" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
" width="160" height="600" />
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Samandağ Ayna Haber

DEPREMZEDE KİMDİR?

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
DEPREMZEDE KİMDİR?
316 views
15 Mayıs 2023 - 18:19
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Eğitimci Seyhan Nural Yazdı

Sosyal medyada geçen konuşmalara istinaden üzülerek, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz.

DEPREMZEDE KİMDİR? Depremzede, Aydınlanmasını beklediği günün ilk saatinde dünyası başına yıkılandır. Evini, işini,ailesini, dostlarını bir anda kaybeden ve istemediği şekilde yaşamak zorunda kalandır. Enkaz altında çığlık çığlığa yardım beklerken ölüme terkedilendir. Enkazdan çıkarılmışsa tir tir titreyerek günlerce soğukta, yollarda sabahlayandır. İlçesinde hiçbir yıkımı olmayan, işini, ailesini,dostlarından hiçbirini kaybetmemiş,eski hayatına devam edebilmiş, buna rağmen gelen YARDIM TIRLARINI evinde istifleyen, depremi fırsat bilip YARDIMLARLA zenginleşen,yıllar süren açlığını sorgulamayıp, YARDIM TIRLARIYLA doyduk diyen, tırlardan çıkan yeni bir montu “ ben bunu alamazdım, bakın ne güzel montum oldu” diyip, neden daha önce alamadığını sorgulamayıp, o YARDIMA sevinen kişi değildir depremzede. Anlayacağın arkadaşım, Şehri yıkılmış, dünyası ters düz olmuş kişilerle bizimle tek ortak özelliği aynı il içinde yaşamak olan ama depremden hiç etkilenmemiş insanı bir tutma. Yazdıklarınla incitirsin.

Depremin ilk saatlerinden bugüne kadar DAYANIŞMA duygusuyla yanımızda olan sessizce omuzlarımızdaki yükü paylaşmak için canla başla çalışan her şehirden, her din ve mezhepten, her etnik kökenden insanlarımız da vardı, bizlere YARDIM ettiği için bugün sosyal medyayı ayağa kaldıran da.

Bugün bütün Hataylıları aynı depremzede kılıfına sokup seçim sonuçlarına göre acımasızca eleştiren YARDIMCILAR’a;

ASİ’nin çocukları özgürlük, adalet ve demokrasi mücadelesine 6 Şubat’ta başlamadı! Seçimden seçime futbol maçı izler gibi tv ekranlarının başına kitlenen kitle bizi eleştirmeye kalkmasın, bizim mücadelemiz sizin düşündüğünüz gibi herhangi bir makam mücadelesine sıkışmadı, siz etliye sütlüye karışmadan yaşam sürerken biz topyekün zulümlere karşı mücadele ile büyüdük. Siz sözünüzü sizden yardım isteyenlerden esirgemeyin, biz DAYANIŞMA isteyenlerdik.

Kendimizi savunmak zorunda bıraktınız, depremden etkilenen SAMANDAĞ, DEFNE, ANTAKYA, ARSUZ gereken cevabı sandıklarda verdi. Siz “BETER OLSUNLAR” demeye devam edin, biz yarınlarda kim hangi acıyı yaşarsa DAYANIŞMAYLA yanlarında olacağız!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.