" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

İLÇEMİZ VATANDAŞLARI YAĞMURLA DA SINANDI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İLÇEMİZ VATANDAŞLARI YAĞMURLA DA SINANDI
111 views
29 Ağustos 2023 - 19:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ ilçesinde yağmur nedeniyle çadırlar ve konteyner kentlerin olduğu bölgede su birikintileri oluştu. Depremzedeler zor anlar yaşadı. Dün gerçekleşen şiddetli yağışlarda kimi konteyner kent yolları, su birikintileriyle dolarken, kimi konteynerler içeri su sızdırdı, hala çadırlarda kalan vatandaşların çadırları su içinde kalarak çamur deryasına döndü.

Kuşalanı Mahallesinden, Tekebaşına, Kasaba Hatay’dan, Sutaşı Konteyner Kentine, Mızraklı Mahallesinden, Favvar Mevkide ikamet eden birçok vatandaşın gazetemiz haber merkezine bulunduğu çağrılar sonrası objektifimize çadır ya da konteynerlere dolan su ve çamurdan yatak, giyim, kanepe hatta çoğu elektronik eşyaların da kullanılamaz hale geldiği yansıdı.

Depremzedeler zaten barınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken bir yandan da yoğun yağışlar sonrası su baskınlarıyla mücadele ediyor.

Konuyla ilgili vatandaşlar, “Hatay’daki yağış sonrası çadırları su basması, geçici yerleşim alanlarında alınması gereken önlemlerle ilgili ne yazık ki sınıfta kalındı. Burada kimse bize ‘biz sizin yanınızdayız’ demesin. Şu rezilliğe bakın. Kim yanımızda kim? Ağlamak, kendimizi mi parçalamak zorunda mıyız? Deprem vurdu evimiz yıkıldı. Yağışlar çadır ve konteynerimizi altüst etti. Açlıkla mı, faturalarla mı, Yağışlarla mı,  Neyle Baş edelim? Gelin görün şu rezilliği. Yağış esnasında dışarı çıkamadığımız gibi elektriğimiz kesildi, onunla beraber suyumuz. Dışarı çıkamıyoruz çocuklara kahvaltı hazırlayalım dedik elektrik kesintisinden ocağı kullanamadık. Bu süreci nasıl atlatacağımızı şaşırdık. Depremde ölen mi kurtuldu, kalan mı? Bilemez hale geldik” diyerek isyan etti.

Yağış sonrası vatandaşların çağrılarını ilettiğimiz İlçemiz Kaymakamı Mehmet Aksu, “konteyner kentlerle beraber vatandaşlardan gelen çağrıları da değerlendirerek kurduğumuz ekiplerle müdahalemizi yapıyoruz. Takdir edersiniz ki Samandağ 42 mahalle ve bu süreç eş zamanda birçok noktada su baskını oluyor. Büyük bir yıkımdan ayağa kalkmaya çalışıyoruz. İlçede internetten, elektriğe, sudan, altyapıya her şey yeniden inşa halinde. Bu süre zarfında aksaklıkların yaşanmaması anormal olur. Vatandaşlarımız zaten zorlu bir süreçten geçiyor. Biz biraz daha sabır istiyoruz. Herkes emin olsun ki, ilçede mevcut ekiple sorunların hızlı çözümü için çok ciddi bir çaba içerisindeyiz” dedi.

Sutaşı Mahallesi Konteyner Kentte karşılaştığımız manzara karşısında, ulaştığımız İlçe Kaymakamı Aksu, 20 dakika içinde bölgeye Seyyar vidanjörü yönlendirerek vatandaşların evlerinden giriş çıkışı sağladı.

İlçenin farklı noktalarında yoğun şekilde etkisini gösteren yağışlar nedeni ile Dere yatakları, mazgallar, Sel ve taşkınların yaşandığı mahallelerde teyakkuz halinde olan Samandağ Belediyesi ekipleri, bölgede oluşan hasarın minimum seviyeye indirilmesi için tüm ekipler ve iş makinaları aralıksız çalıştı. Sel ve baskınların olduğu tüm mahallelerde çalışmalar gün boyu sürdü. Samandağ Belediyesi ekipleri, su baskınlarını temizlerken aynı zamanda yeniden olumsuzlukların yaşanmaması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Eş zamanda PTT önünde oluşan devasa taşkın ile ilgili iyileştirme çalışması yapan Hatsu Samandağ Amiri Bülent Terzi ise, vatandaşlara seslenerek, “bu normal bire taşkın süreci değil. Doğal bir afetin akabinde ilçemizde yaşanan sorunlar silsilesi içindeyiz. Üzgünüz. Şehrimizin yıkımını gördüğümüz gibi taşkınlarla da vatandaşımızın harap ve bitap olması bizi ayrıca üzüyor. Biz bu süreçte yan gelen yatan modunda değiliz. Asla da olamayız! Ekibimizle elimizden geldiği kadar hızlı müdahale etmeye çalışıyoruz. Biz görevimizin başındayız. Bu memleket bizim. Her zaman vatandaşın sorunu için buradayız. Olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımız geç ulaşılan noktalarda veryansın ediyor. Haklı. Canı yanmış, ama emin olsunlar ki, onlara ulaşamadığımız o an, biz başka bir adresteyiz. Hepimize geçmiş olsun” dedi.   

Haber – Foto: Ümit Dadük Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.