personeli Burak Nüzket eşlik etti. Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde (HGC) resmi ilan alan yerel gazete ve internet haber sitesi sahipleri ile gazetecilerle bir araya gelerek istişarelerde bulunan BİK Müdürü Oranlı,  Gazete ve internet haber sitelerinin yerine getirmesi gereken yükümlülükleri yerel basınla istişare etti. Oranlı, gönlü yıkık bir şehrin basınına özel ilgi gösterdiklerini belirtti.

Yerel basında şehirde yaşanan sürekli elektrik kesintileri, şebeke sorunu ve internet yetersizliğini dile getirip yayıncılığın zorlu yönlerini anlattı. Karşılıklı sohbet eşliğinde, sorunların çözüme ulaşma çabasıyla geçen buluşma yerel basına moral oldu.

6 Şubat’ta meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından Mayıs ayında yayın hayatlarına başlayan yerel gazete ve internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’na yönelik görevlerinin yerine getirilmesi ve sorunların çözülmesi amacıyla HGC’de gazetecilerle bir araya gelen BİK Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı’yı HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan BİK Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı, “Bölgemizde yer alan komşu illerimizden Hatay meydana gelen depremde çok ağır bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Depremde vefat eden başta basın mensuplarımız olmak üzere vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Maalesef bölgemiz ateş çemberi. Bombalar altında habercilik yapan ve yapmaya çalışan meslektaşlarımız bulunuyor. En fazla orada birinci sırada sağlık çalışanları, ikinci sırada ise gazeteciler vardır. Gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında yapıldığını yakından bilen biri olarak bu mesleğin ayakta tutulmasını istiyoruz. Gazetecilik mesleğinin kutsal bir görevi vardır. O da bilgilendirmedir. Dolayısıyla mesleğin yerleşik geleneklerine uygun hareket edilerek gazetecilik yapılması yerel basını daha da güçlendirecektir. Günümüzde artık internet gazeteciliği ön planda yer almaktadır. Gazeteciliğin geleneklerine uygun hareket edildiğini görüyoruz. Bu anlamda kısa süre içerisinde Hatay basınının toparlandığını görmek bizleri çok memnun etti. Bizler Basın İlan Kurumu olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BİK Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı’nın konuşmasının ardından BİK Adana Şube Müdürlüğü Kurum Personeli Burak Nüzket ise gazetelerin mizanpajları konusunda gazetecilere bilgiler verdi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’inde gerçekleşen buluşma sonrası Basın İlan Kurumu Müdürü Çetin Oranlı cemiyete getirdiği “Gazetecilik” Adlı kitabını Hatay Gazeteciler Cemiyeti başkanı Nihat Mazmanoğlu’na takdim edip herkese ilgisi için teşekkür etti. 

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.