" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

DEPREM BÖLGESİNE,GURBETÇİLERDEN ANLAMLI DESTEK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
DEPREM BÖLGESİNE,GURBETÇİLERDEN ANLAMLI DESTEK
290 views
22 Ağustos 2023 - 18:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Almanya’daki gurbetçiler, ilçemizde depremde hasar gören okullarımızın tadilattan geçirilmesi süreci için Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek harekete geçti.

Almanya’da Türk vatandaşlarının kurduğu ‘Bizim Köy Bizim Okul Vakfı’, Yöneticileri; ilçemizde 3 okulu, deprem sürecinden bu yana ilçemiz vatandaşlarını bir an bile yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdem Yaşar ile birlikte gezerek, yapılan onarım çalışmalarını yerinde incelediler.

İlçemiz Kaymakamı oluru ile gerçekleşen protokol imza töreni sonrası bölgede incelemelerde bulunan vakıf yöneticilerinden Selahattin Pamuk, ‘Deprem bölgesi Samandağ ilçesinde bulunan 3 okulda tadilatlar devam etmekte. Bu okullarda tadilatlar bittikten sonra diğer okullarda çalışmalarımız başlayacak’ dedi.
6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremden etkilenen okullarımız önümüzdeki dönem eğitime hazır hale gelecek şekilde ”Unser Dorf – Unsere Schule / Bizim Köy – Bizim Okul” adına onarılıyor.
Vakıf yetkilisi hayırsever Behçet PAMUK, Sutaşı Ortaokulu, Sutaşı Hacı Hasibe Hüzmeli İlkokulu ve Ataköy İlkokulu binalarının ihtiyaç doğrultusunda bakımı ve onarımı konusunda bağışçılar ile Samandağ Kaymakamlığı – İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
“Başta Dernek Başkanı Merve PAMUK olmak üzere, Dernek Kurucusu Behçet PAMUK ve Başkan Yardımcısı ”Samandağ’lı gurbetçimiz” Semih Tut’a yardım ve desteklerinden ötürü teşekkür ederiz”diyen İlçemiz MEB Müdürü Erdem Yaşar, ”Unser Dorf – Unsere Schule / Bizim Köy – Bizim Okul” Vakfı tarafından finanse edilen, Hatay Samandağ Sutaşı Ortaokulu, Sutaşı Hacı Hasibe Hüzmeli İlkokulu ve Ataköy İlkokulu binalarının bakım ve onarımı tamamlanmak üzere” diyerek önümüzdeki eğitim öğretim sürecine okullarımızın açık olacağının müjdesini verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erdem YAŞAR, tadilat çalışmalarında son aşamaya gelinen okullarımızı Vakıf yetkilileriyle de beraber gezerek incelemelerde bulundu. MEB Müdürü Yaşar, Eğitim Hataya Nefes Olacak” dedi.
“Okullarımızı açana dek sahadayız”
MEB Müdürü Yaşar, “Okullarımızı yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yavrularımızın güvenli bir ortamda eğitim görmesi bizim önceliğimiz, bunun yanı sıra prefabrik okullarımızın da inşaları devam ediyor. Okullarımızı açana dek sahadayız, yapılan bütün çalışmaları yerinde titizlikle inceleyeceğiz” dedi.
Haber – Foto: Ümit Daüdk Sağaltıcı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.